Siirry pääsisältöön

Gmail ja kohdennettu mainonta Ylen hampaissa

Mieleeni on tullut lähipäivinä monia asioita, joista voisin kirjoittaa, mutta tänä päivänä Ylen uutiset kertoivat jotain, joka laittoi minut kirjoittamaan. Uutisissa todettiin, että nykyään on olemassa kohdennettua mainontaa, joka kohdentuu esimerkiksi asiakkaan kirjoittaman hakusanan tai hänen lukemansa sähköpostiviestin perusteella. Tämä ei varmaan ole kenellekään pidemmän aikaa palveluita käyttäneelle epäselvää. Eihän ilmaista lounasta ole.

Mietitäänpä kuitenkin, mitä näiden mainosten katsomisella saa. Google on kehittänyt ja kehittää kokoajan ilmaiseksi käytössä olevia innovatiivisia nettisovelluksia. Googlen ansaintalogiikka on erilainen kuin pahimmilla kilpailijoilla. Google elää mainoksilla ja kilpailijat kuten Microsoft lisenssimaksuilla. Kohdennettu mainonta on tehokasta. Jos saan yritykselleni käyttöön ilmaiseksi Gmailin tapaisen loistavasti toimivan sähköpostijärjestelmän ja vastineeksi työntekijäni joutuvat katselemaan kohdennettuja mainoksia, en ole siitä ollenkaan huolissani. Gmailiin ei tule läpi roskapostia eikä viruksia. Gmailia voi käyttää myös mobiililaitteilla. Kun pakettiin lisätään ilmainen jaettu ajanhallinta sekä tiimityöskentelyyn sopivat toimisto-ohjelmat, voin valitettavasti myydä itseäni hiukan. Kyllä takavuosien mainosbannerit ainakin omaa sähköpostin käyttöäni häiritsivät enemmän kuin Googlen tekstimainokset. Kohdennettu mainonta on kova bisnes ja se on Googlen liiketoimintaa. Jos mainoksia on, on mielestäni parempi, että niiden joukossa olisi jotain kiinnostavaa. Olen löytänyt oikeasti etsimäni joskus, nimeenomaan kohdennetun mainoksen avulla ja olen ollut siihen tyytyväinen.

Ei Google tule näitä tietoja käytämään muuhun kuin mainosten kohdentamiseen. Perusteena on, että jos tähän viittaavaa havaittaisiin, Google menettäisi asiakkaansa ja tärkeän kohderyhmän. Google liiketoiminta kärisi. En usko, että he ottaisivat sellaisen riskin.

Ennemmin siis valitsen häiritsemättömät mainokset kuin epävarman maksullisen sähköpostin. Tässä keskustelussa kannattaisi myös muistaa se, että Google tarjoaa myös maksullista sähköpostia 40 euroa/ käyttäjä. Tässä vaihtoehdossa voi valita katsooko mainoksia vai ei. Jos tässä aletaan vouhottamaan mainosrahoitteisia palveluita todella alas, niin aion olla toista mieltä. Ne jotka pelkäävät yksityisviestiensä puolesta on paras laittaa foliohattu syvälle päähän ja maksaa palveluistaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

photoshop.com - käsittele kuvia selaimessa ilmaiseksi

Photoshop.com palvelu on ollut olemassa jo jonkin aikaa ja siitä on jalostunut ihan käyttökelpoinen tuote, jossa ainakin hinta-laatusuhde (0€) on kohdallaan. Teknisesti photoshop.com on toteutettu adoben omistaman flash-teknologian päälle. Eli tietokoneessa pitää olla flash-lisäosa asennettuna, jotta palvelu toimii. Adobe on varmasti teknologian kehittäjänä paras Flash-asiantuntija ja se näkyy tässä tuotteessa. Photoshop.com näyttää, että Flashia voi käyttää oikeassa tuotteessa, eikä vain surkeissa resurssisyöpöissä Flash-mainoksissa.

Photoshop.com sivustossa on monia hyviä oivalluksia. Palvelun voi yhdistää jo olemassa olevaan verkkoalbumiin. Tätä kirjoitettaessa tuettuja olivat Picasaweb, Flickr, Photobucket ja Facebook. Varsin kätevää, että yhteys toimii molempiin suuntiin. Web-albumeissa olevia kuvia voi avata muokkaustilaan ja tallentaa sitten takaisin näihin kolmannen osapuolen palveluihin. Toisaalta kuvia voi siirtää raahamalla suoraan Photoshop.com palveluun albumeihin ja siirt…

Windows Vista resurssisyöppö?

Sain inspiraation tähän kirjoitukseen, kun olin pitämässä atk-koulutusta eräässä yrityksessä, jossa osalla työntekijöistä oli Vista Business käyttöjärjestelmällä varustetut tietokoneet. Nämä tietokoneet olivat Lenovon hyviä kannettavia Intelin tuplaydinsuorittemella varustettuina, joten koneilla ei pitäisi olla mitään ongelmia vaativassakaan käytössä. Ihmettelin, kun eräs Vista kone käynnistyi 10-15 minuuttia, ennen kuin Outlook aukesi. Aukeamisen jälkeen tietokone toimi kuin sen näyttö oli voideltu tervassa. Vitsailimme siinä, että kone pitää laittaa "tulille" hyvissä ajoin, ennen asiakaskäyntiä. Esimerkiksi 50 km ennen määränpäätä voisi autoillessa olla hyvä.

Ongelman syy selvisi. Kannettavissa oli "vain" 1Gt keskusmuistia. Muistin lisääminen auttoi. Tietokoneen käyttö oli normaalia. Kysymykseni kuitenkin kuuluu: Onko tässä mitään järkeä? Voiko olla niin, että sähköpostin lukemiseen ja tavallisten dokumenttien pyörittämiseen tarvitaan 3Gt keskusmuistia? Samat asi…

Kuinka varastoida tuuli-ja aurinkoenergiaa?

Tekno&Logia on aikaisemmin keskittynyt suurimmaksi osaksi pelkkiin tietotekniikan ilmiöihin, mutta nyt haluaisin herättää keskustelua vaihtoehtoisten energiamuotojen varastoinnista. Koska itse kirjoitan tätä blogia, saan varmasti myös itse päättää millaisia asioita käsittelen.

Suomi ja Eurooppa ovat sitoutuneet aika rankkoihin kasvihuonepäästöjen rajoituksiin. Erilaisia ratkaisuja tavoitteeseen pääsemiseen on esitetty ja osa näitä ratkaisuja on ehdottomasti sekä tuuli, että aurinkoenergia. Eniten on puhuttu tuulivoimasta, vaikka aurinkoenergiaa on saatavilla useita kertoja enemmän, myös täällä pimeässä pohjolassa. Wikipediassa näkyvän kuvaajan mukaan aurinkoenergiaa on oikeasti käytettävissä erittäin paljon maailmanlaajuisesti. Jopa niin paljon, ettei muita energiamuotoja edes tarvittaisi.

Sekä tuuli, että aurinkoenergiassa on kuitenkin yksi suuri ongelma ja se on varastointi. Kuten hyvin tiedämme, niin maailmasta löytyy vähän sellaisia paikkoja, joissa tuulee aina. Toisaalta ei löy…