Siirry pääsisältöön

Google Office kolkuttaa

Jonkin aikaa on jo uumoiltu alkaako Google todella markkinoida toimistopakettia. Nyt ei tarvitse enää uumoilla. Tietokonelehden uutisen mukaan google alkaa tarjota pakettia yrityksille kokeiluun. Tosin ei sitä kokeiluun suoraan saa, vaan voi ilmottautua jonotuslistalle. Ilmoittautumisen voi tehdä täältä. Oppilaitoksille Googlella on omat ohjelmansa ja ilmeisesti hinnoittelunsa. Tällä hetkellä hinnasta ei ole ollut mitään puhetta, mutta mainoksilla varustettu versio pysyy varmasti ilmaisena.

Meillä on ollut pienessä (alle kaksikymmentä henkeä toimistossa) yrityksessä käytössä Google sähköposti, jo useamman viikon ajan. Käyttökokemukset ovat olleet tosi lupaavia. Itseasiassa Google talk ja Calendar toimivat jo tuossa paketissa. Kaikki yrityksemme sähköposti on siis ohjattu Googlen kautta. Saimme kokeilutilin Heinäkuussa. Ilmottauduin ohjelmaan Helmikuussa, heti kirjoitukseni jälkeen.

Toimisto oikeasti mullistuu tämän google toimiston myötä. Kehitystyötä on kuitenkin paljon edessa. Mutta kun Writely (Googlen nettiword), Google Spreadsheets (Googlen netti Excel) ja vielä näkemätön esitysgrafiikka saadaan pakettiin mukaan, voidaan todella puhua verkkopohjaisesta toimistosta. Ja tässä toimistossa kaikki tallentuu palvelimille verkkoon. Varmuuskopionti ei ole enää tekijöiden ongelma. Toinen mitä tälläinen uudistus mahdollistaa on ohjelmien päivittyminen automaattisesti. Nykyiset toimisto-ohjelmapaketit vaativat silloin tällöin massiivisia päivityspaketteja, jotta ne toimisivat kunnolla ja tietoturvallisesti. Tälläisessä keskitetyssä järjestelmässä, päivitykset tulevat samantien kaikille.

Yksityihenkilö voi testata Googlen sovelluksia Gmail tilin avulla. Jos sellaista ei ole sen voit saada vaikkapa ottamalla yhteyttä allekirjoittaneeseen.

Kommentit

Toni Hintikka sanoi…
Niin ja se sähköpostiosoite oli toni piste hintikka at gmail piste com. Ja kommettina vielä: nuo yritykselle suunnatut postilaatikot eivät ole 2,5 gigaisia vaan "ainoastaan" 2 gigaisia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Apple laatua: iPhone 5 käytössä päivän ja näyttö rikki.

Olen käyttänyt Applen laitteita muutaman vuoden ajan. Olen ollut erittäin tyytyväinen laitteiden yleiseen käytettävyyteen. Aluksi käytin MacBookPro 2010 mallia työkoneena pari vuotta, Tuossa koneessa ei ollut mitään laatuongelmia. Kone toimi oman käyttöni ajan moitteettomasti.
Pari vuotta sitten vaihdoin viimeisen Nokialaiseni (N900) iPhone 4S malliin ja luonnollisesti ero näiden kahden välillä käytettävyydessä ja sovellusten määrässä on huomattava. Tällä kyseisellä laitteella nytkin tätä Blogia kirjoitan. 4S:n olen ollut kokonaisuutena erittäin tyytyväinen. Ainoa laatuongelma, jonka muistan, on ollut näytön satunnainen napsuminen kovan käytön jälkeen. Liittynee siihen, että laite lämpenee kovaa suoritinkäyttöä vaativissa toimissa ja lämpöero vaikutti tähän. Ongelma ei ole ollut mitenkään jatkuvaa ja kokonaisuus on ollut laadultaan erinomainen.
Viime syksynä sain työkoneekseni Retina MacBookPron:n. Kone on ollut kokonaisuutena mainio, mutta pari asiaa ovat häirinneet. Kone lämpenee ja…

Toimiiko Mac työkäytössä

Olen käyttänyt työssäni ja harrastuksissani tietokonetta pikkupojasta lähtien. Microsoftin käyttöjärjestelmistä olen käyttänhyt suurinpiirtein jokaista ja viime vuosina olen ajanut työkoneessani Ubuntu Linuxia. Toki yritysmaailmassa Microsoftin markkinaosuus näkyy, joten olen joutunut ajamaan Windowsia virtuaalisesti. Nyt kun vaihdoin työpaikkaa ja minulle tuli mahdollisuus kokeilla MacBookProta työkäytössä.

Valintani osui 15 tuuman malliin ja omassa yksilossäni on keskusmuistia 8 gigaa. Ajan koneessa Mac/OS Snow Leopard käyttöjärjestelmää. Toki Intel Macillä voi ajaa myös Windowsia tai Linuxia suoraan, mutta se ei ollut minulle vaihtoehto. Siinä tilanteessa olisin ottanut suoraan Lenovon kannettavan. Macin vahvuus on ehdottomasti suorituskykyinen käyttöjärjestelmä ja halusin kokeilla sen toimivuutta ns. oikeissa töissä.

Aluksi tottuttelemista vaativia asioita Macissa oli näppäimistökomennot. CTRL -näppäin vaihtuu command näppäimeen esimerkiksi tutuissa kopio, leikkaa, liitä ja uusi väl…

Tor salaa identiteettisi verkossa

Yleensä kaikki tieto, mitä verkon yli lähetetään, sisältää osoitteen tiedon alkuperästä. Jos naapurin Matti menee lukemaan web-sivua tai lataa tiedoston internetistä, hänet voidaan helposti paikantaa ip-osoitteen perusteella. Jokainen hakupyyntöpaketti sisältää hänen ip-osoitteensa. Voit käydä kokeilemassa oman sijaintisi löytymistä, vaikka täältä.

Tor on avoimen lähdekoodin ohjelma, joka ei siis maksa mitään. Kuka tahansa voi asentaa ohjelman koneelleen ilmaiseksi. Ohjelman toiminta perustuu siihen, että Tor verkon kautta välitetty tieto ohjautuu aina verkoston läpi ja tietopaketin osoitetiedot, muttuvat joka solmukohdassa. Lisäksi Tor vaihtaa reittiä, muutaman minuutin välein ja kaikki siinä kulkeva tieto on salattua. Uuden identiteetin voi vaihtaa myös käsin lennosta, jolloin tiedon reitti vaihtuu välittömästi.

KuulinTor-järjestelmästä eilen. Asensin Tor-ohjelmiston sekä siihen liittyvän Firefox-laajennuksen aktiiviseksi, ja kokeilin IP-address-palvelua. Lopputuloksena kyseinen pal…