Siirry pääsisältöön

Google Office kolkuttaa

Jonkin aikaa on jo uumoiltu alkaako Google todella markkinoida toimistopakettia. Nyt ei tarvitse enää uumoilla. Tietokonelehden uutisen mukaan google alkaa tarjota pakettia yrityksille kokeiluun. Tosin ei sitä kokeiluun suoraan saa, vaan voi ilmottautua jonotuslistalle. Ilmoittautumisen voi tehdä täältä. Oppilaitoksille Googlella on omat ohjelmansa ja ilmeisesti hinnoittelunsa. Tällä hetkellä hinnasta ei ole ollut mitään puhetta, mutta mainoksilla varustettu versio pysyy varmasti ilmaisena.

Meillä on ollut pienessä (alle kaksikymmentä henkeä toimistossa) yrityksessä käytössä Google sähköposti, jo useamman viikon ajan. Käyttökokemukset ovat olleet tosi lupaavia. Itseasiassa Google talk ja Calendar toimivat jo tuossa paketissa. Kaikki yrityksemme sähköposti on siis ohjattu Googlen kautta. Saimme kokeilutilin Heinäkuussa. Ilmottauduin ohjelmaan Helmikuussa, heti kirjoitukseni jälkeen.

Toimisto oikeasti mullistuu tämän google toimiston myötä. Kehitystyötä on kuitenkin paljon edessa. Mutta kun Writely (Googlen nettiword), Google Spreadsheets (Googlen netti Excel) ja vielä näkemätön esitysgrafiikka saadaan pakettiin mukaan, voidaan todella puhua verkkopohjaisesta toimistosta. Ja tässä toimistossa kaikki tallentuu palvelimille verkkoon. Varmuuskopionti ei ole enää tekijöiden ongelma. Toinen mitä tälläinen uudistus mahdollistaa on ohjelmien päivittyminen automaattisesti. Nykyiset toimisto-ohjelmapaketit vaativat silloin tällöin massiivisia päivityspaketteja, jotta ne toimisivat kunnolla ja tietoturvallisesti. Tälläisessä keskitetyssä järjestelmässä, päivitykset tulevat samantien kaikille.

Yksityihenkilö voi testata Googlen sovelluksia Gmail tilin avulla. Jos sellaista ei ole sen voit saada vaikkapa ottamalla yhteyttä allekirjoittaneeseen.

Kommentit

Toni Hintikka sanoi…
Niin ja se sähköpostiosoite oli toni piste hintikka at gmail piste com. Ja kommettina vielä: nuo yritykselle suunnatut postilaatikot eivät ole 2,5 gigaisia vaan "ainoastaan" 2 gigaisia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

photoshop.com - käsittele kuvia selaimessa ilmaiseksi

Photoshop.com palvelu on ollut olemassa jo jonkin aikaa ja siitä on jalostunut ihan käyttökelpoinen tuote, jossa ainakin hinta-laatusuhde (0€) on kohdallaan. Teknisesti photoshop.com on toteutettu adoben omistaman flash-teknologian päälle. Eli tietokoneessa pitää olla flash-lisäosa asennettuna, jotta palvelu toimii. Adobe on varmasti teknologian kehittäjänä paras Flash-asiantuntija ja se näkyy tässä tuotteessa. Photoshop.com näyttää, että Flashia voi käyttää oikeassa tuotteessa, eikä vain surkeissa resurssisyöpöissä Flash-mainoksissa.

Photoshop.com sivustossa on monia hyviä oivalluksia. Palvelun voi yhdistää jo olemassa olevaan verkkoalbumiin. Tätä kirjoitettaessa tuettuja olivat Picasaweb, Flickr, Photobucket ja Facebook. Varsin kätevää, että yhteys toimii molempiin suuntiin. Web-albumeissa olevia kuvia voi avata muokkaustilaan ja tallentaa sitten takaisin näihin kolmannen osapuolen palveluihin. Toisaalta kuvia voi siirtää raahamalla suoraan Photoshop.com palveluun albumeihin ja siirt…

Windows Vista resurssisyöppö?

Sain inspiraation tähän kirjoitukseen, kun olin pitämässä atk-koulutusta eräässä yrityksessä, jossa osalla työntekijöistä oli Vista Business käyttöjärjestelmällä varustetut tietokoneet. Nämä tietokoneet olivat Lenovon hyviä kannettavia Intelin tuplaydinsuorittemella varustettuina, joten koneilla ei pitäisi olla mitään ongelmia vaativassakaan käytössä. Ihmettelin, kun eräs Vista kone käynnistyi 10-15 minuuttia, ennen kuin Outlook aukesi. Aukeamisen jälkeen tietokone toimi kuin sen näyttö oli voideltu tervassa. Vitsailimme siinä, että kone pitää laittaa "tulille" hyvissä ajoin, ennen asiakaskäyntiä. Esimerkiksi 50 km ennen määränpäätä voisi autoillessa olla hyvä.

Ongelman syy selvisi. Kannettavissa oli "vain" 1Gt keskusmuistia. Muistin lisääminen auttoi. Tietokoneen käyttö oli normaalia. Kysymykseni kuitenkin kuuluu: Onko tässä mitään järkeä? Voiko olla niin, että sähköpostin lukemiseen ja tavallisten dokumenttien pyörittämiseen tarvitaan 3Gt keskusmuistia? Samat asi…

Kuinka varastoida tuuli-ja aurinkoenergiaa?

Tekno&Logia on aikaisemmin keskittynyt suurimmaksi osaksi pelkkiin tietotekniikan ilmiöihin, mutta nyt haluaisin herättää keskustelua vaihtoehtoisten energiamuotojen varastoinnista. Koska itse kirjoitan tätä blogia, saan varmasti myös itse päättää millaisia asioita käsittelen.

Suomi ja Eurooppa ovat sitoutuneet aika rankkoihin kasvihuonepäästöjen rajoituksiin. Erilaisia ratkaisuja tavoitteeseen pääsemiseen on esitetty ja osa näitä ratkaisuja on ehdottomasti sekä tuuli, että aurinkoenergia. Eniten on puhuttu tuulivoimasta, vaikka aurinkoenergiaa on saatavilla useita kertoja enemmän, myös täällä pimeässä pohjolassa. Wikipediassa näkyvän kuvaajan mukaan aurinkoenergiaa on oikeasti käytettävissä erittäin paljon maailmanlaajuisesti. Jopa niin paljon, ettei muita energiamuotoja edes tarvittaisi.

Sekä tuuli, että aurinkoenergiassa on kuitenkin yksi suuri ongelma ja se on varastointi. Kuten hyvin tiedämme, niin maailmasta löytyy vähän sellaisia paikkoja, joissa tuulee aina. Toisaalta ei löy…