Siirry pääsisältöön

Writely aukesi

Kirjoitin aiemmin Writelystä blogissani ja yritin saada tuolloin itselleni kokeilutunnuksia. Nyt niitä kokeilutunnuksia ei enää tarvitse anella, vaan writelyn beta version on kaikkien halukkaiden testattavissa verkossa. Writelyhän oli alunperin yritys, joka kehitti tekstinkäsittelyohjelmaa internetiin. Google osti kyseisen yrityksen ja nyt vihdoin viimein tämä sovellus on käytössä. Seuraavassa vähän ensikäyttökokemuksia.



Ensisilmäyksellä tää vaikuttaa sellaiselta HTML editorilta. Eli ei oikein varsinaiselta tekstinkäsittelyohjelmalta. Mutta tässä on sellaisia yhteiskäyttöominaisuuksia, jotka voivat mullistaa tiedonkäsittelyä. Asiahan on niin, että kukaan ei oikeasti tarvitse esimerkiksi kaikkia MS Wordin ominaisuuksia. Peruskaura, mitä tässä Writelyssäkin on riittää vallan mainiosti normaalien dokumenttien kirjoittamiseen. Writelyhän on siitä hyvä, että kaikki tällä kirjoitettu tieto tallentuu nettiin ja omilla tunnuksilla tiedostoa voi käsitellä mistä tahansa, jonne Internet kantaa.

Leikepöytä ei toimi Writelyssä kuten normaali Windows sovelluksessa. Tekstiä voi liitää aivan normaalisti, mutta, jos otan printscreenillä kuvan leikepöydälle ja yritän liittää tänne, niin ei toimi. Tämä johtuu AJAX tekniikan rajoituksista. Teknisestihän Writely vaatii käyttäjältään JavaScriptiä tukevan selaimen ja tällä hetkellä suositellaan Firefoxia tai IE:tä. JavaScript sovellukseen on käsittääkseni tällä hetkellä mahdotonta liittää kuvaa suoraan leikepöydän kautta. AJAX tekniikasta lisätietoa saat tietenkin hakukoneen avulla, mutta tässä alkuun yksi artikkeli .

Kuvia voi toki lisätä, mutta se tapahtuu normaalin kuvanlisäysikkunan kautta:
Kuvan koon muuttaminen tapahtuu yhtä näppärästi kuin toimisto-ohjelmassa ikään. Voin siis muuttaa kuvaa kulmakahvasta venyttämällä.

Integrointi Blogiin on kätevä ominaisuus tässä eli voin kirjoittaa blogitekstin writelyssä ja sen jälkeen julkaista blogger blogissani suoraan. Kuvien en oikein usko siirtyvän suoraan mutta kohta tiedän.(edit: en saanut myöskään blogiin lisäystä toimimaan suoraan).

Versionhallintajärjestelmä on myös sisäänrakennettu ominaisuus, jonka toimintaa en ole vielä testannut. Toimiessaan versionhallintasysteemi muuttaa täysin tekstinkäsittelyä, varsinkin ryhmässä työskennellessä. Ja on se omassakin työskentelyssä kätevää. Ei tarvitse tallentaa eri versioita tiedostoista koko ajan.

Kaikenkaikkiaan on sanottava, että jo tässä vaiheessa Writely vaikuttaa lupaavalta. Nythän googlella alkaa kohta olla koko toimistopaketti kasassa. On Google calendar, Google Spreadsheets, ja nyt writely. Seuraavaksi tulee esitysgrafiikka oletan.

Kilpailijalta tai ainakin vaihtoehtoiselta palveluntarjoajalta on ilmestynyt jo lähes koko toimistopaketti. Eli zoho kannattaa käydä tsekkaamassa, jos aikoo nettipohjaista toimistoa käyttää. Käyttökokemuksista sitten myöhemmin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SF-anytime on hyvä idea

SF-anytime viedeovuokraamo on hyvä idea. Eli voit vuokrata leffat suoraan laajakaistaliittymän läpi omalle kotikoneellesi. Maksat katseluajasta, eli yhdellä krediitillä voit katsella leffan seuraavan vuorokauden sisällä. Sain postista, jonkin lehden mukana yhden ilmaisen krediitin tähän kyseiseen filmivuokraamoon. Ja positiivista oli, että krediitin mukana tuleva esite näytti ihan hyvältä. Olen joskus aikaisemminkin kokeillut SF-anytimea, joten tiesin, ettei ohjelmaan ole millään muulla selaimella asiaa kuin IE:llä. IE:tä en miellellään käytä muutakuin Windows update palvelun käyttämiseen ja tässä syy on hyvin selvä: se ei muuten onnistu. Ok, kun kerran minulla oli ilmainen krediitti, päätin kuitenkin kokeilla. No ensin tuli systeemitesti, joka kesti mielestäni 2mb nettiyhteydellä turhan kauan. Testi ilmoitti että minulta puuttuu, joku Microsoftin "suojaushärpäke", joten ei kun painamaan linkkiä ja asentamaan se. No tämän jälkeen järjestelmä ilmoitti, että Flash versioni ei

Windows Vista resurssisyöppö?

Sain inspiraation tähän kirjoitukseen, kun olin pitämässä atk-koulutusta eräässä yrityksessä, jossa osalla työntekijöistä oli Vista Business käyttöjärjestelmällä varustetut tietokoneet. Nämä tietokoneet olivat Lenovon hyviä kannettavia Intelin tuplaydinsuorittemella varustettuina, joten koneilla ei pitäisi olla mitään ongelmia vaativassakaan käytössä. Ihmettelin, kun eräs Vista kone käynnistyi 10-15 minuuttia, ennen kuin Outlook aukesi. Aukeamisen jälkeen tietokone toimi kuin sen näyttö oli voideltu tervassa. Vitsailimme siinä, että kone pitää laittaa "tulille" hyvissä ajoin, ennen asiakaskäyntiä. Esimerkiksi 50 km ennen määränpäätä voisi autoillessa olla hyvä. Ongelman syy selvisi. Kannettavissa oli "vain" 1Gt keskusmuistia. Muistin lisääminen auttoi. Tietokoneen käyttö oli normaalia. Kysymykseni kuitenkin kuuluu: Onko tässä mitään järkeä? Voiko olla niin, että sähköpostin lukemiseen ja tavallisten dokumenttien pyörittämiseen tarvitaan 3Gt keskusmuistia? Samat asi

Lukujen pyöristäminen yhdistettäessä tietoja Word 2007:n

Minulle on tullut ennenkin ongelmia tietojen tuomisessa ulkoisesta tietolähteestä Wordiin. Niin myös tänään, mutta tänään päätin ratkaista asian. Tavoitteenani tehdä todistukset, Excel taulukossa olevien tietojen perusteella. Kaikki toimi normaalin yhdistämistoiminnon tapaan. Eli tallensin tiedot Exceliin ja laskin keskiarvon. Yhdistämistoiminto löytyy Word 2007:sta postitus välilehdeltä. Tietolähteeksi lisäsin Excel-taulukon. Kävin Excelin puolella transponoimassa "liitä määräten" -toiminnolla sarakeotsikot allekain toiselle taulukkovälilehdelle. Kopioin taulukon Wordiin ja lisäsin siihen toisen sarakkeen. Nyt saatoin lisätä arvosanatietoja yksi kerrallaan "lisää yhdistämiskenttä" - valikosta. Ongelmia pyöristyksessä Kaikki toimi hyvin "keskiarvo"-kenttään asti. Pyöristys ei toiminut oikein. Kokeilin tehdä Excelissä uuden sarakkeen johon käytin "pyöristä"-funktiota, mutta tämäkään ei auttanut. Kaavana solussa oli"=PYÖRISTÄ(K2;1)". &quo