Siirry pääsisältöön

Raakile "netti Excel"

Viime syksynä itseni ja monen muun jo paljon aikaisemmin ennustamat asiat alkavat toteutua. Google on julkaissut kokeiluversion netissä käytettävästä taulukkolaskentaohjelmistostaan. Ohjelma vaikuttaa ensi näkemältä vielä raakileelta, mutta idea on loistava. Kun homma alkaa todella toimimaan, niin kenenkään ei tarvitse välttämättä asentaa koneelleen taulukkolaskentaohjelmaa. Myöskään ei tarvitse miettiä, että mistä ne tiedostot löytää. Siellä missä internet on myös tiedostosi. Lisäksi tietysti tehokkaan haun takana, jolla voi sekunneissa saada juuri tarvitsemansa tiedostot näkyville.

Tämä kehitys on ollut hieman yhden yrityksen varassa, mutta Microsoft ei jää varmasti katselemaan vierestä, kuinka tämä uusi Googlen sovellus kehittyy. Jään odottelemaan myös nettiversiota tekstinkäsittelyohjelmasta, joka tukisi .doc formaattia. Ehkä Writely tulee lunastamaan lupauksia. Sitä ei tosin ole vielä integroitu osaksi googlen systeemejä. Tämä nettitoimisto yhdistettynä Calendariin, Notebookiin ja integroituna Google Desktoppiin olisi varmasti aika loistava yhdistelmä.

Jatkossa sovelluksia tullaan varmasti rahastamaan. Se jää nähtäväksi kuinka häiritseviä tälläiset mainokset ovat. Ainakin Gmailissa olevat tekstipohjaiset mainokset voin hyväksyä, kun tiedän mitä saan mainosten vastineeksi. Vai kuinka moni palvelutarjoaja tarjoaa ilmaiseksi likimain 3 gigaista inboxia virustorjunnalla ja spamminestolla? Katson siin mielelläni itselleni kohdistettuja tekstimainoksia, jos saan sille jotain vastinetta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Apple laatua: iPhone 5 käytössä päivän ja näyttö rikki.

Olen käyttänyt Applen laitteita muutaman vuoden ajan. Olen ollut erittäin tyytyväinen laitteiden yleiseen käytettävyyteen. Aluksi käytin MacBookPro 2010 mallia työkoneena pari vuotta, Tuossa koneessa ei ollut mitään laatuongelmia. Kone toimi oman käyttöni ajan moitteettomasti.
Pari vuotta sitten vaihdoin viimeisen Nokialaiseni (N900) iPhone 4S malliin ja luonnollisesti ero näiden kahden välillä käytettävyydessä ja sovellusten määrässä on huomattava. Tällä kyseisellä laitteella nytkin tätä Blogia kirjoitan. 4S:n olen ollut kokonaisuutena erittäin tyytyväinen. Ainoa laatuongelma, jonka muistan, on ollut näytön satunnainen napsuminen kovan käytön jälkeen. Liittynee siihen, että laite lämpenee kovaa suoritinkäyttöä vaativissa toimissa ja lämpöero vaikutti tähän. Ongelma ei ole ollut mitenkään jatkuvaa ja kokonaisuus on ollut laadultaan erinomainen.
Viime syksynä sain työkoneekseni Retina MacBookPron:n. Kone on ollut kokonaisuutena mainio, mutta pari asiaa ovat häirinneet. Kone lämpenee ja…

Toimiiko Mac työkäytössä

Olen käyttänyt työssäni ja harrastuksissani tietokonetta pikkupojasta lähtien. Microsoftin käyttöjärjestelmistä olen käyttänhyt suurinpiirtein jokaista ja viime vuosina olen ajanut työkoneessani Ubuntu Linuxia. Toki yritysmaailmassa Microsoftin markkinaosuus näkyy, joten olen joutunut ajamaan Windowsia virtuaalisesti. Nyt kun vaihdoin työpaikkaa ja minulle tuli mahdollisuus kokeilla MacBookProta työkäytössä.

Valintani osui 15 tuuman malliin ja omassa yksilossäni on keskusmuistia 8 gigaa. Ajan koneessa Mac/OS Snow Leopard käyttöjärjestelmää. Toki Intel Macillä voi ajaa myös Windowsia tai Linuxia suoraan, mutta se ei ollut minulle vaihtoehto. Siinä tilanteessa olisin ottanut suoraan Lenovon kannettavan. Macin vahvuus on ehdottomasti suorituskykyinen käyttöjärjestelmä ja halusin kokeilla sen toimivuutta ns. oikeissa töissä.

Aluksi tottuttelemista vaativia asioita Macissa oli näppäimistökomennot. CTRL -näppäin vaihtuu command näppäimeen esimerkiksi tutuissa kopio, leikkaa, liitä ja uusi väl…

Tor salaa identiteettisi verkossa

Yleensä kaikki tieto, mitä verkon yli lähetetään, sisältää osoitteen tiedon alkuperästä. Jos naapurin Matti menee lukemaan web-sivua tai lataa tiedoston internetistä, hänet voidaan helposti paikantaa ip-osoitteen perusteella. Jokainen hakupyyntöpaketti sisältää hänen ip-osoitteensa. Voit käydä kokeilemassa oman sijaintisi löytymistä, vaikka täältä.

Tor on avoimen lähdekoodin ohjelma, joka ei siis maksa mitään. Kuka tahansa voi asentaa ohjelman koneelleen ilmaiseksi. Ohjelman toiminta perustuu siihen, että Tor verkon kautta välitetty tieto ohjautuu aina verkoston läpi ja tietopaketin osoitetiedot, muttuvat joka solmukohdassa. Lisäksi Tor vaihtaa reittiä, muutaman minuutin välein ja kaikki siinä kulkeva tieto on salattua. Uuden identiteetin voi vaihtaa myös käsin lennosta, jolloin tiedon reitti vaihtuu välittömästi.

KuulinTor-järjestelmästä eilen. Asensin Tor-ohjelmiston sekä siihen liittyvän Firefox-laajennuksen aktiiviseksi, ja kokeilin IP-address-palvelua. Lopputuloksena kyseinen pal…