Siirry pääsisältöön

SF-anytime on hyvä idea

SF-anytime viedeovuokraamo on hyvä idea. Eli voit vuokrata leffat suoraan laajakaistaliittymän läpi omalle kotikoneellesi. Maksat katseluajasta, eli yhdellä krediitillä voit katsella leffan seuraavan vuorokauden sisällä. Sain postista, jonkin lehden mukana yhden ilmaisen krediitin tähän kyseiseen filmivuokraamoon. Ja positiivista oli, että krediitin mukana tuleva esite näytti ihan hyvältä.

Olen joskus aikaisemminkin kokeillut SF-anytimea, joten tiesin, ettei ohjelmaan ole millään muulla selaimella asiaa kuin IE:llä. IE:tä en miellellään käytä muutakuin Windows update palvelun käyttämiseen ja tässä syy on hyvin selvä: se ei muuten onnistu. Ok, kun kerran minulla oli ilmainen krediitti, päätin kuitenkin kokeilla.

No ensin tuli systeemitesti, joka kesti mielestäni 2mb nettiyhteydellä turhan kauan. Testi ilmoitti että minulta puuttuu, joku Microsoftin "suojaushärpäke", joten ei kun painamaan linkkiä ja asentamaan se. No tämän jälkeen järjestelmä ilmoitti, että Flash versioni ei ole ajan tasalla. No latasin Flashin. Tässä vaiheessa minulla oli jo mennyt kymmenen minuuttia, eikä videovuokraamo suostunut vielä avaamaan minulle oviaan.

Flashin asentamisen ja selaimen uudelleen käynnistämisen jälkeen, kuului tadaa, ja pääsin tutustumaan elokuvatarjontaan. Petyin. Jos on kerran tälläinen idea, pitäisi olla paljon valikoimaa. Nyt leffoja oli vain muutama hassu verrattuna vaikkapa ihan tavallisen videovuokraamon kokoelmiin. Jos on nettivuokraamo, pitää olla todella paljon valinnan varaa. Tälläinen vuokrausmuotohan antaisi mahdollisuudet vuokrata, juuri sen harvinaisuuden, jota on vaikea saada tavallisesta vuokraamosta.

Tähän voisi todeta vielä klassisen, eikä tässä vielä kaikki. Eipä niin. Etsin leffan joka minua ja vaimoani sillä hetkellä eniten kiinnosti ja näppäilin alennukseen oikeuttavan tunnuksen kupongista, otin mukavan asennon ja odotin elokuvan alkavan. Minulle näytettiin mustaa ruutua ja sen jälkeen selaimeni näytti minulle uudestaan hienon videovuokraamon. No en lannistunut. Painoin help linkkiä, joka kertoi minulle ystävällisesti, että traileria kannattaa yrittää ensin katsoa, jos se näkyy kaiken pitäsi toimia. Lisäksi ehdotettiin ystävällisesti koneen uudelleen käynnistystä varmuuden vuoksi. No käynnistin koneen uudelleen ja kokeilin traileria. Traileri toimi. Kokeilin elokuvaa, sama loppu tulos kuin ensimmäisellä kerralla. Musta ruutu ja jälleen upea videovuokraamo tuli näkyville.

No helpissä sanottiin, että voisin ottaa ylläpitoon yhteyttä, jos vieläkään ei toimi. Enpä enää jaksanut. Minulla oli mennyt puoli tuntia pelkästään siihen, että jos olisin saanut homman toimimaan. Onneksi en maksanut kokeilustani mitään.

Tässä on mielestäni malliesimerkki hyvästä ideasta, joka on toteutettu todella huonosti. Jos oikean videovuokraamon oven avaamiseen menisi kymenen minuuttia, menisikö asiakas sisään kauppaan? Entäs sitten, kun joku sitkeä sissi sitten odottaa kaupan ovella kiltisti puoli tuntia ja sitten saa mukaansa leffan, joka näyttää hänelle kotona mustaa ruutua. Kyllä siinä kuluttajalla olisi huumorintajunsa kanssa olemista.

Nythän on kysymys klassisista verkkojulkaisuun liittyvistä peruskulmakivistä ja ne ovat käytettävyys ja saavutettavuus. Nämä kaksi sanaa ovat sellaisia, joita sivuutetaan surutta monissa palveluissa, ei pelkästään SF-anytimen kohdalla.

Kommentit

Niko Hallikainen sanoi…
Asiaa!
Miksi julkaistaan keskeneräisiä järjestelmiä. Miksi ei kokeiltu jollain ryhmällä ensin toimivuutta ja sitten kehitelty valmiiksi asti, että homma pelaisi kuin Junan vessa!
Sinänsä mielenkiintoinen asia että pitää tehdä kaikki viimeisimmällä tekniikalla ja jos kuluttajalla sattuukin olemaan kk vanha päivitys koneella ja homma ei toimikkaan. Muistuttaa jotenkin M$ touhuja. Eli kuluttajina olemme koekaniineina.
Anne Rongas sanoi…
Voi miten lohdutti, että en olekkaan maailman ainut ihminen, joka kompasteli SF-Anytimen kynnyksellä. Aiemmin se jopa toimi, mutta nyt ei pitäisi säätää jotain selaimen tietoturva-asetuksissa, eikä aukea ei. Ilmainen leffalippu jäi käyttämättä ja vierähti vartti ja toinenkin. Idea hyvä, mutta...
Toni Hintikka sanoi…
Kyllä tulevaisuus on tilaus TV:ssä, eli idea on edelleen loistava. Toteutus taa
Toni Hintikka sanoi…
www.film2home.fi on toinen yritys samasta aiheesta ja tälläkin kertaa on menty täysin metsään. En laita url:ää tarkoituksella tähän linkiksi.
Johannes sanoi…
- Vistan IE:ssä ei toimi tekstitys, vaan se jää kuvan alle.
- Tänä vuonna olen vuokrannut kolme elokuvaa ja joka kerta olen joutunut päivittämään sertifikaatit.
- Sertifikaattien päivitys ei ole onnistunut kertaakaan ensimmäisellä kerralla.
- En voi katsoa elokuvaa media playerilla.
- Joka kerta, kun olen päivittänyt sertifikaatit, joutuu selaimen käynnistämään uudestaan, jolloin typerä flashillä tehty kauppa on avattava uudestaan ja kuunneltava ärsyttävä fanfaari.
- En löytänyt helposti palautelomaketta tai -sähköpostiosoitetta.
- Luottokorttimaksuissa lisätään 50c jokaiseen ostokseen.

SF Anytime on kaikin puolin epäonnistunut viritys, jonka valikoima on naurettavan pieni. Hinta ei aluksi tunnu paljolta, mutta vuokraamo-DVD:n käytön helppoudessa hävitään niin dramaattisesti, että hintaa ei voi mitenkään perustella.

Yritin pitää palvelusta, jotta tällaisia saataisiin enemmän. Nyt pelkään, että homma kaatuu käpäiseen toteutukseen. DRM haisee pahalle.
Toni Hintikka sanoi…
Tässä nähdään kuinka hyvä idea on totaalisesti pilattu DRM-roskalla. Kopiosuojaus pitäisi ehdottomasti toteuttaa niin, että siitä ei olisi katselijalle haittaa. Tälläinen palvelu on kaikkien ulottuvilla ja nopeasti saatavilla. Siitä saattaisi tulla suosittukin. Mutta tässä nähdään, että parin vuoden aikana palvelu ei ole muuttunut yhtään paremmaksi. Aivan käsittämätöntä. Palvelu on tehty Windows DRM:ään tukeutuvaksi, eikä se toimi edes silläkään kunnolla. Samaan sarjaan menee nelosen nettitv.
Anonyymi sanoi…
Jotain leffaa piti päästä katsomaan, ja SF Anytime osui silmiin. Valitsin elokuvan, maksoin sen (4,5 euroa) ja valitsin parhaan kuvanlaadun suoratoistoon (24M netillä ei pitäisi hidastella). Ensiksi minulle aukeaa ikkuna, jossa lukee lyhyesti "Oikeuksien hankinta" tai muuta vastaavaa. Siihen piti naputella tunnus ja salasana. No laitoin SF Anytimen rekisteröinnin yhteydessä antamani tunnukset, napsnapsnaps ja se oli siinä. Mitään ei tapahdu, ei ilmoitusta vääristä tunnuksista tai mistään muustakaan. Kokeilin myös huonompia kuvanlaatuja jne. Sinne meni 4,5 euroa.. Nyt kyllä v***ttaa!
Toni Hintikka sanoi…
Eli kolmeen vuoteen ei ole kehitystä tapahtunut. Mahtavaa :(
Anonyymi sanoi…
Itsellä SF-Anytime on toiminut alkuongelmien kanssa mainiosti. Varsinkin nyt viimeisen uudistuksen jälkeen ei ongelmia ole ollut laisinkaan.

Tosin kun aloitin palvelun käyttöä reilu pari vuotta sitten, niin silloin oli DRM:n kanssa ongelmia XP:ssä mutta nyt Vistan kanssa kaikki on sujunut OK.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Apple laatua: iPhone 5 käytössä päivän ja näyttö rikki.

Olen käyttänyt Applen laitteita muutaman vuoden ajan. Olen ollut erittäin tyytyväinen laitteiden yleiseen käytettävyyteen. Aluksi käytin MacBookPro 2010 mallia työkoneena pari vuotta, Tuossa koneessa ei ollut mitään laatuongelmia. Kone toimi oman käyttöni ajan moitteettomasti.
Pari vuotta sitten vaihdoin viimeisen Nokialaiseni (N900) iPhone 4S malliin ja luonnollisesti ero näiden kahden välillä käytettävyydessä ja sovellusten määrässä on huomattava. Tällä kyseisellä laitteella nytkin tätä Blogia kirjoitan. 4S:n olen ollut kokonaisuutena erittäin tyytyväinen. Ainoa laatuongelma, jonka muistan, on ollut näytön satunnainen napsuminen kovan käytön jälkeen. Liittynee siihen, että laite lämpenee kovaa suoritinkäyttöä vaativissa toimissa ja lämpöero vaikutti tähän. Ongelma ei ole ollut mitenkään jatkuvaa ja kokonaisuus on ollut laadultaan erinomainen.
Viime syksynä sain työkoneekseni Retina MacBookPron:n. Kone on ollut kokonaisuutena mainio, mutta pari asiaa ovat häirinneet. Kone lämpenee ja…

Toimiiko Mac työkäytössä

Olen käyttänyt työssäni ja harrastuksissani tietokonetta pikkupojasta lähtien. Microsoftin käyttöjärjestelmistä olen käyttänhyt suurinpiirtein jokaista ja viime vuosina olen ajanut työkoneessani Ubuntu Linuxia. Toki yritysmaailmassa Microsoftin markkinaosuus näkyy, joten olen joutunut ajamaan Windowsia virtuaalisesti. Nyt kun vaihdoin työpaikkaa ja minulle tuli mahdollisuus kokeilla MacBookProta työkäytössä.

Valintani osui 15 tuuman malliin ja omassa yksilossäni on keskusmuistia 8 gigaa. Ajan koneessa Mac/OS Snow Leopard käyttöjärjestelmää. Toki Intel Macillä voi ajaa myös Windowsia tai Linuxia suoraan, mutta se ei ollut minulle vaihtoehto. Siinä tilanteessa olisin ottanut suoraan Lenovon kannettavan. Macin vahvuus on ehdottomasti suorituskykyinen käyttöjärjestelmä ja halusin kokeilla sen toimivuutta ns. oikeissa töissä.

Aluksi tottuttelemista vaativia asioita Macissa oli näppäimistökomennot. CTRL -näppäin vaihtuu command näppäimeen esimerkiksi tutuissa kopio, leikkaa, liitä ja uusi väl…

Tor salaa identiteettisi verkossa

Yleensä kaikki tieto, mitä verkon yli lähetetään, sisältää osoitteen tiedon alkuperästä. Jos naapurin Matti menee lukemaan web-sivua tai lataa tiedoston internetistä, hänet voidaan helposti paikantaa ip-osoitteen perusteella. Jokainen hakupyyntöpaketti sisältää hänen ip-osoitteensa. Voit käydä kokeilemassa oman sijaintisi löytymistä, vaikka täältä.

Tor on avoimen lähdekoodin ohjelma, joka ei siis maksa mitään. Kuka tahansa voi asentaa ohjelman koneelleen ilmaiseksi. Ohjelman toiminta perustuu siihen, että Tor verkon kautta välitetty tieto ohjautuu aina verkoston läpi ja tietopaketin osoitetiedot, muttuvat joka solmukohdassa. Lisäksi Tor vaihtaa reittiä, muutaman minuutin välein ja kaikki siinä kulkeva tieto on salattua. Uuden identiteetin voi vaihtaa myös käsin lennosta, jolloin tiedon reitti vaihtuu välittömästi.

KuulinTor-järjestelmästä eilen. Asensin Tor-ohjelmiston sekä siihen liittyvän Firefox-laajennuksen aktiiviseksi, ja kokeilin IP-address-palvelua. Lopputuloksena kyseinen pal…