Siirry pääsisältöön

Picasa2 yllättää

Googlen innovatiivisuus yllättää paatuneemmankin IT-alan kaverin. Tästä voisi tulla äkkiä kehumisartikkeli, mutta mielestäni syitä kehuihin nyt onkin. Kirjoitan tätä blogiviestiäni picasa ohjelman kautta. Picasa on kuva-arkistointi ohjelma, joka ei ole alunperin Googlen kehittelemä, mutta google on yritysostolla saanut softan haltuunsa. Picasa on kuitenkin kokenut kehitystä ja tärkeimpänä meille suomalaisille tietokoneen käyttäjille se on suomennettu. Picasaa voi käyttää tietokoneen sisältämien kuvien katseluohjelmana. Käyttöliittymä on todella helppokäyttöinen. Picasa sisältää useita helppokäyttöisiä kuvasäätöjä eli peruskäyttäjä ei välttämättä tarvitse kuvankäsittelyohjelmaa tämän lisäksi.

Picasa on myös kätevällä tavalla liitetty Googlen Gmail palveluun, jonka kautta kuvat voi lähettää kavereille napinpainalluksella. Myös omaan blogger.com blogiinsa kuvat voi lähettää suoraan Picasasta

Picasa ei tietenkään ole täydellinen sovellus ja joitakin ärsyttäviä piirteitä siitä löytyy. Esimerkiksi en löytänyt helposti, miten diaesityksen aikana esitys pysähtyy johonkin kuvaan. Ehkä tämä on helppoa, jos tietää miten se tehdään. Puutteistaan huolimatta erittäin loistava ilmainen softa.
Posted by Picasa

Edit: Valokuvien paikannus onnistuu myös kätevästi Picasa 2 ohjelmalla.

Kommentit

nikohal sanoi…
Kyllä ehdottomasti hyvä ohjelma. Sain ainakin itselläni kesketettyä esityksen, kun liikautin hiirtä ja siirsin kursorin palkin päälle joka ilmaantui, ja esitystä pysty jatkamaan joko play nappulaa painamalla tai exit jos halusi päästä kokonaan pois. Kätevää.
nikohal sanoi…
Kyllä ehdottomasti hyvä ohjelma. Sain ainakin itselläni kesketettyä esityksen, kun liikautin hiirtä ja siirsin kursorin palkin päälle joka ilmaantui, ja esitystä pysty jatkamaan joko play nappulaa painamalla tai exit jos halusi päästä kokonaan pois. Kätevää.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

photoshop.com - käsittele kuvia selaimessa ilmaiseksi

Photoshop.com palvelu on ollut olemassa jo jonkin aikaa ja siitä on jalostunut ihan käyttökelpoinen tuote, jossa ainakin hinta-laatusuhde (0€) on kohdallaan. Teknisesti photoshop.com on toteutettu adoben omistaman flash-teknologian päälle. Eli tietokoneessa pitää olla flash-lisäosa asennettuna, jotta palvelu toimii. Adobe on varmasti teknologian kehittäjänä paras Flash-asiantuntija ja se näkyy tässä tuotteessa. Photoshop.com näyttää, että Flashia voi käyttää oikeassa tuotteessa, eikä vain surkeissa resurssisyöpöissä Flash-mainoksissa.

Photoshop.com sivustossa on monia hyviä oivalluksia. Palvelun voi yhdistää jo olemassa olevaan verkkoalbumiin. Tätä kirjoitettaessa tuettuja olivat Picasaweb, Flickr, Photobucket ja Facebook. Varsin kätevää, että yhteys toimii molempiin suuntiin. Web-albumeissa olevia kuvia voi avata muokkaustilaan ja tallentaa sitten takaisin näihin kolmannen osapuolen palveluihin. Toisaalta kuvia voi siirtää raahamalla suoraan Photoshop.com palveluun albumeihin ja siirt…

Windows Vista resurssisyöppö?

Sain inspiraation tähän kirjoitukseen, kun olin pitämässä atk-koulutusta eräässä yrityksessä, jossa osalla työntekijöistä oli Vista Business käyttöjärjestelmällä varustetut tietokoneet. Nämä tietokoneet olivat Lenovon hyviä kannettavia Intelin tuplaydinsuorittemella varustettuina, joten koneilla ei pitäisi olla mitään ongelmia vaativassakaan käytössä. Ihmettelin, kun eräs Vista kone käynnistyi 10-15 minuuttia, ennen kuin Outlook aukesi. Aukeamisen jälkeen tietokone toimi kuin sen näyttö oli voideltu tervassa. Vitsailimme siinä, että kone pitää laittaa "tulille" hyvissä ajoin, ennen asiakaskäyntiä. Esimerkiksi 50 km ennen määränpäätä voisi autoillessa olla hyvä.

Ongelman syy selvisi. Kannettavissa oli "vain" 1Gt keskusmuistia. Muistin lisääminen auttoi. Tietokoneen käyttö oli normaalia. Kysymykseni kuitenkin kuuluu: Onko tässä mitään järkeä? Voiko olla niin, että sähköpostin lukemiseen ja tavallisten dokumenttien pyörittämiseen tarvitaan 3Gt keskusmuistia? Samat asi…

Kuinka varastoida tuuli-ja aurinkoenergiaa?

Tekno&Logia on aikaisemmin keskittynyt suurimmaksi osaksi pelkkiin tietotekniikan ilmiöihin, mutta nyt haluaisin herättää keskustelua vaihtoehtoisten energiamuotojen varastoinnista. Koska itse kirjoitan tätä blogia, saan varmasti myös itse päättää millaisia asioita käsittelen.

Suomi ja Eurooppa ovat sitoutuneet aika rankkoihin kasvihuonepäästöjen rajoituksiin. Erilaisia ratkaisuja tavoitteeseen pääsemiseen on esitetty ja osa näitä ratkaisuja on ehdottomasti sekä tuuli, että aurinkoenergia. Eniten on puhuttu tuulivoimasta, vaikka aurinkoenergiaa on saatavilla useita kertoja enemmän, myös täällä pimeässä pohjolassa. Wikipediassa näkyvän kuvaajan mukaan aurinkoenergiaa on oikeasti käytettävissä erittäin paljon maailmanlaajuisesti. Jopa niin paljon, ettei muita energiamuotoja edes tarvittaisi.

Sekä tuuli, että aurinkoenergiassa on kuitenkin yksi suuri ongelma ja se on varastointi. Kuten hyvin tiedämme, niin maailmasta löytyy vähän sellaisia paikkoja, joissa tuulee aina. Toisaalta ei löy…