Siirry pääsisältöön

Picasa2 yllättää

Googlen innovatiivisuus yllättää paatuneemmankin IT-alan kaverin. Tästä voisi tulla äkkiä kehumisartikkeli, mutta mielestäni syitä kehuihin nyt onkin. Kirjoitan tätä blogiviestiäni picasa ohjelman kautta. Picasa on kuva-arkistointi ohjelma, joka ei ole alunperin Googlen kehittelemä, mutta google on yritysostolla saanut softan haltuunsa. Picasa on kuitenkin kokenut kehitystä ja tärkeimpänä meille suomalaisille tietokoneen käyttäjille se on suomennettu. Picasaa voi käyttää tietokoneen sisältämien kuvien katseluohjelmana. Käyttöliittymä on todella helppokäyttöinen. Picasa sisältää useita helppokäyttöisiä kuvasäätöjä eli peruskäyttäjä ei välttämättä tarvitse kuvankäsittelyohjelmaa tämän lisäksi.

Picasa on myös kätevällä tavalla liitetty Googlen Gmail palveluun, jonka kautta kuvat voi lähettää kavereille napinpainalluksella. Myös omaan blogger.com blogiinsa kuvat voi lähettää suoraan Picasasta

Picasa ei tietenkään ole täydellinen sovellus ja joitakin ärsyttäviä piirteitä siitä löytyy. Esimerkiksi en löytänyt helposti, miten diaesityksen aikana esitys pysähtyy johonkin kuvaan. Ehkä tämä on helppoa, jos tietää miten se tehdään. Puutteistaan huolimatta erittäin loistava ilmainen softa.
Posted by Picasa

Edit: Valokuvien paikannus onnistuu myös kätevästi Picasa 2 ohjelmalla.

Kommentit

nikohal sanoi…
Kyllä ehdottomasti hyvä ohjelma. Sain ainakin itselläni kesketettyä esityksen, kun liikautin hiirtä ja siirsin kursorin palkin päälle joka ilmaantui, ja esitystä pysty jatkamaan joko play nappulaa painamalla tai exit jos halusi päästä kokonaan pois. Kätevää.
nikohal sanoi…
Kyllä ehdottomasti hyvä ohjelma. Sain ainakin itselläni kesketettyä esityksen, kun liikautin hiirtä ja siirsin kursorin palkin päälle joka ilmaantui, ja esitystä pysty jatkamaan joko play nappulaa painamalla tai exit jos halusi päästä kokonaan pois. Kätevää.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Apple laatua: iPhone 5 käytössä päivän ja näyttö rikki.

Olen käyttänyt Applen laitteita muutaman vuoden ajan. Olen ollut erittäin tyytyväinen laitteiden yleiseen käytettävyyteen. Aluksi käytin MacBookPro 2010 mallia työkoneena pari vuotta, Tuossa koneessa ei ollut mitään laatuongelmia. Kone toimi oman käyttöni ajan moitteettomasti.
Pari vuotta sitten vaihdoin viimeisen Nokialaiseni (N900) iPhone 4S malliin ja luonnollisesti ero näiden kahden välillä käytettävyydessä ja sovellusten määrässä on huomattava. Tällä kyseisellä laitteella nytkin tätä Blogia kirjoitan. 4S:n olen ollut kokonaisuutena erittäin tyytyväinen. Ainoa laatuongelma, jonka muistan, on ollut näytön satunnainen napsuminen kovan käytön jälkeen. Liittynee siihen, että laite lämpenee kovaa suoritinkäyttöä vaativissa toimissa ja lämpöero vaikutti tähän. Ongelma ei ole ollut mitenkään jatkuvaa ja kokonaisuus on ollut laadultaan erinomainen.
Viime syksynä sain työkoneekseni Retina MacBookPron:n. Kone on ollut kokonaisuutena mainio, mutta pari asiaa ovat häirinneet. Kone lämpenee ja…

Toimiiko Mac työkäytössä

Olen käyttänyt työssäni ja harrastuksissani tietokonetta pikkupojasta lähtien. Microsoftin käyttöjärjestelmistä olen käyttänhyt suurinpiirtein jokaista ja viime vuosina olen ajanut työkoneessani Ubuntu Linuxia. Toki yritysmaailmassa Microsoftin markkinaosuus näkyy, joten olen joutunut ajamaan Windowsia virtuaalisesti. Nyt kun vaihdoin työpaikkaa ja minulle tuli mahdollisuus kokeilla MacBookProta työkäytössä.

Valintani osui 15 tuuman malliin ja omassa yksilossäni on keskusmuistia 8 gigaa. Ajan koneessa Mac/OS Snow Leopard käyttöjärjestelmää. Toki Intel Macillä voi ajaa myös Windowsia tai Linuxia suoraan, mutta se ei ollut minulle vaihtoehto. Siinä tilanteessa olisin ottanut suoraan Lenovon kannettavan. Macin vahvuus on ehdottomasti suorituskykyinen käyttöjärjestelmä ja halusin kokeilla sen toimivuutta ns. oikeissa töissä.

Aluksi tottuttelemista vaativia asioita Macissa oli näppäimistökomennot. CTRL -näppäin vaihtuu command näppäimeen esimerkiksi tutuissa kopio, leikkaa, liitä ja uusi väl…

Tor salaa identiteettisi verkossa

Yleensä kaikki tieto, mitä verkon yli lähetetään, sisältää osoitteen tiedon alkuperästä. Jos naapurin Matti menee lukemaan web-sivua tai lataa tiedoston internetistä, hänet voidaan helposti paikantaa ip-osoitteen perusteella. Jokainen hakupyyntöpaketti sisältää hänen ip-osoitteensa. Voit käydä kokeilemassa oman sijaintisi löytymistä, vaikka täältä.

Tor on avoimen lähdekoodin ohjelma, joka ei siis maksa mitään. Kuka tahansa voi asentaa ohjelman koneelleen ilmaiseksi. Ohjelman toiminta perustuu siihen, että Tor verkon kautta välitetty tieto ohjautuu aina verkoston läpi ja tietopaketin osoitetiedot, muttuvat joka solmukohdassa. Lisäksi Tor vaihtaa reittiä, muutaman minuutin välein ja kaikki siinä kulkeva tieto on salattua. Uuden identiteetin voi vaihtaa myös käsin lennosta, jolloin tiedon reitti vaihtuu välittömästi.

KuulinTor-järjestelmästä eilen. Asensin Tor-ohjelmiston sekä siihen liittyvän Firefox-laajennuksen aktiiviseksi, ja kokeilin IP-address-palvelua. Lopputuloksena kyseinen pal…