Siirry pääsisältöön

Miksi verkkomainostajat purevat itseään jalkaan?Menen lukemaan tavalliseen tapaani aamun "tärkeimmät" uutiset Iltalehden nettipalvelusta. Samalla hetkellä, kun kirjoitan www.iltalehti.fi-osoitteen selaimeeni saan popUnder-ikkunan aukeamaan toiseen selain-ikkunaan sitä pyytämättäni. Huomaan etusivulla mielenkiintoisen näköisen otsikon, jossa kerrotaan kansanedustajien juuttuneen hissiin. Otsikosta käy ilmi, että kaveruksilla oli meinannut happikin loppua, ennen ratsuväen saapumista. En kuitenkaan näe uutista vaan kuvassa näkyvän uutisen kokonaan peittävän ilmoituksen veikkaamisen tärkeydestä. Tässä vaiheessa myös oma verenpaineeni nousee.

Rajansa kaikella


En ole mikään mainonnan vihaaja. Jos hyvää sisältöä saa mainostajien maksaessa käyttää ilmaiseksi, hyväksyn hyvän maun mukaisen mainonnan. Tällä kertaa mittani kuitenkin täyttyi ja latasin AdBlockPlus lisäosan Firefoxiini. Jo aikaisemmin olen ilmaissut mielipiteeni Flash-mainoksista ja olen edelleen samaa mieltä. En aio enää suostua siihen, että mainostaja pilaa surffailukokemukseni. AdBlockPlus Lisäosan asennuksen jälkeen sivu näyttää paljon mukavammalta ja voin jopa lukea klikkaamani uutisen.


Kuningas Käyttäjä IMainostajilta on unohtunut, että käyttäjä on verkossa kuningas. Kun tietämys lisääntyy, yhä useampi alkaa käyttämään mainontaa estäviä apuvälineitä. Mitä ärsyttävempiä mainostempauksia käyttäjän kustannuksella tehdään, sitä enemmän käyttäjät etsivät tietoa mainonnan estämisestä. Onko tämä sitten uhka mainostajille ja ilmaisille nettipalveluille? Tätä asiaa on käsitelty nettibisnes.infon hyvässä artikkelissa. En ala artikkelia kirjoittamaan uudelleen. Toivomuksenani on ainoastaan kohtuullisempi mainostaminen. Monikaan mainostaja ei tule tätä viestiä koskaan lukemaan. Toisaalta en minäkään tule jatkossa katselemaan heidän mainoksiaan. Suosittelen kaikille lukijoille samaa.

Kommentit

Niko Hallikainen sanoi…
Samaa mieltä, joskus mainokset ampuvat vähän yli. Varsinkin nuo että peittää koko ikkunan ja pahinta vielä on se että joku musa alkaa soida kovalla. Saisivat ottaa googlesta mallia. Pienet teksti mainokset eivät rasita selainta ja mikä tärkeintä, ei rasita koneen käyttäjää. Ja joutumasta ennenaikaiselle eläkkeelle verenpaineen takia :D. Eli pointti on se että kuluttajat eivät välitä nykyisin näkyvistä ja värikkäistä mainoksista sivuilla!
Anonyymi sanoi…
Samaiseen ongelmaan törmänneenä laitoin ketulle mainosvahdin poistamaan mokomat pläjäykset näytöltäni. Olennaista lienee missä kulkee järkevän mainostamisen raja sivustoilla liikkuessa, näytölle pompsahtava ikkuna ylittää kipukynnyksen.

Mikäli mainostajat pitävät nokkelana sekä älykkäänä tapana käyttää hyödykseen tekniikan suomaa mahdollisuutta häiritä verkossa liikkuvan elämää, kannattaisi mietti toimintatapojaan uudemman kerran.
Kuinka monta käyttäjää jättää menemättä tietyille sivustoille juuri noiden mainospläjäysten takia, he eivät ole blokkaria asentaneet selaimeensa ja käyttävät toista vaihtoehtoa, menevät toisille sivustoille etsimään hakemaansa informaatiota.

Ahneellahan on tunnetusti kohtalonsa, verkkomainostajat saavat tästäkin vetelästä osansa.
Petri sanoi…
Iltalehden sivuilla on niin paljon noita mainoksia, ettei tämä tietokone, jota nyt käytän, jaksa edes nettiselainta pyörittää. Firefox ihan juntturassa jos erehdyn Iltiksen puolelle. Flash-bannerit imevät tehot koneesta, joten pitäköön sivustonsa... Luen täst'edes Iltasanomia. :-)
Toni Hintikka sanoi…
Jos olet kanssani samaa mieltä liity Facebookissa ryhmään, joka vastustaa vilkkuvia mainoksia

Tämän blogin suosituimmat tekstit

photoshop.com - käsittele kuvia selaimessa ilmaiseksi

Photoshop.com palvelu on ollut olemassa jo jonkin aikaa ja siitä on jalostunut ihan käyttökelpoinen tuote, jossa ainakin hinta-laatusuhde (0€) on kohdallaan. Teknisesti photoshop.com on toteutettu adoben omistaman flash-teknologian päälle. Eli tietokoneessa pitää olla flash-lisäosa asennettuna, jotta palvelu toimii. Adobe on varmasti teknologian kehittäjänä paras Flash-asiantuntija ja se näkyy tässä tuotteessa. Photoshop.com näyttää, että Flashia voi käyttää oikeassa tuotteessa, eikä vain surkeissa resurssisyöpöissä Flash-mainoksissa.

Photoshop.com sivustossa on monia hyviä oivalluksia. Palvelun voi yhdistää jo olemassa olevaan verkkoalbumiin. Tätä kirjoitettaessa tuettuja olivat Picasaweb, Flickr, Photobucket ja Facebook. Varsin kätevää, että yhteys toimii molempiin suuntiin. Web-albumeissa olevia kuvia voi avata muokkaustilaan ja tallentaa sitten takaisin näihin kolmannen osapuolen palveluihin. Toisaalta kuvia voi siirtää raahamalla suoraan Photoshop.com palveluun albumeihin ja siirt…

Windows Vista resurssisyöppö?

Sain inspiraation tähän kirjoitukseen, kun olin pitämässä atk-koulutusta eräässä yrityksessä, jossa osalla työntekijöistä oli Vista Business käyttöjärjestelmällä varustetut tietokoneet. Nämä tietokoneet olivat Lenovon hyviä kannettavia Intelin tuplaydinsuorittemella varustettuina, joten koneilla ei pitäisi olla mitään ongelmia vaativassakaan käytössä. Ihmettelin, kun eräs Vista kone käynnistyi 10-15 minuuttia, ennen kuin Outlook aukesi. Aukeamisen jälkeen tietokone toimi kuin sen näyttö oli voideltu tervassa. Vitsailimme siinä, että kone pitää laittaa "tulille" hyvissä ajoin, ennen asiakaskäyntiä. Esimerkiksi 50 km ennen määränpäätä voisi autoillessa olla hyvä.

Ongelman syy selvisi. Kannettavissa oli "vain" 1Gt keskusmuistia. Muistin lisääminen auttoi. Tietokoneen käyttö oli normaalia. Kysymykseni kuitenkin kuuluu: Onko tässä mitään järkeä? Voiko olla niin, että sähköpostin lukemiseen ja tavallisten dokumenttien pyörittämiseen tarvitaan 3Gt keskusmuistia? Samat asi…

Kuinka varastoida tuuli-ja aurinkoenergiaa?

Tekno&Logia on aikaisemmin keskittynyt suurimmaksi osaksi pelkkiin tietotekniikan ilmiöihin, mutta nyt haluaisin herättää keskustelua vaihtoehtoisten energiamuotojen varastoinnista. Koska itse kirjoitan tätä blogia, saan varmasti myös itse päättää millaisia asioita käsittelen.

Suomi ja Eurooppa ovat sitoutuneet aika rankkoihin kasvihuonepäästöjen rajoituksiin. Erilaisia ratkaisuja tavoitteeseen pääsemiseen on esitetty ja osa näitä ratkaisuja on ehdottomasti sekä tuuli, että aurinkoenergia. Eniten on puhuttu tuulivoimasta, vaikka aurinkoenergiaa on saatavilla useita kertoja enemmän, myös täällä pimeässä pohjolassa. Wikipediassa näkyvän kuvaajan mukaan aurinkoenergiaa on oikeasti käytettävissä erittäin paljon maailmanlaajuisesti. Jopa niin paljon, ettei muita energiamuotoja edes tarvittaisi.

Sekä tuuli, että aurinkoenergiassa on kuitenkin yksi suuri ongelma ja se on varastointi. Kuten hyvin tiedämme, niin maailmasta löytyy vähän sellaisia paikkoja, joissa tuulee aina. Toisaalta ei löy…