Siirry pääsisältöön

Miksi verkkomainostajat purevat itseään jalkaan?Menen lukemaan tavalliseen tapaani aamun "tärkeimmät" uutiset Iltalehden nettipalvelusta. Samalla hetkellä, kun kirjoitan www.iltalehti.fi-osoitteen selaimeeni saan popUnder-ikkunan aukeamaan toiseen selain-ikkunaan sitä pyytämättäni. Huomaan etusivulla mielenkiintoisen näköisen otsikon, jossa kerrotaan kansanedustajien juuttuneen hissiin. Otsikosta käy ilmi, että kaveruksilla oli meinannut happikin loppua, ennen ratsuväen saapumista. En kuitenkaan näe uutista vaan kuvassa näkyvän uutisen kokonaan peittävän ilmoituksen veikkaamisen tärkeydestä. Tässä vaiheessa myös oma verenpaineeni nousee.

Rajansa kaikella


En ole mikään mainonnan vihaaja. Jos hyvää sisältöä saa mainostajien maksaessa käyttää ilmaiseksi, hyväksyn hyvän maun mukaisen mainonnan. Tällä kertaa mittani kuitenkin täyttyi ja latasin AdBlockPlus lisäosan Firefoxiini. Jo aikaisemmin olen ilmaissut mielipiteeni Flash-mainoksista ja olen edelleen samaa mieltä. En aio enää suostua siihen, että mainostaja pilaa surffailukokemukseni. AdBlockPlus Lisäosan asennuksen jälkeen sivu näyttää paljon mukavammalta ja voin jopa lukea klikkaamani uutisen.


Kuningas Käyttäjä IMainostajilta on unohtunut, että käyttäjä on verkossa kuningas. Kun tietämys lisääntyy, yhä useampi alkaa käyttämään mainontaa estäviä apuvälineitä. Mitä ärsyttävempiä mainostempauksia käyttäjän kustannuksella tehdään, sitä enemmän käyttäjät etsivät tietoa mainonnan estämisestä. Onko tämä sitten uhka mainostajille ja ilmaisille nettipalveluille? Tätä asiaa on käsitelty nettibisnes.infon hyvässä artikkelissa. En ala artikkelia kirjoittamaan uudelleen. Toivomuksenani on ainoastaan kohtuullisempi mainostaminen. Monikaan mainostaja ei tule tätä viestiä koskaan lukemaan. Toisaalta en minäkään tule jatkossa katselemaan heidän mainoksiaan. Suosittelen kaikille lukijoille samaa.

Kommentit

Niko Hallikainen sanoi…
Samaa mieltä, joskus mainokset ampuvat vähän yli. Varsinkin nuo että peittää koko ikkunan ja pahinta vielä on se että joku musa alkaa soida kovalla. Saisivat ottaa googlesta mallia. Pienet teksti mainokset eivät rasita selainta ja mikä tärkeintä, ei rasita koneen käyttäjää. Ja joutumasta ennenaikaiselle eläkkeelle verenpaineen takia :D. Eli pointti on se että kuluttajat eivät välitä nykyisin näkyvistä ja värikkäistä mainoksista sivuilla!
Anonyymi sanoi…
Samaiseen ongelmaan törmänneenä laitoin ketulle mainosvahdin poistamaan mokomat pläjäykset näytöltäni. Olennaista lienee missä kulkee järkevän mainostamisen raja sivustoilla liikkuessa, näytölle pompsahtava ikkuna ylittää kipukynnyksen.

Mikäli mainostajat pitävät nokkelana sekä älykkäänä tapana käyttää hyödykseen tekniikan suomaa mahdollisuutta häiritä verkossa liikkuvan elämää, kannattaisi mietti toimintatapojaan uudemman kerran.
Kuinka monta käyttäjää jättää menemättä tietyille sivustoille juuri noiden mainospläjäysten takia, he eivät ole blokkaria asentaneet selaimeensa ja käyttävät toista vaihtoehtoa, menevät toisille sivustoille etsimään hakemaansa informaatiota.

Ahneellahan on tunnetusti kohtalonsa, verkkomainostajat saavat tästäkin vetelästä osansa.
Petri sanoi…
Iltalehden sivuilla on niin paljon noita mainoksia, ettei tämä tietokone, jota nyt käytän, jaksa edes nettiselainta pyörittää. Firefox ihan juntturassa jos erehdyn Iltiksen puolelle. Flash-bannerit imevät tehot koneesta, joten pitäköön sivustonsa... Luen täst'edes Iltasanomia. :-)
Toni Hintikka sanoi…
Jos olet kanssani samaa mieltä liity Facebookissa ryhmään, joka vastustaa vilkkuvia mainoksia

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Apple laatua: iPhone 5 käytössä päivän ja näyttö rikki.

Olen käyttänyt Applen laitteita muutaman vuoden ajan. Olen ollut erittäin tyytyväinen laitteiden yleiseen käytettävyyteen. Aluksi käytin MacBookPro 2010 mallia työkoneena pari vuotta, Tuossa koneessa ei ollut mitään laatuongelmia. Kone toimi oman käyttöni ajan moitteettomasti.
Pari vuotta sitten vaihdoin viimeisen Nokialaiseni (N900) iPhone 4S malliin ja luonnollisesti ero näiden kahden välillä käytettävyydessä ja sovellusten määrässä on huomattava. Tällä kyseisellä laitteella nytkin tätä Blogia kirjoitan. 4S:n olen ollut kokonaisuutena erittäin tyytyväinen. Ainoa laatuongelma, jonka muistan, on ollut näytön satunnainen napsuminen kovan käytön jälkeen. Liittynee siihen, että laite lämpenee kovaa suoritinkäyttöä vaativissa toimissa ja lämpöero vaikutti tähän. Ongelma ei ole ollut mitenkään jatkuvaa ja kokonaisuus on ollut laadultaan erinomainen.
Viime syksynä sain työkoneekseni Retina MacBookPron:n. Kone on ollut kokonaisuutena mainio, mutta pari asiaa ovat häirinneet. Kone lämpenee ja…

Toimiiko Mac työkäytössä

Olen käyttänyt työssäni ja harrastuksissani tietokonetta pikkupojasta lähtien. Microsoftin käyttöjärjestelmistä olen käyttänhyt suurinpiirtein jokaista ja viime vuosina olen ajanut työkoneessani Ubuntu Linuxia. Toki yritysmaailmassa Microsoftin markkinaosuus näkyy, joten olen joutunut ajamaan Windowsia virtuaalisesti. Nyt kun vaihdoin työpaikkaa ja minulle tuli mahdollisuus kokeilla MacBookProta työkäytössä.

Valintani osui 15 tuuman malliin ja omassa yksilossäni on keskusmuistia 8 gigaa. Ajan koneessa Mac/OS Snow Leopard käyttöjärjestelmää. Toki Intel Macillä voi ajaa myös Windowsia tai Linuxia suoraan, mutta se ei ollut minulle vaihtoehto. Siinä tilanteessa olisin ottanut suoraan Lenovon kannettavan. Macin vahvuus on ehdottomasti suorituskykyinen käyttöjärjestelmä ja halusin kokeilla sen toimivuutta ns. oikeissa töissä.

Aluksi tottuttelemista vaativia asioita Macissa oli näppäimistökomennot. CTRL -näppäin vaihtuu command näppäimeen esimerkiksi tutuissa kopio, leikkaa, liitä ja uusi väl…

Tor salaa identiteettisi verkossa

Yleensä kaikki tieto, mitä verkon yli lähetetään, sisältää osoitteen tiedon alkuperästä. Jos naapurin Matti menee lukemaan web-sivua tai lataa tiedoston internetistä, hänet voidaan helposti paikantaa ip-osoitteen perusteella. Jokainen hakupyyntöpaketti sisältää hänen ip-osoitteensa. Voit käydä kokeilemassa oman sijaintisi löytymistä, vaikka täältä.

Tor on avoimen lähdekoodin ohjelma, joka ei siis maksa mitään. Kuka tahansa voi asentaa ohjelman koneelleen ilmaiseksi. Ohjelman toiminta perustuu siihen, että Tor verkon kautta välitetty tieto ohjautuu aina verkoston läpi ja tietopaketin osoitetiedot, muttuvat joka solmukohdassa. Lisäksi Tor vaihtaa reittiä, muutaman minuutin välein ja kaikki siinä kulkeva tieto on salattua. Uuden identiteetin voi vaihtaa myös käsin lennosta, jolloin tiedon reitti vaihtuu välittömästi.

KuulinTor-järjestelmästä eilen. Asensin Tor-ohjelmiston sekä siihen liittyvän Firefox-laajennuksen aktiiviseksi, ja kokeilin IP-address-palvelua. Lopputuloksena kyseinen pal…