Siirry pääsisältöön

Miksi verkkomainostajat purevat itseään jalkaan?



Menen lukemaan tavalliseen tapaani aamun "tärkeimmät" uutiset Iltalehden nettipalvelusta. Samalla hetkellä, kun kirjoitan www.iltalehti.fi-osoitteen selaimeeni saan popUnder-ikkunan aukeamaan toiseen selain-ikkunaan sitä pyytämättäni. Huomaan etusivulla mielenkiintoisen näköisen otsikon, jossa kerrotaan kansanedustajien juuttuneen hissiin. Otsikosta käy ilmi, että kaveruksilla oli meinannut happikin loppua, ennen ratsuväen saapumista. En kuitenkaan näe uutista vaan kuvassa näkyvän uutisen kokonaan peittävän ilmoituksen veikkaamisen tärkeydestä. Tässä vaiheessa myös oma verenpaineeni nousee.

Rajansa kaikella


En ole mikään mainonnan vihaaja. Jos hyvää sisältöä saa mainostajien maksaessa käyttää ilmaiseksi, hyväksyn hyvän maun mukaisen mainonnan. Tällä kertaa mittani kuitenkin täyttyi ja latasin AdBlockPlus lisäosan Firefoxiini. Jo aikaisemmin olen ilmaissut mielipiteeni Flash-mainoksista ja olen edelleen samaa mieltä. En aio enää suostua siihen, että mainostaja pilaa surffailukokemukseni. AdBlockPlus Lisäosan asennuksen jälkeen sivu näyttää paljon mukavammalta ja voin jopa lukea klikkaamani uutisen.


Kuningas Käyttäjä I



Mainostajilta on unohtunut, että käyttäjä on verkossa kuningas. Kun tietämys lisääntyy, yhä useampi alkaa käyttämään mainontaa estäviä apuvälineitä. Mitä ärsyttävempiä mainostempauksia käyttäjän kustannuksella tehdään, sitä enemmän käyttäjät etsivät tietoa mainonnan estämisestä. Onko tämä sitten uhka mainostajille ja ilmaisille nettipalveluille? Tätä asiaa on käsitelty nettibisnes.infon hyvässä artikkelissa. En ala artikkelia kirjoittamaan uudelleen. Toivomuksenani on ainoastaan kohtuullisempi mainostaminen. Monikaan mainostaja ei tule tätä viestiä koskaan lukemaan. Toisaalta en minäkään tule jatkossa katselemaan heidän mainoksiaan. Suosittelen kaikille lukijoille samaa.

Kommentit

Niko Hallikainen sanoi…
Samaa mieltä, joskus mainokset ampuvat vähän yli. Varsinkin nuo että peittää koko ikkunan ja pahinta vielä on se että joku musa alkaa soida kovalla. Saisivat ottaa googlesta mallia. Pienet teksti mainokset eivät rasita selainta ja mikä tärkeintä, ei rasita koneen käyttäjää. Ja joutumasta ennenaikaiselle eläkkeelle verenpaineen takia :D. Eli pointti on se että kuluttajat eivät välitä nykyisin näkyvistä ja värikkäistä mainoksista sivuilla!
Anonyymi sanoi…
Samaiseen ongelmaan törmänneenä laitoin ketulle mainosvahdin poistamaan mokomat pläjäykset näytöltäni. Olennaista lienee missä kulkee järkevän mainostamisen raja sivustoilla liikkuessa, näytölle pompsahtava ikkuna ylittää kipukynnyksen.

Mikäli mainostajat pitävät nokkelana sekä älykkäänä tapana käyttää hyödykseen tekniikan suomaa mahdollisuutta häiritä verkossa liikkuvan elämää, kannattaisi mietti toimintatapojaan uudemman kerran.
Kuinka monta käyttäjää jättää menemättä tietyille sivustoille juuri noiden mainospläjäysten takia, he eivät ole blokkaria asentaneet selaimeensa ja käyttävät toista vaihtoehtoa, menevät toisille sivustoille etsimään hakemaansa informaatiota.

Ahneellahan on tunnetusti kohtalonsa, verkkomainostajat saavat tästäkin vetelästä osansa.
Anonyymi sanoi…
Iltalehden sivuilla on niin paljon noita mainoksia, ettei tämä tietokone, jota nyt käytän, jaksa edes nettiselainta pyörittää. Firefox ihan juntturassa jos erehdyn Iltiksen puolelle. Flash-bannerit imevät tehot koneesta, joten pitäköön sivustonsa... Luen täst'edes Iltasanomia. :-)
Toni Hintikka sanoi…
Jos olet kanssani samaa mieltä liity Facebookissa ryhmään, joka vastustaa vilkkuvia mainoksia

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SF-anytime on hyvä idea

SF-anytime viedeovuokraamo on hyvä idea. Eli voit vuokrata leffat suoraan laajakaistaliittymän läpi omalle kotikoneellesi. Maksat katseluajasta, eli yhdellä krediitillä voit katsella leffan seuraavan vuorokauden sisällä. Sain postista, jonkin lehden mukana yhden ilmaisen krediitin tähän kyseiseen filmivuokraamoon. Ja positiivista oli, että krediitin mukana tuleva esite näytti ihan hyvältä. Olen joskus aikaisemminkin kokeillut SF-anytimea, joten tiesin, ettei ohjelmaan ole millään muulla selaimella asiaa kuin IE:llä. IE:tä en miellellään käytä muutakuin Windows update palvelun käyttämiseen ja tässä syy on hyvin selvä: se ei muuten onnistu. Ok, kun kerran minulla oli ilmainen krediitti, päätin kuitenkin kokeilla. No ensin tuli systeemitesti, joka kesti mielestäni 2mb nettiyhteydellä turhan kauan. Testi ilmoitti että minulta puuttuu, joku Microsoftin "suojaushärpäke", joten ei kun painamaan linkkiä ja asentamaan se. No tämän jälkeen järjestelmä ilmoitti, että Flash versioni ei

Windows Vista resurssisyöppö?

Sain inspiraation tähän kirjoitukseen, kun olin pitämässä atk-koulutusta eräässä yrityksessä, jossa osalla työntekijöistä oli Vista Business käyttöjärjestelmällä varustetut tietokoneet. Nämä tietokoneet olivat Lenovon hyviä kannettavia Intelin tuplaydinsuorittemella varustettuina, joten koneilla ei pitäisi olla mitään ongelmia vaativassakaan käytössä. Ihmettelin, kun eräs Vista kone käynnistyi 10-15 minuuttia, ennen kuin Outlook aukesi. Aukeamisen jälkeen tietokone toimi kuin sen näyttö oli voideltu tervassa. Vitsailimme siinä, että kone pitää laittaa "tulille" hyvissä ajoin, ennen asiakaskäyntiä. Esimerkiksi 50 km ennen määränpäätä voisi autoillessa olla hyvä. Ongelman syy selvisi. Kannettavissa oli "vain" 1Gt keskusmuistia. Muistin lisääminen auttoi. Tietokoneen käyttö oli normaalia. Kysymykseni kuitenkin kuuluu: Onko tässä mitään järkeä? Voiko olla niin, että sähköpostin lukemiseen ja tavallisten dokumenttien pyörittämiseen tarvitaan 3Gt keskusmuistia? Samat asi

Lukujen pyöristäminen yhdistettäessä tietoja Word 2007:n

Minulle on tullut ennenkin ongelmia tietojen tuomisessa ulkoisesta tietolähteestä Wordiin. Niin myös tänään, mutta tänään päätin ratkaista asian. Tavoitteenani tehdä todistukset, Excel taulukossa olevien tietojen perusteella. Kaikki toimi normaalin yhdistämistoiminnon tapaan. Eli tallensin tiedot Exceliin ja laskin keskiarvon. Yhdistämistoiminto löytyy Word 2007:sta postitus välilehdeltä. Tietolähteeksi lisäsin Excel-taulukon. Kävin Excelin puolella transponoimassa "liitä määräten" -toiminnolla sarakeotsikot allekain toiselle taulukkovälilehdelle. Kopioin taulukon Wordiin ja lisäsin siihen toisen sarakkeen. Nyt saatoin lisätä arvosanatietoja yksi kerrallaan "lisää yhdistämiskenttä" - valikosta. Ongelmia pyöristyksessä Kaikki toimi hyvin "keskiarvo"-kenttään asti. Pyöristys ei toiminut oikein. Kokeilin tehdä Excelissä uuden sarakkeen johon käytin "pyöristä"-funktiota, mutta tämäkään ei auttanut. Kaavana solussa oli"=PYÖRISTÄ(K2;1)". &quo