Siirry pääsisältöön

photoshop.com - käsittele kuvia selaimessa ilmaiseksi


Photoshop.com palvelu on ollut olemassa jo jonkin aikaa ja siitä on jalostunut ihan käyttökelpoinen tuote, jossa ainakin hinta-laatusuhde (0€) on kohdallaan. Teknisesti photoshop.com on toteutettu adoben omistaman flash-teknologian päälle. Eli tietokoneessa pitää olla flash-lisäosa asennettuna, jotta palvelu toimii. Adobe on varmasti teknologian kehittäjänä paras Flash-asiantuntija ja se näkyy tässä tuotteessa. Photoshop.com näyttää, että Flashia voi käyttää oikeassa tuotteessa, eikä vain surkeissa resurssisyöpöissä Flash-mainoksissa.

Photoshop.com sivustossa on monia hyviä oivalluksia. Palvelun voi yhdistää jo olemassa olevaan verkkoalbumiin. Tätä kirjoitettaessa tuettuja olivat Picasaweb, Flickr, Photobucket ja Facebook. Varsin kätevää, että yhteys toimii molempiin suuntiin. Web-albumeissa olevia kuvia voi avata muokkaustilaan ja tallentaa sitten takaisin näihin kolmannen osapuolen palveluihin. Toisaalta kuvia voi siirtää raahamalla suoraan Photoshop.com palveluun albumeihin ja siirtää sieltä taas kuvan, johonkin eteenpäin. Luonnollisesti voit siirtää kuvia omalta koneeltasi palveluun. Tosin tällä hetkellä ainoastaan JPG-muotoisia, mutta tämä riittää useampaan tarkoitukseen.

Nettialbumeiden välinen tiedonsiirto on kuintenkin tällä tasolla varsin kätevä ominaisuus. On selvää, että tiedonsiirto toimii nopeammin kahden nopeaan verkkoon yhdistetyn palvelimen välillä, kun kotikoneen ja palvelimen välillä. Ei tarvita suurta nettiyhteyden nopeutta, jotta saadaan siirrettyä kuvia albumista toiseen. Aikaisemmin tälläinen asia piti hoitaa oman koneen kautta ja Suomessa kuvien lataaminen verkkoonpäin on hidasta nopeallakin laajakaistayhteydellä. Latausnopeus internetin suuntaan on rajoitettu yleisimmissä suomalaisissa liittymissä maksimissaan megabittiin.

Tietysti kätevää on myös valokuvan perusmuokkauksen, joiden tekemiseen ei välttämättä tarvita kuin nykyaikainen www-selain ja sitä pyörittävä tietokone. Tässä kirjoituksessa liitteenä olevat kuvaruutukaappaukset on otettu EeePC 4g versiolla, jolla kuvankäsittely onnistui tällä tasolla ihan kohtuullisesti. Luonnollisesti näytön tarkuus rajoittaa kuvankäsittelyä, mutta perussäätöjen tekeminen nopeasti onnistui silti.

Jos siis reissunpäällä tulee joskus tarve kuvankäsittelylle, eikä nettikahvilan koneesta löydy kuvankäsittelyohjelmaan, kannattaa viimeistään siinä vaiheessa tutustua photoshop.com-palveluun.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lukujen pyöristäminen yhdistettäessä tietoja Word 2007:n

Minulle on tullut ennenkin ongelmia tietojen tuomisessa ulkoisesta tietolähteestä Wordiin. Niin myös tänään, mutta tänään päätin ratkaista asian. Tavoitteenani tehdä todistukset, Excel taulukossa olevien tietojen perusteella. Kaikki toimi normaalin yhdistämistoiminnon tapaan. Eli tallensin tiedot Exceliin ja laskin keskiarvon. Yhdistämistoiminto löytyy Word 2007:sta postitus välilehdeltä. Tietolähteeksi lisäsin Excel-taulukon. Kävin Excelin puolella transponoimassa "liitä määräten" -toiminnolla sarakeotsikot allekain toiselle taulukkovälilehdelle. Kopioin taulukon Wordiin ja lisäsin siihen toisen sarakkeen. Nyt saatoin lisätä arvosanatietoja yksi kerrallaan "lisää yhdistämiskenttä" - valikosta. Ongelmia pyöristyksessä Kaikki toimi hyvin "keskiarvo"-kenttään asti. Pyöristys ei toiminut oikein. Kokeilin tehdä Excelissä uuden sarakkeen johon käytin "pyöristä"-funktiota, mutta tämäkään ei auttanut. Kaavana solussa oli"=PYÖRISTÄ(K2;1)". &quo

SF-anytime on hyvä idea

SF-anytime viedeovuokraamo on hyvä idea. Eli voit vuokrata leffat suoraan laajakaistaliittymän läpi omalle kotikoneellesi. Maksat katseluajasta, eli yhdellä krediitillä voit katsella leffan seuraavan vuorokauden sisällä. Sain postista, jonkin lehden mukana yhden ilmaisen krediitin tähän kyseiseen filmivuokraamoon. Ja positiivista oli, että krediitin mukana tuleva esite näytti ihan hyvältä. Olen joskus aikaisemminkin kokeillut SF-anytimea, joten tiesin, ettei ohjelmaan ole millään muulla selaimella asiaa kuin IE:llä. IE:tä en miellellään käytä muutakuin Windows update palvelun käyttämiseen ja tässä syy on hyvin selvä: se ei muuten onnistu. Ok, kun kerran minulla oli ilmainen krediitti, päätin kuitenkin kokeilla. No ensin tuli systeemitesti, joka kesti mielestäni 2mb nettiyhteydellä turhan kauan. Testi ilmoitti että minulta puuttuu, joku Microsoftin "suojaushärpäke", joten ei kun painamaan linkkiä ja asentamaan se. No tämän jälkeen järjestelmä ilmoitti, että Flash versioni ei

Flash-mainokset boikottiin!

Adobe Flash tuo Makromedian luomus, jonka Adobe sai yrityskaupan mukana itselleen on vallannut lähes 100% maailman tietokoneista. Se toimii lähes käyttöjärjestelmäriippumattomasti ja se on loistava muoto julkaista multimediasisältöä verkossa. Youtubea ei olisi olemassa ilman Flashia, eikä monia muitakaan interaktiivisia palveluita. Mutta Flash tuo myös ongelmia. Flashin avulla on helppo tehdä visuaalisesti hienon näköisiä mainoksia, joissa on interaktiivisia osia, jopa videoita sisäänrakennettuna. Ei siinä sinällään mitään, mutta en pidä siitä, että kaljuaan raapiva mies täyttää koko ruudun kun haluan lukea päivän juorut Iltasanomista.Kaiken lisäksi Flash kyykyttää normaalitehoisen mikron varsin tehokkaasti. Selaimen suoritinkäyttö kasvaa lähelle 100%, kun Flash-mainoksia sisältävä iltapäivälehti jää taustalle auki. Tätä ei pidä nyt ymmärtää niin, että vastustan mainostamista verkossa. Kannatan ehdottomasti ilmaisia palveluita, joita rahoitetaan mainoksilla. Mutta mainokset eivät saa h