Siirry pääsisältöön

photoshop.com - käsittele kuvia selaimessa ilmaiseksi


Photoshop.com palvelu on ollut olemassa jo jonkin aikaa ja siitä on jalostunut ihan käyttökelpoinen tuote, jossa ainakin hinta-laatusuhde (0€) on kohdallaan. Teknisesti photoshop.com on toteutettu adoben omistaman flash-teknologian päälle. Eli tietokoneessa pitää olla flash-lisäosa asennettuna, jotta palvelu toimii. Adobe on varmasti teknologian kehittäjänä paras Flash-asiantuntija ja se näkyy tässä tuotteessa. Photoshop.com näyttää, että Flashia voi käyttää oikeassa tuotteessa, eikä vain surkeissa resurssisyöpöissä Flash-mainoksissa.

Photoshop.com sivustossa on monia hyviä oivalluksia. Palvelun voi yhdistää jo olemassa olevaan verkkoalbumiin. Tätä kirjoitettaessa tuettuja olivat Picasaweb, Flickr, Photobucket ja Facebook. Varsin kätevää, että yhteys toimii molempiin suuntiin. Web-albumeissa olevia kuvia voi avata muokkaustilaan ja tallentaa sitten takaisin näihin kolmannen osapuolen palveluihin. Toisaalta kuvia voi siirtää raahamalla suoraan Photoshop.com palveluun albumeihin ja siirtää sieltä taas kuvan, johonkin eteenpäin. Luonnollisesti voit siirtää kuvia omalta koneeltasi palveluun. Tosin tällä hetkellä ainoastaan JPG-muotoisia, mutta tämä riittää useampaan tarkoitukseen.

Nettialbumeiden välinen tiedonsiirto on kuintenkin tällä tasolla varsin kätevä ominaisuus. On selvää, että tiedonsiirto toimii nopeammin kahden nopeaan verkkoon yhdistetyn palvelimen välillä, kun kotikoneen ja palvelimen välillä. Ei tarvita suurta nettiyhteyden nopeutta, jotta saadaan siirrettyä kuvia albumista toiseen. Aikaisemmin tälläinen asia piti hoitaa oman koneen kautta ja Suomessa kuvien lataaminen verkkoonpäin on hidasta nopeallakin laajakaistayhteydellä. Latausnopeus internetin suuntaan on rajoitettu yleisimmissä suomalaisissa liittymissä maksimissaan megabittiin.

Tietysti kätevää on myös valokuvan perusmuokkauksen, joiden tekemiseen ei välttämättä tarvita kuin nykyaikainen www-selain ja sitä pyörittävä tietokone. Tässä kirjoituksessa liitteenä olevat kuvaruutukaappaukset on otettu EeePC 4g versiolla, jolla kuvankäsittely onnistui tällä tasolla ihan kohtuullisesti. Luonnollisesti näytön tarkuus rajoittaa kuvankäsittelyä, mutta perussäätöjen tekeminen nopeasti onnistui silti.

Jos siis reissunpäällä tulee joskus tarve kuvankäsittelylle, eikä nettikahvilan koneesta löydy kuvankäsittelyohjelmaan, kannattaa viimeistään siinä vaiheessa tutustua photoshop.com-palveluun.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Windows Vista resurssisyöppö?

Sain inspiraation tähän kirjoitukseen, kun olin pitämässä atk-koulutusta eräässä yrityksessä, jossa osalla työntekijöistä oli Vista Business käyttöjärjestelmällä varustetut tietokoneet. Nämä tietokoneet olivat Lenovon hyviä kannettavia Intelin tuplaydinsuorittemella varustettuina, joten koneilla ei pitäisi olla mitään ongelmia vaativassakaan käytössä. Ihmettelin, kun eräs Vista kone käynnistyi 10-15 minuuttia, ennen kuin Outlook aukesi. Aukeamisen jälkeen tietokone toimi kuin sen näyttö oli voideltu tervassa. Vitsailimme siinä, että kone pitää laittaa "tulille" hyvissä ajoin, ennen asiakaskäyntiä. Esimerkiksi 50 km ennen määränpäätä voisi autoillessa olla hyvä.

Ongelman syy selvisi. Kannettavissa oli "vain" 1Gt keskusmuistia. Muistin lisääminen auttoi. Tietokoneen käyttö oli normaalia. Kysymykseni kuitenkin kuuluu: Onko tässä mitään järkeä? Voiko olla niin, että sähköpostin lukemiseen ja tavallisten dokumenttien pyörittämiseen tarvitaan 3Gt keskusmuistia? Samat asi…

Kuinka varastoida tuuli-ja aurinkoenergiaa?

Tekno&Logia on aikaisemmin keskittynyt suurimmaksi osaksi pelkkiin tietotekniikan ilmiöihin, mutta nyt haluaisin herättää keskustelua vaihtoehtoisten energiamuotojen varastoinnista. Koska itse kirjoitan tätä blogia, saan varmasti myös itse päättää millaisia asioita käsittelen.

Suomi ja Eurooppa ovat sitoutuneet aika rankkoihin kasvihuonepäästöjen rajoituksiin. Erilaisia ratkaisuja tavoitteeseen pääsemiseen on esitetty ja osa näitä ratkaisuja on ehdottomasti sekä tuuli, että aurinkoenergia. Eniten on puhuttu tuulivoimasta, vaikka aurinkoenergiaa on saatavilla useita kertoja enemmän, myös täällä pimeässä pohjolassa. Wikipediassa näkyvän kuvaajan mukaan aurinkoenergiaa on oikeasti käytettävissä erittäin paljon maailmanlaajuisesti. Jopa niin paljon, ettei muita energiamuotoja edes tarvittaisi.

Sekä tuuli, että aurinkoenergiassa on kuitenkin yksi suuri ongelma ja se on varastointi. Kuten hyvin tiedämme, niin maailmasta löytyy vähän sellaisia paikkoja, joissa tuulee aina. Toisaalta ei löy…