Siirry pääsisältöön

Multiple IE kaatui, mutta selvisin säikähdyksellä


Web kehittäjän erinomainen apuri Multiple IE, on toiminut itselläni loistavasti. Kysymyksessä on siis paketti, jolla voit asentaa Microsoftin Internet Explorer- selaimesta vanhemmat versiot uuden rinnalle. Lähinnä tänä päivän sivut kannattaa testata ainakin 6 versiolla, koska noin 20% käyttäjistä tulee sivustolle tällä web-kehittäjien kauhulla sivustoasi ihailemaan.

Olen käyttänyt kyseistä pakettia virtuaalikoneessa olevan XP:n päällä, mutta tänään tuli ongelmia. Olen asentanut virtuaalikoneessa olevan XP:n uusiksi ja laittanut viimeiset päivitykset tähän käyttöjärjestelmään. Eli SP3 on laitettu paikalleen ja kaikki päivitykset joita Microsoft on tarjoillut. Nyt kun asentelin Multiple IE-ohjelmiston, kaikki muut paketin selaimet toimivat hyvin mutta IE6 kaatui joka kerta alkuruutuunsa. Ja luonnollisesti juuri tämä IE6 on se, jonka tarvitisin.

Mielessäni kävi monia vaihtoehtoja. Yksi vaihtoehto olisi ollut asentaa virtuaalikoneeseen XP uudelleen, niin ettei päivitysten antaisi asentua. Tällöin kyseistä XP-konetta ei luonnollisestikaan voisi käyttää kuin rajattuihin testitarkoituksiin. Toinen vaihtoehto olisi asentaa Microsoftin tarjoama virtuaalikoneimage, joka tosin toimisi vaan XP:n päällä.

Onneksin näihin varakeinoihin ei tarvinnut mennä vaan löysin Multible IE-paketin koonneen tredosoftin sivuilta artikkelin IE7:n ajamisesta IE6:n rinnalla. Tässä samassa artikkelissa puhuttiin siitä, että IE6 saattaa kaatuilla IE7:n asentamisen jälkeen ja että siihen saatetaan tarvita rekisterin korjaus skriptiä. Ajattelin kokeilla, koska vaikka koko virtuaalikone olisi kaatunut ei olisi suurta vahinkoa tapahtunut. Uudelleen asennus olisi ollut joka tapauksessa edessä, jos en olisi saanut IE6:sta toimimaan. Ajoin siis rohkeasti tuon Skriptin, jonka jälkeen IE 6 alkoi toimimaan. En anna tälle ratkaisulle mitään takuuta, mutta ajattelin laittaa ihan itsenikin varten tämän ylös. Laitoin Skriptin vielä varmuuden vuoksi tänne, jotta se ei huku.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

photoshop.com - käsittele kuvia selaimessa ilmaiseksi

Photoshop.com palvelu on ollut olemassa jo jonkin aikaa ja siitä on jalostunut ihan käyttökelpoinen tuote, jossa ainakin hinta-laatusuhde (0€) on kohdallaan. Teknisesti photoshop.com on toteutettu adoben omistaman flash-teknologian päälle. Eli tietokoneessa pitää olla flash-lisäosa asennettuna, jotta palvelu toimii. Adobe on varmasti teknologian kehittäjänä paras Flash-asiantuntija ja se näkyy tässä tuotteessa. Photoshop.com näyttää, että Flashia voi käyttää oikeassa tuotteessa, eikä vain surkeissa resurssisyöpöissä Flash-mainoksissa.

Photoshop.com sivustossa on monia hyviä oivalluksia. Palvelun voi yhdistää jo olemassa olevaan verkkoalbumiin. Tätä kirjoitettaessa tuettuja olivat Picasaweb, Flickr, Photobucket ja Facebook. Varsin kätevää, että yhteys toimii molempiin suuntiin. Web-albumeissa olevia kuvia voi avata muokkaustilaan ja tallentaa sitten takaisin näihin kolmannen osapuolen palveluihin. Toisaalta kuvia voi siirtää raahamalla suoraan Photoshop.com palveluun albumeihin ja siirt…

Windows Vista resurssisyöppö?

Sain inspiraation tähän kirjoitukseen, kun olin pitämässä atk-koulutusta eräässä yrityksessä, jossa osalla työntekijöistä oli Vista Business käyttöjärjestelmällä varustetut tietokoneet. Nämä tietokoneet olivat Lenovon hyviä kannettavia Intelin tuplaydinsuorittemella varustettuina, joten koneilla ei pitäisi olla mitään ongelmia vaativassakaan käytössä. Ihmettelin, kun eräs Vista kone käynnistyi 10-15 minuuttia, ennen kuin Outlook aukesi. Aukeamisen jälkeen tietokone toimi kuin sen näyttö oli voideltu tervassa. Vitsailimme siinä, että kone pitää laittaa "tulille" hyvissä ajoin, ennen asiakaskäyntiä. Esimerkiksi 50 km ennen määränpäätä voisi autoillessa olla hyvä.

Ongelman syy selvisi. Kannettavissa oli "vain" 1Gt keskusmuistia. Muistin lisääminen auttoi. Tietokoneen käyttö oli normaalia. Kysymykseni kuitenkin kuuluu: Onko tässä mitään järkeä? Voiko olla niin, että sähköpostin lukemiseen ja tavallisten dokumenttien pyörittämiseen tarvitaan 3Gt keskusmuistia? Samat asi…

Kuinka varastoida tuuli-ja aurinkoenergiaa?

Tekno&Logia on aikaisemmin keskittynyt suurimmaksi osaksi pelkkiin tietotekniikan ilmiöihin, mutta nyt haluaisin herättää keskustelua vaihtoehtoisten energiamuotojen varastoinnista. Koska itse kirjoitan tätä blogia, saan varmasti myös itse päättää millaisia asioita käsittelen.

Suomi ja Eurooppa ovat sitoutuneet aika rankkoihin kasvihuonepäästöjen rajoituksiin. Erilaisia ratkaisuja tavoitteeseen pääsemiseen on esitetty ja osa näitä ratkaisuja on ehdottomasti sekä tuuli, että aurinkoenergia. Eniten on puhuttu tuulivoimasta, vaikka aurinkoenergiaa on saatavilla useita kertoja enemmän, myös täällä pimeässä pohjolassa. Wikipediassa näkyvän kuvaajan mukaan aurinkoenergiaa on oikeasti käytettävissä erittäin paljon maailmanlaajuisesti. Jopa niin paljon, ettei muita energiamuotoja edes tarvittaisi.

Sekä tuuli, että aurinkoenergiassa on kuitenkin yksi suuri ongelma ja se on varastointi. Kuten hyvin tiedämme, niin maailmasta löytyy vähän sellaisia paikkoja, joissa tuulee aina. Toisaalta ei löy…