Siirry pääsisältöön

Multiple IE kaatui, mutta selvisin säikähdyksellä


Web kehittäjän erinomainen apuri Multiple IE, on toiminut itselläni loistavasti. Kysymyksessä on siis paketti, jolla voit asentaa Microsoftin Internet Explorer- selaimesta vanhemmat versiot uuden rinnalle. Lähinnä tänä päivän sivut kannattaa testata ainakin 6 versiolla, koska noin 20% käyttäjistä tulee sivustolle tällä web-kehittäjien kauhulla sivustoasi ihailemaan.

Olen käyttänyt kyseistä pakettia virtuaalikoneessa olevan XP:n päällä, mutta tänään tuli ongelmia. Olen asentanut virtuaalikoneessa olevan XP:n uusiksi ja laittanut viimeiset päivitykset tähän käyttöjärjestelmään. Eli SP3 on laitettu paikalleen ja kaikki päivitykset joita Microsoft on tarjoillut. Nyt kun asentelin Multiple IE-ohjelmiston, kaikki muut paketin selaimet toimivat hyvin mutta IE6 kaatui joka kerta alkuruutuunsa. Ja luonnollisesti juuri tämä IE6 on se, jonka tarvitisin.

Mielessäni kävi monia vaihtoehtoja. Yksi vaihtoehto olisi ollut asentaa virtuaalikoneeseen XP uudelleen, niin ettei päivitysten antaisi asentua. Tällöin kyseistä XP-konetta ei luonnollisestikaan voisi käyttää kuin rajattuihin testitarkoituksiin. Toinen vaihtoehto olisi asentaa Microsoftin tarjoama virtuaalikoneimage, joka tosin toimisi vaan XP:n päällä.

Onneksin näihin varakeinoihin ei tarvinnut mennä vaan löysin Multible IE-paketin koonneen tredosoftin sivuilta artikkelin IE7:n ajamisesta IE6:n rinnalla. Tässä samassa artikkelissa puhuttiin siitä, että IE6 saattaa kaatuilla IE7:n asentamisen jälkeen ja että siihen saatetaan tarvita rekisterin korjaus skriptiä. Ajattelin kokeilla, koska vaikka koko virtuaalikone olisi kaatunut ei olisi suurta vahinkoa tapahtunut. Uudelleen asennus olisi ollut joka tapauksessa edessä, jos en olisi saanut IE6:sta toimimaan. Ajoin siis rohkeasti tuon Skriptin, jonka jälkeen IE 6 alkoi toimimaan. En anna tälle ratkaisulle mitään takuuta, mutta ajattelin laittaa ihan itsenikin varten tämän ylös. Laitoin Skriptin vielä varmuuden vuoksi tänne, jotta se ei huku.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Apple laatua: iPhone 5 käytössä päivän ja näyttö rikki.

Olen käyttänyt Applen laitteita muutaman vuoden ajan. Olen ollut erittäin tyytyväinen laitteiden yleiseen käytettävyyteen. Aluksi käytin MacBookPro 2010 mallia työkoneena pari vuotta, Tuossa koneessa ei ollut mitään laatuongelmia. Kone toimi oman käyttöni ajan moitteettomasti.
Pari vuotta sitten vaihdoin viimeisen Nokialaiseni (N900) iPhone 4S malliin ja luonnollisesti ero näiden kahden välillä käytettävyydessä ja sovellusten määrässä on huomattava. Tällä kyseisellä laitteella nytkin tätä Blogia kirjoitan. 4S:n olen ollut kokonaisuutena erittäin tyytyväinen. Ainoa laatuongelma, jonka muistan, on ollut näytön satunnainen napsuminen kovan käytön jälkeen. Liittynee siihen, että laite lämpenee kovaa suoritinkäyttöä vaativissa toimissa ja lämpöero vaikutti tähän. Ongelma ei ole ollut mitenkään jatkuvaa ja kokonaisuus on ollut laadultaan erinomainen.
Viime syksynä sain työkoneekseni Retina MacBookPron:n. Kone on ollut kokonaisuutena mainio, mutta pari asiaa ovat häirinneet. Kone lämpenee ja…

Toimiiko Mac työkäytössä

Olen käyttänyt työssäni ja harrastuksissani tietokonetta pikkupojasta lähtien. Microsoftin käyttöjärjestelmistä olen käyttänhyt suurinpiirtein jokaista ja viime vuosina olen ajanut työkoneessani Ubuntu Linuxia. Toki yritysmaailmassa Microsoftin markkinaosuus näkyy, joten olen joutunut ajamaan Windowsia virtuaalisesti. Nyt kun vaihdoin työpaikkaa ja minulle tuli mahdollisuus kokeilla MacBookProta työkäytössä.

Valintani osui 15 tuuman malliin ja omassa yksilossäni on keskusmuistia 8 gigaa. Ajan koneessa Mac/OS Snow Leopard käyttöjärjestelmää. Toki Intel Macillä voi ajaa myös Windowsia tai Linuxia suoraan, mutta se ei ollut minulle vaihtoehto. Siinä tilanteessa olisin ottanut suoraan Lenovon kannettavan. Macin vahvuus on ehdottomasti suorituskykyinen käyttöjärjestelmä ja halusin kokeilla sen toimivuutta ns. oikeissa töissä.

Aluksi tottuttelemista vaativia asioita Macissa oli näppäimistökomennot. CTRL -näppäin vaihtuu command näppäimeen esimerkiksi tutuissa kopio, leikkaa, liitä ja uusi väl…

Tor salaa identiteettisi verkossa

Yleensä kaikki tieto, mitä verkon yli lähetetään, sisältää osoitteen tiedon alkuperästä. Jos naapurin Matti menee lukemaan web-sivua tai lataa tiedoston internetistä, hänet voidaan helposti paikantaa ip-osoitteen perusteella. Jokainen hakupyyntöpaketti sisältää hänen ip-osoitteensa. Voit käydä kokeilemassa oman sijaintisi löytymistä, vaikka täältä.

Tor on avoimen lähdekoodin ohjelma, joka ei siis maksa mitään. Kuka tahansa voi asentaa ohjelman koneelleen ilmaiseksi. Ohjelman toiminta perustuu siihen, että Tor verkon kautta välitetty tieto ohjautuu aina verkoston läpi ja tietopaketin osoitetiedot, muttuvat joka solmukohdassa. Lisäksi Tor vaihtaa reittiä, muutaman minuutin välein ja kaikki siinä kulkeva tieto on salattua. Uuden identiteetin voi vaihtaa myös käsin lennosta, jolloin tiedon reitti vaihtuu välittömästi.

KuulinTor-järjestelmästä eilen. Asensin Tor-ohjelmiston sekä siihen liittyvän Firefox-laajennuksen aktiiviseksi, ja kokeilin IP-address-palvelua. Lopputuloksena kyseinen pal…