Siirry pääsisältöön

Onko Nokian laatu laskenut?

Nokialle viime vuosi oli hyvä taloudellisesti. Puhelimet, niin halvat kuin kalliitkin tekivät hyvin kauppansa. Bochumin kohu oli huono imagollisesti, mutta se ei taida kännykkäjättiä paljon hetkauttaa. Se mistä olen huolissani on tuotteiden laatu. Nokian viimen vuoden hittikännykkä N95 on mielenkiintoinen tuote. Siinä on kaikki "kivat" ominaisuudet samassa paketissa. Löytyy GPS-navigointi, kohtuullinen kamera, nopeat datayhdeydet, musiikkisoitin, hyvä muistikorttituki ja myös kohtuullisen tarkka näyttö. Kompromissihän tuo näytön koko ja taskussapidettävyys tälläisissä laitteissa on.

Ominaisuuksia siis löytyy ja kun viime kesänä näin puhelimen työkaverilla ensimmäistä kertaa, niin vaikutti oikein hyvältä. Nyt kaveri on tarkkana miehenä käyttänyt puhelinta alle vuoden ja puhelin toimii niin kuin se pitääkin. Kameran näytön ja näppäimistön välinen mekanismi on kuitenkin löystynyt. Nyt kesällä laadukkaalta vaikuttanyt kännykkä kolisee kuin se olisi saatu muropaketista. Puhelin vaikuttaa nyt todella rimpulalta ja kiinalaiselta, vaikka se ei ole ollut edes vuotta käytössä!

Ihmettelen todella kuinka 800 euron puhelimen avausmekanismi alkaa kolista ja löystyä muutamassa kuukaudessa. Kyllä tuon hintaluokan puhelimessa pitäisi panostaa myös mekaaniseen laatuun. Tottakai se aiheuttaa kustannuksia, mutta kyllä tämä nykyinen laatutaso tulee niitä aiheuttamaan jatkossa enemmän. Jos saa rimpulan leiman otsaansa, kelkkaa on vaikea kääntää. Jos nyt joku Nokian insinööri tulee väittämään, ettei asialle voi tehdä mitään, hän valehtelee. Mekaanisia kestäviä laitteita on tehty maailman sivu. Tälle asialle on vaan tehtävä jotain tai sitten joku kilpailija iskee laadulla...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

photoshop.com - käsittele kuvia selaimessa ilmaiseksi

Photoshop.com palvelu on ollut olemassa jo jonkin aikaa ja siitä on jalostunut ihan käyttökelpoinen tuote, jossa ainakin hinta-laatusuhde (0€) on kohdallaan. Teknisesti photoshop.com on toteutettu adoben omistaman flash-teknologian päälle. Eli tietokoneessa pitää olla flash-lisäosa asennettuna, jotta palvelu toimii. Adobe on varmasti teknologian kehittäjänä paras Flash-asiantuntija ja se näkyy tässä tuotteessa. Photoshop.com näyttää, että Flashia voi käyttää oikeassa tuotteessa, eikä vain surkeissa resurssisyöpöissä Flash-mainoksissa.

Photoshop.com sivustossa on monia hyviä oivalluksia. Palvelun voi yhdistää jo olemassa olevaan verkkoalbumiin. Tätä kirjoitettaessa tuettuja olivat Picasaweb, Flickr, Photobucket ja Facebook. Varsin kätevää, että yhteys toimii molempiin suuntiin. Web-albumeissa olevia kuvia voi avata muokkaustilaan ja tallentaa sitten takaisin näihin kolmannen osapuolen palveluihin. Toisaalta kuvia voi siirtää raahamalla suoraan Photoshop.com palveluun albumeihin ja siirt…

Windows Vista resurssisyöppö?

Sain inspiraation tähän kirjoitukseen, kun olin pitämässä atk-koulutusta eräässä yrityksessä, jossa osalla työntekijöistä oli Vista Business käyttöjärjestelmällä varustetut tietokoneet. Nämä tietokoneet olivat Lenovon hyviä kannettavia Intelin tuplaydinsuorittemella varustettuina, joten koneilla ei pitäisi olla mitään ongelmia vaativassakaan käytössä. Ihmettelin, kun eräs Vista kone käynnistyi 10-15 minuuttia, ennen kuin Outlook aukesi. Aukeamisen jälkeen tietokone toimi kuin sen näyttö oli voideltu tervassa. Vitsailimme siinä, että kone pitää laittaa "tulille" hyvissä ajoin, ennen asiakaskäyntiä. Esimerkiksi 50 km ennen määränpäätä voisi autoillessa olla hyvä.

Ongelman syy selvisi. Kannettavissa oli "vain" 1Gt keskusmuistia. Muistin lisääminen auttoi. Tietokoneen käyttö oli normaalia. Kysymykseni kuitenkin kuuluu: Onko tässä mitään järkeä? Voiko olla niin, että sähköpostin lukemiseen ja tavallisten dokumenttien pyörittämiseen tarvitaan 3Gt keskusmuistia? Samat asi…

Kuinka varastoida tuuli-ja aurinkoenergiaa?

Tekno&Logia on aikaisemmin keskittynyt suurimmaksi osaksi pelkkiin tietotekniikan ilmiöihin, mutta nyt haluaisin herättää keskustelua vaihtoehtoisten energiamuotojen varastoinnista. Koska itse kirjoitan tätä blogia, saan varmasti myös itse päättää millaisia asioita käsittelen.

Suomi ja Eurooppa ovat sitoutuneet aika rankkoihin kasvihuonepäästöjen rajoituksiin. Erilaisia ratkaisuja tavoitteeseen pääsemiseen on esitetty ja osa näitä ratkaisuja on ehdottomasti sekä tuuli, että aurinkoenergia. Eniten on puhuttu tuulivoimasta, vaikka aurinkoenergiaa on saatavilla useita kertoja enemmän, myös täällä pimeässä pohjolassa. Wikipediassa näkyvän kuvaajan mukaan aurinkoenergiaa on oikeasti käytettävissä erittäin paljon maailmanlaajuisesti. Jopa niin paljon, ettei muita energiamuotoja edes tarvittaisi.

Sekä tuuli, että aurinkoenergiassa on kuitenkin yksi suuri ongelma ja se on varastointi. Kuten hyvin tiedämme, niin maailmasta löytyy vähän sellaisia paikkoja, joissa tuulee aina. Toisaalta ei löy…