Siirry pääsisältöön

svchost ärsyttää


Jos erehdyn käynnistämään tietokoneeni, sellaisena aamuna, kun Microsoft on julkaissut Windowsiin laajan päivityspaketin, niin voi sitä riemua. Nettiselain ei toimi kunnolla, Word käynnistyy puoli minuuttia ja koneen tuulettimen laakerit ovat kovilla. AMD kannettava myös lämmittää vasenta rannetta mukavasti, joten tätä tietokonetta ei voi ainakaan syyttää kylmäksi. Ylläolevasta tehtävienhallinnasta voi hyvin havaita, kuinka Microsoftin autoupdaten prosessi svchost.exe vie 99% prosenttia tietokoneen suoritinkäytöstä. Välillä tuo prosenttin tosin laskee viiteenkymmeneen. Svchost jatkaa vääntämistään minuuttitolkulla, siis niin pitkään, kun kaikki päivitystehtävät on hoidettu.

En tiedä minkälaiset jannut ovat Microsoftilla tästä fiksusta asiasta päättäneet, mutta ovat ne viisaita olleet, kun eivät ole vaivautuneet ilmoittamaan käyttäjälle mitään tuosta päivityksen aiheuttamasta kuormituksesta. Ensinnäkään en tietysti ymmärrä, miksi päivitys vie näin paljon tehoja, mutta korrektia olisi varoittaa asiasta käyttäjää. Nyt joku hätääntynyt käyttäjä menee ostamaan uuden tietokoneen kun vanha käynnistyy niin pitkään ja on hidas käyttää. Saattaa raukka saada sitten kaupasta vielä pahemman taakan, jos viisas myyjä huijaa hänelle Vista Home Basicilla varustetun "tehomyllyn".

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Eikö kannattaisi laittaa Windows vain ilmoittamaan uusista päivityksistä eikä automaattisesti latailemaan (ja asentamaan) niitä. Yllättävien teho-ongelmien lisäksi välttyy samalla myös kaikilta Windows Genuine Advantagen kaltaisilta haittaohjelmilta, joita MS tunkee koneelle autoupdaten kautta.
Toni Hintikka sanoi…
Juu, mutta kyllähän automaattinen päivitys toimii linuxissakin ongelmitta. Olen aikaisemmin itsekin pysytellyt tuossa ilmoittamisjutussa ja varmaan pysyäkin siinä. En ymmärrä, että miksi tietoturvapäivityksestä pitää tehdä sellainen juttu, että pitää ensin netistä tarkistaa uskaltaako päivityksen asentaa. Enkä ymmärrä edelleenkään sitä, että miksi tuo päivitystyökalu vie suoritinkapasiteettia lähes sata prosenttia koko ajan. No ainakin ylimääräisille prosessorin ytimille tulee töitä, kun yksi hoitaa virustorjuntaa ja yksi Windowsin päivityksiä. Aika uskomattoman huonosti toteutettu systeemi.
Anonyymi sanoi…
Vähän offtopic, mutta itseäni riepoo nuo "kriittiset" päivitykset, jolloin windows kylmästi boottaa koneen 10 min sisällä jos käyttäjä ei canceloi sitä.

Joten tässä tapauksessa suurin uhka on windows itse, kun kahvilla käydessään onkin unohtanu tallentaa jonkin tärkeän jutun (vaikka näin ei toisaalta saisi tehdä), niin bittituhkana on nekin hommat sitten.
Anonyymi sanoi…
Mulla on ethernet toisessa koneessa, enkä ole ottanut ainuttakaan pävitystä siihen. Sygaten palomuurin olen asentanut. Kone toimii kuin salama , verrattuna tähän.. jossa pyörii useampia svhost juttuja yhtaikaa.
Tähän on ilmeisesti päästy bisnesmaailmassa. Tehdään viiruksia ja torjuntaohjelmia jotka tukehduttavat koneet.Pienensin Nlitellä xp:n 130 megaan ,mutta uusimpien päivitysten jälkeen taas jatkuva tuulettimen hurina.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SF-anytime on hyvä idea

SF-anytime viedeovuokraamo on hyvä idea. Eli voit vuokrata leffat suoraan laajakaistaliittymän läpi omalle kotikoneellesi. Maksat katseluajasta, eli yhdellä krediitillä voit katsella leffan seuraavan vuorokauden sisällä. Sain postista, jonkin lehden mukana yhden ilmaisen krediitin tähän kyseiseen filmivuokraamoon. Ja positiivista oli, että krediitin mukana tuleva esite näytti ihan hyvältä. Olen joskus aikaisemminkin kokeillut SF-anytimea, joten tiesin, ettei ohjelmaan ole millään muulla selaimella asiaa kuin IE:llä. IE:tä en miellellään käytä muutakuin Windows update palvelun käyttämiseen ja tässä syy on hyvin selvä: se ei muuten onnistu. Ok, kun kerran minulla oli ilmainen krediitti, päätin kuitenkin kokeilla. No ensin tuli systeemitesti, joka kesti mielestäni 2mb nettiyhteydellä turhan kauan. Testi ilmoitti että minulta puuttuu, joku Microsoftin "suojaushärpäke", joten ei kun painamaan linkkiä ja asentamaan se. No tämän jälkeen järjestelmä ilmoitti, että Flash versioni ei

Lukujen pyöristäminen yhdistettäessä tietoja Word 2007:n

Minulle on tullut ennenkin ongelmia tietojen tuomisessa ulkoisesta tietolähteestä Wordiin. Niin myös tänään, mutta tänään päätin ratkaista asian. Tavoitteenani tehdä todistukset, Excel taulukossa olevien tietojen perusteella. Kaikki toimi normaalin yhdistämistoiminnon tapaan. Eli tallensin tiedot Exceliin ja laskin keskiarvon. Yhdistämistoiminto löytyy Word 2007:sta postitus välilehdeltä. Tietolähteeksi lisäsin Excel-taulukon. Kävin Excelin puolella transponoimassa "liitä määräten" -toiminnolla sarakeotsikot allekain toiselle taulukkovälilehdelle. Kopioin taulukon Wordiin ja lisäsin siihen toisen sarakkeen. Nyt saatoin lisätä arvosanatietoja yksi kerrallaan "lisää yhdistämiskenttä" - valikosta. Ongelmia pyöristyksessä Kaikki toimi hyvin "keskiarvo"-kenttään asti. Pyöristys ei toiminut oikein. Kokeilin tehdä Excelissä uuden sarakkeen johon käytin "pyöristä"-funktiota, mutta tämäkään ei auttanut. Kaavana solussa oli"=PYÖRISTÄ(K2;1)". &quo

Flash-mainokset boikottiin!

Adobe Flash tuo Makromedian luomus, jonka Adobe sai yrityskaupan mukana itselleen on vallannut lähes 100% maailman tietokoneista. Se toimii lähes käyttöjärjestelmäriippumattomasti ja se on loistava muoto julkaista multimediasisältöä verkossa. Youtubea ei olisi olemassa ilman Flashia, eikä monia muitakaan interaktiivisia palveluita. Mutta Flash tuo myös ongelmia. Flashin avulla on helppo tehdä visuaalisesti hienon näköisiä mainoksia, joissa on interaktiivisia osia, jopa videoita sisäänrakennettuna. Ei siinä sinällään mitään, mutta en pidä siitä, että kaljuaan raapiva mies täyttää koko ruudun kun haluan lukea päivän juorut Iltasanomista.Kaiken lisäksi Flash kyykyttää normaalitehoisen mikron varsin tehokkaasti. Selaimen suoritinkäyttö kasvaa lähelle 100%, kun Flash-mainoksia sisältävä iltapäivälehti jää taustalle auki. Tätä ei pidä nyt ymmärtää niin, että vastustan mainostamista verkossa. Kannatan ehdottomasti ilmaisia palveluita, joita rahoitetaan mainoksilla. Mutta mainokset eivät saa h