Siirry pääsisältöön

Masinointia Lordin mukaan

Masinointi on mielenkiintoinen ilmiö. Minulle on henkilökohtaisesti aivan sama Julkaistaanko Lordin jäsenten oikeita kuvia lehdissä vai ei, mutta masinoinnin voima kiinnostaa. Nettiadressi boikotoi suomalaisen roskalehden julkaisua ja sai yli 200000 nimeä. Tämä on Suomen kokoisessa kansantaloudessa ennennäkemättömän suuri määrä. Toisaalta internetin voima on siinä, että se on kaikkialla. Kenen tahansa on helppo käydä kirjoittamassa nimensä nettiadressiin. Edes maantieteellinen etäisyys ei ole rajoitteena. Mielenkiintoinen kysymys onkin, että kuinka moni adressin allekirjoittaneista on oikeasti Suomesta.

Osa tästä massan voimasta voidaan suoraan selittää ns. Lordi ilmiöllä. Ihmiset vaan haluavat nyt osallistua auttamaan sankareita. Eipä ole moista kohua nostettu aikaisemmin minkään julkisuuden henkilön puolesta. Lehtiä on käännetty ympäri, joka puolella suomea ja yksi lehdistä julkaisi hädissään mainoksen televisiossa. Mainoksessa oli anteeksi pyyntö, eikä siinä sanottu, että: ”Anteeksi Matti Nykänen!”.

Netin voiman tällaisen kampanjan läpiviejänä tämä tapahtuma on kuitenkin kiistatta osoittanut. Millään nettikampanjalla ei ole kuitenkaan voimaa ilman julkisuutta. Julkisen sanan voima on nykyisin suurempi kuin koskaan. Ehkä tällainen kilpailijan huono julkisuus on sopinut hyvin kilpaileville mediataloille ja siksi kampanja sai heti alkuunsa paljon uutishuomiota. Ilman huomiota tuskin olisi tullut nimiäkään.

Edit: 30.5.2006, klo 9:21

Muuten jos olette oikeasti kyllästyneitä roskalehtien lähettämään mainontatuubaan kannattaa käydä tsekkaamassa valmis pohja, jonka avulla saatte pahimman roskaajan pois postiluukultanne.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

photoshop.com - käsittele kuvia selaimessa ilmaiseksi

Photoshop.com palvelu on ollut olemassa jo jonkin aikaa ja siitä on jalostunut ihan käyttökelpoinen tuote, jossa ainakin hinta-laatusuhde (0€) on kohdallaan. Teknisesti photoshop.com on toteutettu adoben omistaman flash-teknologian päälle. Eli tietokoneessa pitää olla flash-lisäosa asennettuna, jotta palvelu toimii. Adobe on varmasti teknologian kehittäjänä paras Flash-asiantuntija ja se näkyy tässä tuotteessa. Photoshop.com näyttää, että Flashia voi käyttää oikeassa tuotteessa, eikä vain surkeissa resurssisyöpöissä Flash-mainoksissa.

Photoshop.com sivustossa on monia hyviä oivalluksia. Palvelun voi yhdistää jo olemassa olevaan verkkoalbumiin. Tätä kirjoitettaessa tuettuja olivat Picasaweb, Flickr, Photobucket ja Facebook. Varsin kätevää, että yhteys toimii molempiin suuntiin. Web-albumeissa olevia kuvia voi avata muokkaustilaan ja tallentaa sitten takaisin näihin kolmannen osapuolen palveluihin. Toisaalta kuvia voi siirtää raahamalla suoraan Photoshop.com palveluun albumeihin ja siirt…

Windows Vista resurssisyöppö?

Sain inspiraation tähän kirjoitukseen, kun olin pitämässä atk-koulutusta eräässä yrityksessä, jossa osalla työntekijöistä oli Vista Business käyttöjärjestelmällä varustetut tietokoneet. Nämä tietokoneet olivat Lenovon hyviä kannettavia Intelin tuplaydinsuorittemella varustettuina, joten koneilla ei pitäisi olla mitään ongelmia vaativassakaan käytössä. Ihmettelin, kun eräs Vista kone käynnistyi 10-15 minuuttia, ennen kuin Outlook aukesi. Aukeamisen jälkeen tietokone toimi kuin sen näyttö oli voideltu tervassa. Vitsailimme siinä, että kone pitää laittaa "tulille" hyvissä ajoin, ennen asiakaskäyntiä. Esimerkiksi 50 km ennen määränpäätä voisi autoillessa olla hyvä.

Ongelman syy selvisi. Kannettavissa oli "vain" 1Gt keskusmuistia. Muistin lisääminen auttoi. Tietokoneen käyttö oli normaalia. Kysymykseni kuitenkin kuuluu: Onko tässä mitään järkeä? Voiko olla niin, että sähköpostin lukemiseen ja tavallisten dokumenttien pyörittämiseen tarvitaan 3Gt keskusmuistia? Samat asi…

Kuinka varastoida tuuli-ja aurinkoenergiaa?

Tekno&Logia on aikaisemmin keskittynyt suurimmaksi osaksi pelkkiin tietotekniikan ilmiöihin, mutta nyt haluaisin herättää keskustelua vaihtoehtoisten energiamuotojen varastoinnista. Koska itse kirjoitan tätä blogia, saan varmasti myös itse päättää millaisia asioita käsittelen.

Suomi ja Eurooppa ovat sitoutuneet aika rankkoihin kasvihuonepäästöjen rajoituksiin. Erilaisia ratkaisuja tavoitteeseen pääsemiseen on esitetty ja osa näitä ratkaisuja on ehdottomasti sekä tuuli, että aurinkoenergia. Eniten on puhuttu tuulivoimasta, vaikka aurinkoenergiaa on saatavilla useita kertoja enemmän, myös täällä pimeässä pohjolassa. Wikipediassa näkyvän kuvaajan mukaan aurinkoenergiaa on oikeasti käytettävissä erittäin paljon maailmanlaajuisesti. Jopa niin paljon, ettei muita energiamuotoja edes tarvittaisi.

Sekä tuuli, että aurinkoenergiassa on kuitenkin yksi suuri ongelma ja se on varastointi. Kuten hyvin tiedämme, niin maailmasta löytyy vähän sellaisia paikkoja, joissa tuulee aina. Toisaalta ei löy…