Siirry pääsisältöön

Masinointia Lordin mukaan

Masinointi on mielenkiintoinen ilmiö. Minulle on henkilökohtaisesti aivan sama Julkaistaanko Lordin jäsenten oikeita kuvia lehdissä vai ei, mutta masinoinnin voima kiinnostaa. Nettiadressi boikotoi suomalaisen roskalehden julkaisua ja sai yli 200000 nimeä. Tämä on Suomen kokoisessa kansantaloudessa ennennäkemättömän suuri määrä. Toisaalta internetin voima on siinä, että se on kaikkialla. Kenen tahansa on helppo käydä kirjoittamassa nimensä nettiadressiin. Edes maantieteellinen etäisyys ei ole rajoitteena. Mielenkiintoinen kysymys onkin, että kuinka moni adressin allekirjoittaneista on oikeasti Suomesta.

Osa tästä massan voimasta voidaan suoraan selittää ns. Lordi ilmiöllä. Ihmiset vaan haluavat nyt osallistua auttamaan sankareita. Eipä ole moista kohua nostettu aikaisemmin minkään julkisuuden henkilön puolesta. Lehtiä on käännetty ympäri, joka puolella suomea ja yksi lehdistä julkaisi hädissään mainoksen televisiossa. Mainoksessa oli anteeksi pyyntö, eikä siinä sanottu, että: ”Anteeksi Matti Nykänen!”.

Netin voiman tällaisen kampanjan läpiviejänä tämä tapahtuma on kuitenkin kiistatta osoittanut. Millään nettikampanjalla ei ole kuitenkaan voimaa ilman julkisuutta. Julkisen sanan voima on nykyisin suurempi kuin koskaan. Ehkä tällainen kilpailijan huono julkisuus on sopinut hyvin kilpaileville mediataloille ja siksi kampanja sai heti alkuunsa paljon uutishuomiota. Ilman huomiota tuskin olisi tullut nimiäkään.

Edit: 30.5.2006, klo 9:21

Muuten jos olette oikeasti kyllästyneitä roskalehtien lähettämään mainontatuubaan kannattaa käydä tsekkaamassa valmis pohja, jonka avulla saatte pahimman roskaajan pois postiluukultanne.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Apple laatua: iPhone 5 käytössä päivän ja näyttö rikki.

Olen käyttänyt Applen laitteita muutaman vuoden ajan. Olen ollut erittäin tyytyväinen laitteiden yleiseen käytettävyyteen. Aluksi käytin MacBookPro 2010 mallia työkoneena pari vuotta, Tuossa koneessa ei ollut mitään laatuongelmia. Kone toimi oman käyttöni ajan moitteettomasti.
Pari vuotta sitten vaihdoin viimeisen Nokialaiseni (N900) iPhone 4S malliin ja luonnollisesti ero näiden kahden välillä käytettävyydessä ja sovellusten määrässä on huomattava. Tällä kyseisellä laitteella nytkin tätä Blogia kirjoitan. 4S:n olen ollut kokonaisuutena erittäin tyytyväinen. Ainoa laatuongelma, jonka muistan, on ollut näytön satunnainen napsuminen kovan käytön jälkeen. Liittynee siihen, että laite lämpenee kovaa suoritinkäyttöä vaativissa toimissa ja lämpöero vaikutti tähän. Ongelma ei ole ollut mitenkään jatkuvaa ja kokonaisuus on ollut laadultaan erinomainen.
Viime syksynä sain työkoneekseni Retina MacBookPron:n. Kone on ollut kokonaisuutena mainio, mutta pari asiaa ovat häirinneet. Kone lämpenee ja…

Toimiiko Mac työkäytössä

Olen käyttänyt työssäni ja harrastuksissani tietokonetta pikkupojasta lähtien. Microsoftin käyttöjärjestelmistä olen käyttänhyt suurinpiirtein jokaista ja viime vuosina olen ajanut työkoneessani Ubuntu Linuxia. Toki yritysmaailmassa Microsoftin markkinaosuus näkyy, joten olen joutunut ajamaan Windowsia virtuaalisesti. Nyt kun vaihdoin työpaikkaa ja minulle tuli mahdollisuus kokeilla MacBookProta työkäytössä.

Valintani osui 15 tuuman malliin ja omassa yksilossäni on keskusmuistia 8 gigaa. Ajan koneessa Mac/OS Snow Leopard käyttöjärjestelmää. Toki Intel Macillä voi ajaa myös Windowsia tai Linuxia suoraan, mutta se ei ollut minulle vaihtoehto. Siinä tilanteessa olisin ottanut suoraan Lenovon kannettavan. Macin vahvuus on ehdottomasti suorituskykyinen käyttöjärjestelmä ja halusin kokeilla sen toimivuutta ns. oikeissa töissä.

Aluksi tottuttelemista vaativia asioita Macissa oli näppäimistökomennot. CTRL -näppäin vaihtuu command näppäimeen esimerkiksi tutuissa kopio, leikkaa, liitä ja uusi väl…

Tor salaa identiteettisi verkossa

Yleensä kaikki tieto, mitä verkon yli lähetetään, sisältää osoitteen tiedon alkuperästä. Jos naapurin Matti menee lukemaan web-sivua tai lataa tiedoston internetistä, hänet voidaan helposti paikantaa ip-osoitteen perusteella. Jokainen hakupyyntöpaketti sisältää hänen ip-osoitteensa. Voit käydä kokeilemassa oman sijaintisi löytymistä, vaikka täältä.

Tor on avoimen lähdekoodin ohjelma, joka ei siis maksa mitään. Kuka tahansa voi asentaa ohjelman koneelleen ilmaiseksi. Ohjelman toiminta perustuu siihen, että Tor verkon kautta välitetty tieto ohjautuu aina verkoston läpi ja tietopaketin osoitetiedot, muttuvat joka solmukohdassa. Lisäksi Tor vaihtaa reittiä, muutaman minuutin välein ja kaikki siinä kulkeva tieto on salattua. Uuden identiteetin voi vaihtaa myös käsin lennosta, jolloin tiedon reitti vaihtuu välittömästi.

KuulinTor-järjestelmästä eilen. Asensin Tor-ohjelmiston sekä siihen liittyvän Firefox-laajennuksen aktiiviseksi, ja kokeilin IP-address-palvelua. Lopputuloksena kyseinen pal…