Siirry pääsisältöön

Uskaltaisikohan 3G:n kytkeä päälle?

Mistä moinen kysymys herää? Olen käyttänyt syksystä lähtien 3G puhelinta Elisan liittymällä, ja se on toiminut lähes ongelmitta. Tarkoitan tässä nyt siis normaalina puhelimena toimimista. Eli olen voinut soittaa ja vastata puheluihin. Tekstiviestit ovat myös saapuneet puhelimeeni ja myös olen niihin voinut vastata. Ainoa missä vian olen huomannut, niin tavallisen verkon ja 3G verkon rajalla puhuttaessa puhelu katkesi lähes poikkeuksetta.

Nyt kuitenkin pääsiäisen tienoilla minulle kävi ensimmäisen kerran sellainen tilanne, että olin ihmeissäni. Puhelimellani ei yhtäkkiä voinut soittaa, eikä lähettää tekstiviestejä. Puhelut eivät myöskään tulleet läpi. Signaalitolpat olivat täysillä, eikä puhelimessa näkynyt mitään virheilmoitusta. Huomasin tilanteen vasta kun yritin soittaa, jolloin tuli ilmoitus yhteysvirhe. Huomasin, että jos käynnistin puhelimen uudestaan ja soitin sillä tavalla, että puhelin ei ollut ehtinyt 3g verkkoon, niin saatoin soittaa puheluita.

Soitin tilanteen johdosta asiakaspalveluun ja kuuntelin pakolliset huonot kolme biisiä, nimittäin puheluun vastattiin noin parissakymmenessä minuutissa. Kun viimein pääsin teknisen henkilön kanssa juttusille. kerroin ongelmasta ja se kirjattiin ylös. Minua kehotettiin vaihtamaan puhelin toimimaan GSM tilassa. Se niistä 3G palveluista sitten. En kuitenkaan uskonut kehotusta, koska puhelin toimi toisella laidalla kaupunkia mainiosti.

No viime perjantaina se taas iski. Huomasin vasta töistä lähtöä tehdessäni, että en voi soittaa puhelimella. Jos minulle olisi joku avainasiakas soittanut, en olisi saanut puhelua ollenkaan. Kun sitten säädin puhelimeni toimimaan GSM tilassa, minulle tuli ironisesti ilmoitus, että ilmoittamanne vika on korjattu. Soitin taas asiakaspalveluun ja kuuntelin viisitoistaminuuttia älytöntä taukomusiikkia ja tein taas vikailmoituksen. Eilen minulle tuli viesti, että vika on korjattu. Uskaltaisinkohan säätää puhelimen toimimaan 3G tilassa?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

photoshop.com - käsittele kuvia selaimessa ilmaiseksi

Photoshop.com palvelu on ollut olemassa jo jonkin aikaa ja siitä on jalostunut ihan käyttökelpoinen tuote, jossa ainakin hinta-laatusuhde (0€) on kohdallaan. Teknisesti photoshop.com on toteutettu adoben omistaman flash-teknologian päälle. Eli tietokoneessa pitää olla flash-lisäosa asennettuna, jotta palvelu toimii. Adobe on varmasti teknologian kehittäjänä paras Flash-asiantuntija ja se näkyy tässä tuotteessa. Photoshop.com näyttää, että Flashia voi käyttää oikeassa tuotteessa, eikä vain surkeissa resurssisyöpöissä Flash-mainoksissa.

Photoshop.com sivustossa on monia hyviä oivalluksia. Palvelun voi yhdistää jo olemassa olevaan verkkoalbumiin. Tätä kirjoitettaessa tuettuja olivat Picasaweb, Flickr, Photobucket ja Facebook. Varsin kätevää, että yhteys toimii molempiin suuntiin. Web-albumeissa olevia kuvia voi avata muokkaustilaan ja tallentaa sitten takaisin näihin kolmannen osapuolen palveluihin. Toisaalta kuvia voi siirtää raahamalla suoraan Photoshop.com palveluun albumeihin ja siirt…

Windows Vista resurssisyöppö?

Sain inspiraation tähän kirjoitukseen, kun olin pitämässä atk-koulutusta eräässä yrityksessä, jossa osalla työntekijöistä oli Vista Business käyttöjärjestelmällä varustetut tietokoneet. Nämä tietokoneet olivat Lenovon hyviä kannettavia Intelin tuplaydinsuorittemella varustettuina, joten koneilla ei pitäisi olla mitään ongelmia vaativassakaan käytössä. Ihmettelin, kun eräs Vista kone käynnistyi 10-15 minuuttia, ennen kuin Outlook aukesi. Aukeamisen jälkeen tietokone toimi kuin sen näyttö oli voideltu tervassa. Vitsailimme siinä, että kone pitää laittaa "tulille" hyvissä ajoin, ennen asiakaskäyntiä. Esimerkiksi 50 km ennen määränpäätä voisi autoillessa olla hyvä.

Ongelman syy selvisi. Kannettavissa oli "vain" 1Gt keskusmuistia. Muistin lisääminen auttoi. Tietokoneen käyttö oli normaalia. Kysymykseni kuitenkin kuuluu: Onko tässä mitään järkeä? Voiko olla niin, että sähköpostin lukemiseen ja tavallisten dokumenttien pyörittämiseen tarvitaan 3Gt keskusmuistia? Samat asi…

Kuinka varastoida tuuli-ja aurinkoenergiaa?

Tekno&Logia on aikaisemmin keskittynyt suurimmaksi osaksi pelkkiin tietotekniikan ilmiöihin, mutta nyt haluaisin herättää keskustelua vaihtoehtoisten energiamuotojen varastoinnista. Koska itse kirjoitan tätä blogia, saan varmasti myös itse päättää millaisia asioita käsittelen.

Suomi ja Eurooppa ovat sitoutuneet aika rankkoihin kasvihuonepäästöjen rajoituksiin. Erilaisia ratkaisuja tavoitteeseen pääsemiseen on esitetty ja osa näitä ratkaisuja on ehdottomasti sekä tuuli, että aurinkoenergia. Eniten on puhuttu tuulivoimasta, vaikka aurinkoenergiaa on saatavilla useita kertoja enemmän, myös täällä pimeässä pohjolassa. Wikipediassa näkyvän kuvaajan mukaan aurinkoenergiaa on oikeasti käytettävissä erittäin paljon maailmanlaajuisesti. Jopa niin paljon, ettei muita energiamuotoja edes tarvittaisi.

Sekä tuuli, että aurinkoenergiassa on kuitenkin yksi suuri ongelma ja se on varastointi. Kuten hyvin tiedämme, niin maailmasta löytyy vähän sellaisia paikkoja, joissa tuulee aina. Toisaalta ei löy…