Siirry pääsisältöön

Uskaltaisikohan 3G:n kytkeä päälle?

Mistä moinen kysymys herää? Olen käyttänyt syksystä lähtien 3G puhelinta Elisan liittymällä, ja se on toiminut lähes ongelmitta. Tarkoitan tässä nyt siis normaalina puhelimena toimimista. Eli olen voinut soittaa ja vastata puheluihin. Tekstiviestit ovat myös saapuneet puhelimeeni ja myös olen niihin voinut vastata. Ainoa missä vian olen huomannut, niin tavallisen verkon ja 3G verkon rajalla puhuttaessa puhelu katkesi lähes poikkeuksetta.

Nyt kuitenkin pääsiäisen tienoilla minulle kävi ensimmäisen kerran sellainen tilanne, että olin ihmeissäni. Puhelimellani ei yhtäkkiä voinut soittaa, eikä lähettää tekstiviestejä. Puhelut eivät myöskään tulleet läpi. Signaalitolpat olivat täysillä, eikä puhelimessa näkynyt mitään virheilmoitusta. Huomasin tilanteen vasta kun yritin soittaa, jolloin tuli ilmoitus yhteysvirhe. Huomasin, että jos käynnistin puhelimen uudestaan ja soitin sillä tavalla, että puhelin ei ollut ehtinyt 3g verkkoon, niin saatoin soittaa puheluita.

Soitin tilanteen johdosta asiakaspalveluun ja kuuntelin pakolliset huonot kolme biisiä, nimittäin puheluun vastattiin noin parissakymmenessä minuutissa. Kun viimein pääsin teknisen henkilön kanssa juttusille. kerroin ongelmasta ja se kirjattiin ylös. Minua kehotettiin vaihtamaan puhelin toimimaan GSM tilassa. Se niistä 3G palveluista sitten. En kuitenkaan uskonut kehotusta, koska puhelin toimi toisella laidalla kaupunkia mainiosti.

No viime perjantaina se taas iski. Huomasin vasta töistä lähtöä tehdessäni, että en voi soittaa puhelimella. Jos minulle olisi joku avainasiakas soittanut, en olisi saanut puhelua ollenkaan. Kun sitten säädin puhelimeni toimimaan GSM tilassa, minulle tuli ironisesti ilmoitus, että ilmoittamanne vika on korjattu. Soitin taas asiakaspalveluun ja kuuntelin viisitoistaminuuttia älytöntä taukomusiikkia ja tein taas vikailmoituksen. Eilen minulle tuli viesti, että vika on korjattu. Uskaltaisinkohan säätää puhelimen toimimaan 3G tilassa?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Apple laatua: iPhone 5 käytössä päivän ja näyttö rikki.

Olen käyttänyt Applen laitteita muutaman vuoden ajan. Olen ollut erittäin tyytyväinen laitteiden yleiseen käytettävyyteen. Aluksi käytin MacBookPro 2010 mallia työkoneena pari vuotta, Tuossa koneessa ei ollut mitään laatuongelmia. Kone toimi oman käyttöni ajan moitteettomasti.
Pari vuotta sitten vaihdoin viimeisen Nokialaiseni (N900) iPhone 4S malliin ja luonnollisesti ero näiden kahden välillä käytettävyydessä ja sovellusten määrässä on huomattava. Tällä kyseisellä laitteella nytkin tätä Blogia kirjoitan. 4S:n olen ollut kokonaisuutena erittäin tyytyväinen. Ainoa laatuongelma, jonka muistan, on ollut näytön satunnainen napsuminen kovan käytön jälkeen. Liittynee siihen, että laite lämpenee kovaa suoritinkäyttöä vaativissa toimissa ja lämpöero vaikutti tähän. Ongelma ei ole ollut mitenkään jatkuvaa ja kokonaisuus on ollut laadultaan erinomainen.
Viime syksynä sain työkoneekseni Retina MacBookPron:n. Kone on ollut kokonaisuutena mainio, mutta pari asiaa ovat häirinneet. Kone lämpenee ja…

Toimiiko Mac työkäytössä

Olen käyttänyt työssäni ja harrastuksissani tietokonetta pikkupojasta lähtien. Microsoftin käyttöjärjestelmistä olen käyttänhyt suurinpiirtein jokaista ja viime vuosina olen ajanut työkoneessani Ubuntu Linuxia. Toki yritysmaailmassa Microsoftin markkinaosuus näkyy, joten olen joutunut ajamaan Windowsia virtuaalisesti. Nyt kun vaihdoin työpaikkaa ja minulle tuli mahdollisuus kokeilla MacBookProta työkäytössä.

Valintani osui 15 tuuman malliin ja omassa yksilossäni on keskusmuistia 8 gigaa. Ajan koneessa Mac/OS Snow Leopard käyttöjärjestelmää. Toki Intel Macillä voi ajaa myös Windowsia tai Linuxia suoraan, mutta se ei ollut minulle vaihtoehto. Siinä tilanteessa olisin ottanut suoraan Lenovon kannettavan. Macin vahvuus on ehdottomasti suorituskykyinen käyttöjärjestelmä ja halusin kokeilla sen toimivuutta ns. oikeissa töissä.

Aluksi tottuttelemista vaativia asioita Macissa oli näppäimistökomennot. CTRL -näppäin vaihtuu command näppäimeen esimerkiksi tutuissa kopio, leikkaa, liitä ja uusi väl…

Tor salaa identiteettisi verkossa

Yleensä kaikki tieto, mitä verkon yli lähetetään, sisältää osoitteen tiedon alkuperästä. Jos naapurin Matti menee lukemaan web-sivua tai lataa tiedoston internetistä, hänet voidaan helposti paikantaa ip-osoitteen perusteella. Jokainen hakupyyntöpaketti sisältää hänen ip-osoitteensa. Voit käydä kokeilemassa oman sijaintisi löytymistä, vaikka täältä.

Tor on avoimen lähdekoodin ohjelma, joka ei siis maksa mitään. Kuka tahansa voi asentaa ohjelman koneelleen ilmaiseksi. Ohjelman toiminta perustuu siihen, että Tor verkon kautta välitetty tieto ohjautuu aina verkoston läpi ja tietopaketin osoitetiedot, muttuvat joka solmukohdassa. Lisäksi Tor vaihtaa reittiä, muutaman minuutin välein ja kaikki siinä kulkeva tieto on salattua. Uuden identiteetin voi vaihtaa myös käsin lennosta, jolloin tiedon reitti vaihtuu välittömästi.

KuulinTor-järjestelmästä eilen. Asensin Tor-ohjelmiston sekä siihen liittyvän Firefox-laajennuksen aktiiviseksi, ja kokeilin IP-address-palvelua. Lopputuloksena kyseinen pal…