Siirry pääsisältöön

Lähetä videokuvaa verkossa helposti.
Törmäsin tänään yhteisöpalvelu twitterissä linkkiin, joka johti Twitter-kirjan blogiin. Blogissa puhuttiin, siitä kuinka yhteisöpalvelu Twitteriä voisi käyttää joulun aikaan. Tässä yhteydessä mainittiin myös videonlähetyspalvelu bambuser.com. Kysymyksessä on videonvälityspalvelu, jolla voit tehdä matkapuhelimestasi videokuvan lähetysaseman.

Helppokäyttöinen tuote

Näitä palveluita on varmasti muitakin, mutta tämä oli ensimmäinen, jota kokeilin niin pitkälle, että tein oikein tunnukset, rekisteröidyin palveluun ja jopa asensin sovelluksenkin vanhaan N91-matkapuhelimeeni. Täytyy sanoa, että monesti uuden tekniikan palvelusta ei tule niin hyvää käyttäjäkokemusta kuin tästä bambuserista tuli ensimmäisellä kertaa. Olen insinööri, tiedän, mutta ei nämä palvelut oikein aina insinööreilläkään toimi kunnolla.

Asensin sovelluksen puhelimeeni valitsi broadcast ja näpyttelin käyttäjätunnuksen ja salasanan niille varattuihin ruutuihin. Tämän jälkeen kuvani todella näkyi live-lähetyksenä nettisivujen kautta! Tämä oli oikea digi-elämys. Oikeasti tälläisellä toiminnolla voi olla käyttöä tulevaisuudessa ja ennenkaikkea se lisää käyttötarkoituksia matkapuhelimelle.

Bambuserin nettilähetyspalvelu toimii myös tavallisilla web-kameroilla. Kokeilin pikaisesti suoraan selaimessa toimivaa flash-web lähetystyökalua. Ja toimi ainakin ensimmäisellä kerralla loistavasti Linuxissa Google Chromen päällä.

Videolähetys Facebookiin

Lähetyksistä voi ilmoittaa kavereilleen yhteisöpalveluiden kautta. Esimerkiksi omaan feediinsä voi Facebookiin laittaa aina ilmoituksen ja linkin lähetykseen automaattisesti, kun sellaisen aloitat. Video myös tallentuu palvelimelle, jotta sitä voi katsoa myös lähetyksen jälkeen. Luonnollisesti voit päättää onko video kaikille näkyvissä vai valitulle yleisölle.


Ilmainen lounas


Täytyy sanoa, että myös tällä kertaa ruotsalaiset ovat osanneet tehdä loistavan tuotteen. Ainoa kysymysmerkki on hinta. Nyt tämä ei maksa mitään, mutta jollainhan tämäkin lysti pitää maksaa. Joku on lähtenyt rahoittamaan tuotetta ja haluaa jollain tavoin rahoilleen vastinetta. Millainen sitten tulee olemaan tämän palvelun tulevaisuus ja ansaintalogiikka, niin aika näyttää.

Kommentit

Riku sanoi…
Tuohon Bambuseriin en ole ennen törmännyt, mutta toinen vastaavalta vaikuttava palvelu, jota käytän on Qik.

http://qik.com/

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Apple laatua: iPhone 5 käytössä päivän ja näyttö rikki.

Olen käyttänyt Applen laitteita muutaman vuoden ajan. Olen ollut erittäin tyytyväinen laitteiden yleiseen käytettävyyteen. Aluksi käytin MacBookPro 2010 mallia työkoneena pari vuotta, Tuossa koneessa ei ollut mitään laatuongelmia. Kone toimi oman käyttöni ajan moitteettomasti.
Pari vuotta sitten vaihdoin viimeisen Nokialaiseni (N900) iPhone 4S malliin ja luonnollisesti ero näiden kahden välillä käytettävyydessä ja sovellusten määrässä on huomattava. Tällä kyseisellä laitteella nytkin tätä Blogia kirjoitan. 4S:n olen ollut kokonaisuutena erittäin tyytyväinen. Ainoa laatuongelma, jonka muistan, on ollut näytön satunnainen napsuminen kovan käytön jälkeen. Liittynee siihen, että laite lämpenee kovaa suoritinkäyttöä vaativissa toimissa ja lämpöero vaikutti tähän. Ongelma ei ole ollut mitenkään jatkuvaa ja kokonaisuus on ollut laadultaan erinomainen.
Viime syksynä sain työkoneekseni Retina MacBookPron:n. Kone on ollut kokonaisuutena mainio, mutta pari asiaa ovat häirinneet. Kone lämpenee ja…

Toimiiko Mac työkäytössä

Olen käyttänyt työssäni ja harrastuksissani tietokonetta pikkupojasta lähtien. Microsoftin käyttöjärjestelmistä olen käyttänhyt suurinpiirtein jokaista ja viime vuosina olen ajanut työkoneessani Ubuntu Linuxia. Toki yritysmaailmassa Microsoftin markkinaosuus näkyy, joten olen joutunut ajamaan Windowsia virtuaalisesti. Nyt kun vaihdoin työpaikkaa ja minulle tuli mahdollisuus kokeilla MacBookProta työkäytössä.

Valintani osui 15 tuuman malliin ja omassa yksilossäni on keskusmuistia 8 gigaa. Ajan koneessa Mac/OS Snow Leopard käyttöjärjestelmää. Toki Intel Macillä voi ajaa myös Windowsia tai Linuxia suoraan, mutta se ei ollut minulle vaihtoehto. Siinä tilanteessa olisin ottanut suoraan Lenovon kannettavan. Macin vahvuus on ehdottomasti suorituskykyinen käyttöjärjestelmä ja halusin kokeilla sen toimivuutta ns. oikeissa töissä.

Aluksi tottuttelemista vaativia asioita Macissa oli näppäimistökomennot. CTRL -näppäin vaihtuu command näppäimeen esimerkiksi tutuissa kopio, leikkaa, liitä ja uusi väl…

Tor salaa identiteettisi verkossa

Yleensä kaikki tieto, mitä verkon yli lähetetään, sisältää osoitteen tiedon alkuperästä. Jos naapurin Matti menee lukemaan web-sivua tai lataa tiedoston internetistä, hänet voidaan helposti paikantaa ip-osoitteen perusteella. Jokainen hakupyyntöpaketti sisältää hänen ip-osoitteensa. Voit käydä kokeilemassa oman sijaintisi löytymistä, vaikka täältä.

Tor on avoimen lähdekoodin ohjelma, joka ei siis maksa mitään. Kuka tahansa voi asentaa ohjelman koneelleen ilmaiseksi. Ohjelman toiminta perustuu siihen, että Tor verkon kautta välitetty tieto ohjautuu aina verkoston läpi ja tietopaketin osoitetiedot, muttuvat joka solmukohdassa. Lisäksi Tor vaihtaa reittiä, muutaman minuutin välein ja kaikki siinä kulkeva tieto on salattua. Uuden identiteetin voi vaihtaa myös käsin lennosta, jolloin tiedon reitti vaihtuu välittömästi.

KuulinTor-järjestelmästä eilen. Asensin Tor-ohjelmiston sekä siihen liittyvän Firefox-laajennuksen aktiiviseksi, ja kokeilin IP-address-palvelua. Lopputuloksena kyseinen pal…