Siirry pääsisältöön

Lähetä videokuvaa verkossa helposti.
Törmäsin tänään yhteisöpalvelu twitterissä linkkiin, joka johti Twitter-kirjan blogiin. Blogissa puhuttiin, siitä kuinka yhteisöpalvelu Twitteriä voisi käyttää joulun aikaan. Tässä yhteydessä mainittiin myös videonlähetyspalvelu bambuser.com. Kysymyksessä on videonvälityspalvelu, jolla voit tehdä matkapuhelimestasi videokuvan lähetysaseman.

Helppokäyttöinen tuote

Näitä palveluita on varmasti muitakin, mutta tämä oli ensimmäinen, jota kokeilin niin pitkälle, että tein oikein tunnukset, rekisteröidyin palveluun ja jopa asensin sovelluksenkin vanhaan N91-matkapuhelimeeni. Täytyy sanoa, että monesti uuden tekniikan palvelusta ei tule niin hyvää käyttäjäkokemusta kuin tästä bambuserista tuli ensimmäisellä kertaa. Olen insinööri, tiedän, mutta ei nämä palvelut oikein aina insinööreilläkään toimi kunnolla.

Asensin sovelluksen puhelimeeni valitsi broadcast ja näpyttelin käyttäjätunnuksen ja salasanan niille varattuihin ruutuihin. Tämän jälkeen kuvani todella näkyi live-lähetyksenä nettisivujen kautta! Tämä oli oikea digi-elämys. Oikeasti tälläisellä toiminnolla voi olla käyttöä tulevaisuudessa ja ennenkaikkea se lisää käyttötarkoituksia matkapuhelimelle.

Bambuserin nettilähetyspalvelu toimii myös tavallisilla web-kameroilla. Kokeilin pikaisesti suoraan selaimessa toimivaa flash-web lähetystyökalua. Ja toimi ainakin ensimmäisellä kerralla loistavasti Linuxissa Google Chromen päällä.

Videolähetys Facebookiin

Lähetyksistä voi ilmoittaa kavereilleen yhteisöpalveluiden kautta. Esimerkiksi omaan feediinsä voi Facebookiin laittaa aina ilmoituksen ja linkin lähetykseen automaattisesti, kun sellaisen aloitat. Video myös tallentuu palvelimelle, jotta sitä voi katsoa myös lähetyksen jälkeen. Luonnollisesti voit päättää onko video kaikille näkyvissä vai valitulle yleisölle.


Ilmainen lounas


Täytyy sanoa, että myös tällä kertaa ruotsalaiset ovat osanneet tehdä loistavan tuotteen. Ainoa kysymysmerkki on hinta. Nyt tämä ei maksa mitään, mutta jollainhan tämäkin lysti pitää maksaa. Joku on lähtenyt rahoittamaan tuotetta ja haluaa jollain tavoin rahoilleen vastinetta. Millainen sitten tulee olemaan tämän palvelun tulevaisuus ja ansaintalogiikka, niin aika näyttää.

Kommentit

Riku sanoi…
Tuohon Bambuseriin en ole ennen törmännyt, mutta toinen vastaavalta vaikuttava palvelu, jota käytän on Qik.

http://qik.com/

Tämän blogin suosituimmat tekstit

photoshop.com - käsittele kuvia selaimessa ilmaiseksi

Photoshop.com palvelu on ollut olemassa jo jonkin aikaa ja siitä on jalostunut ihan käyttökelpoinen tuote, jossa ainakin hinta-laatusuhde (0€) on kohdallaan. Teknisesti photoshop.com on toteutettu adoben omistaman flash-teknologian päälle. Eli tietokoneessa pitää olla flash-lisäosa asennettuna, jotta palvelu toimii. Adobe on varmasti teknologian kehittäjänä paras Flash-asiantuntija ja se näkyy tässä tuotteessa. Photoshop.com näyttää, että Flashia voi käyttää oikeassa tuotteessa, eikä vain surkeissa resurssisyöpöissä Flash-mainoksissa.

Photoshop.com sivustossa on monia hyviä oivalluksia. Palvelun voi yhdistää jo olemassa olevaan verkkoalbumiin. Tätä kirjoitettaessa tuettuja olivat Picasaweb, Flickr, Photobucket ja Facebook. Varsin kätevää, että yhteys toimii molempiin suuntiin. Web-albumeissa olevia kuvia voi avata muokkaustilaan ja tallentaa sitten takaisin näihin kolmannen osapuolen palveluihin. Toisaalta kuvia voi siirtää raahamalla suoraan Photoshop.com palveluun albumeihin ja siirt…

Windows Vista resurssisyöppö?

Sain inspiraation tähän kirjoitukseen, kun olin pitämässä atk-koulutusta eräässä yrityksessä, jossa osalla työntekijöistä oli Vista Business käyttöjärjestelmällä varustetut tietokoneet. Nämä tietokoneet olivat Lenovon hyviä kannettavia Intelin tuplaydinsuorittemella varustettuina, joten koneilla ei pitäisi olla mitään ongelmia vaativassakaan käytössä. Ihmettelin, kun eräs Vista kone käynnistyi 10-15 minuuttia, ennen kuin Outlook aukesi. Aukeamisen jälkeen tietokone toimi kuin sen näyttö oli voideltu tervassa. Vitsailimme siinä, että kone pitää laittaa "tulille" hyvissä ajoin, ennen asiakaskäyntiä. Esimerkiksi 50 km ennen määränpäätä voisi autoillessa olla hyvä.

Ongelman syy selvisi. Kannettavissa oli "vain" 1Gt keskusmuistia. Muistin lisääminen auttoi. Tietokoneen käyttö oli normaalia. Kysymykseni kuitenkin kuuluu: Onko tässä mitään järkeä? Voiko olla niin, että sähköpostin lukemiseen ja tavallisten dokumenttien pyörittämiseen tarvitaan 3Gt keskusmuistia? Samat asi…

Kuinka varastoida tuuli-ja aurinkoenergiaa?

Tekno&Logia on aikaisemmin keskittynyt suurimmaksi osaksi pelkkiin tietotekniikan ilmiöihin, mutta nyt haluaisin herättää keskustelua vaihtoehtoisten energiamuotojen varastoinnista. Koska itse kirjoitan tätä blogia, saan varmasti myös itse päättää millaisia asioita käsittelen.

Suomi ja Eurooppa ovat sitoutuneet aika rankkoihin kasvihuonepäästöjen rajoituksiin. Erilaisia ratkaisuja tavoitteeseen pääsemiseen on esitetty ja osa näitä ratkaisuja on ehdottomasti sekä tuuli, että aurinkoenergia. Eniten on puhuttu tuulivoimasta, vaikka aurinkoenergiaa on saatavilla useita kertoja enemmän, myös täällä pimeässä pohjolassa. Wikipediassa näkyvän kuvaajan mukaan aurinkoenergiaa on oikeasti käytettävissä erittäin paljon maailmanlaajuisesti. Jopa niin paljon, ettei muita energiamuotoja edes tarvittaisi.

Sekä tuuli, että aurinkoenergiassa on kuitenkin yksi suuri ongelma ja se on varastointi. Kuten hyvin tiedämme, niin maailmasta löytyy vähän sellaisia paikkoja, joissa tuulee aina. Toisaalta ei löy…