Siirry pääsisältöön

Facebook korvaa Mesengerin

Kun suosittu yhteisösivusto Facebook avasi chat toiminnon viime vuoden puolella oli päivän selvää, että se korvaa monilla entisen Mesengerin käytön. En ole itse käyttänyt "meseä", koska siellä ei juurikaan ole ollut kavereita. Chatin käyttämiseen ei tarvita mitään asiakasohjelmaa, vaan Chat toimii suoraan selainikkunassa. Asiakasohjelman asentaminen on sellainen kynnys, josta kaikki eivät pääse yli. Joillakin työpaikoilla Facebook ja muut yhteisösivustot on tosin estetty palomuurin avulla työaikaan. Mutta paikoissa, joissa Facebook toimii, siellä on myös chat.

Chat on vanha keksintö ja selaimessa toimiva Chatkin on ollut pitkään. Esimerkiksi Meebo.com sivusto yhdistää yleisimmät Chat-palvelut yhden nettipalvelun taakse ja antaa vielä paluukanavankin, jos sen haluaa sivuilleen laittaa. Meebo on hyvä palvelu chattiä paljon muualla kuin omalla koneella käyttävälle henkilölle, koska sekään ei vaadi minkään sovelluksen asentamista koneelle. Myös Facebook Chat toimii Meebon avulla. Chat toiminnot ovat perinteisesti käyttäneet Flash-laajennusta toiminnallisuuksien toteuttamiseen, mutta nykypäivänä tekniikka on vaihtunut usein AJAX-pohjaisiin ratkaisuihin.

Facebookin Chattiä voi käyttää kuitenkin muutenkin kuin Facebook-palvelun kautta. Asentelin tänään lempiviestimeeni Pidginiin lisäosan, jonka avulla saan Facebook- chatin toimimaan ilman, että olen kirjautunut Facebookiin selaimella. Riittää kun käynnistän koneeni, niin nään kaikki jotka sattuvat olemaan online tilassa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

photoshop.com - käsittele kuvia selaimessa ilmaiseksi

Photoshop.com palvelu on ollut olemassa jo jonkin aikaa ja siitä on jalostunut ihan käyttökelpoinen tuote, jossa ainakin hinta-laatusuhde (0€) on kohdallaan. Teknisesti photoshop.com on toteutettu adoben omistaman flash-teknologian päälle. Eli tietokoneessa pitää olla flash-lisäosa asennettuna, jotta palvelu toimii. Adobe on varmasti teknologian kehittäjänä paras Flash-asiantuntija ja se näkyy tässä tuotteessa. Photoshop.com näyttää, että Flashia voi käyttää oikeassa tuotteessa, eikä vain surkeissa resurssisyöpöissä Flash-mainoksissa.

Photoshop.com sivustossa on monia hyviä oivalluksia. Palvelun voi yhdistää jo olemassa olevaan verkkoalbumiin. Tätä kirjoitettaessa tuettuja olivat Picasaweb, Flickr, Photobucket ja Facebook. Varsin kätevää, että yhteys toimii molempiin suuntiin. Web-albumeissa olevia kuvia voi avata muokkaustilaan ja tallentaa sitten takaisin näihin kolmannen osapuolen palveluihin. Toisaalta kuvia voi siirtää raahamalla suoraan Photoshop.com palveluun albumeihin ja siirt…

Windows Vista resurssisyöppö?

Sain inspiraation tähän kirjoitukseen, kun olin pitämässä atk-koulutusta eräässä yrityksessä, jossa osalla työntekijöistä oli Vista Business käyttöjärjestelmällä varustetut tietokoneet. Nämä tietokoneet olivat Lenovon hyviä kannettavia Intelin tuplaydinsuorittemella varustettuina, joten koneilla ei pitäisi olla mitään ongelmia vaativassakaan käytössä. Ihmettelin, kun eräs Vista kone käynnistyi 10-15 minuuttia, ennen kuin Outlook aukesi. Aukeamisen jälkeen tietokone toimi kuin sen näyttö oli voideltu tervassa. Vitsailimme siinä, että kone pitää laittaa "tulille" hyvissä ajoin, ennen asiakaskäyntiä. Esimerkiksi 50 km ennen määränpäätä voisi autoillessa olla hyvä.

Ongelman syy selvisi. Kannettavissa oli "vain" 1Gt keskusmuistia. Muistin lisääminen auttoi. Tietokoneen käyttö oli normaalia. Kysymykseni kuitenkin kuuluu: Onko tässä mitään järkeä? Voiko olla niin, että sähköpostin lukemiseen ja tavallisten dokumenttien pyörittämiseen tarvitaan 3Gt keskusmuistia? Samat asi…

Kuinka varastoida tuuli-ja aurinkoenergiaa?

Tekno&Logia on aikaisemmin keskittynyt suurimmaksi osaksi pelkkiin tietotekniikan ilmiöihin, mutta nyt haluaisin herättää keskustelua vaihtoehtoisten energiamuotojen varastoinnista. Koska itse kirjoitan tätä blogia, saan varmasti myös itse päättää millaisia asioita käsittelen.

Suomi ja Eurooppa ovat sitoutuneet aika rankkoihin kasvihuonepäästöjen rajoituksiin. Erilaisia ratkaisuja tavoitteeseen pääsemiseen on esitetty ja osa näitä ratkaisuja on ehdottomasti sekä tuuli, että aurinkoenergia. Eniten on puhuttu tuulivoimasta, vaikka aurinkoenergiaa on saatavilla useita kertoja enemmän, myös täällä pimeässä pohjolassa. Wikipediassa näkyvän kuvaajan mukaan aurinkoenergiaa on oikeasti käytettävissä erittäin paljon maailmanlaajuisesti. Jopa niin paljon, ettei muita energiamuotoja edes tarvittaisi.

Sekä tuuli, että aurinkoenergiassa on kuitenkin yksi suuri ongelma ja se on varastointi. Kuten hyvin tiedämme, niin maailmasta löytyy vähän sellaisia paikkoja, joissa tuulee aina. Toisaalta ei löy…