Siirry pääsisältöön

Nokian internet-selain on perässähiihtäjä.

Olen jo useamman vuoden ihmetellyt Nokian internetselaimia. Olen käyttänyt Nokian N70 ja N91 puhelimia. Molempien nettiselaimet on täytynyt vaihtaa Operan Miniin, jotta internet selaaminen onnistuisi tarvittaessa järkevällä tavalla ja nopeudella. Opera Mini on tämän hetken paras mobiiliselain pienellä näytöllä. iPhonen safari on ilmeisesti testien perusteella nopein ja paras mitä on mobiilimaailmassa tähän mennessä nähty. Toisaalta Opera Mini on varmaan Safariakin parempi, jos puhutaan hitaasta verkkoyhteydestä. Opera Mini käyttää tiedonsiirtoon älykkäästi Operan omaa palvelinta, joka karsii nettisivulta autoomaattisesti mobiilikäytössä turhaa sisältöä ja pakkaa kuvat pienemmiksi. Nokian oma selain taas lataa kaiken juuri sen kokoisena kuin sisältö on alunperin sivulle laitettu. Tämä on käyttämilleni puhelimille monesti liikaa ja käyttömuisti loppuu kesken muutaman sivun jälkeen.

Mobiili-internetNokia hehkuttaa internet-käyttöä samalla kuin sen oma selain on käytännössä käyttökelvoton. Toki uudemmilla puhelimilla asia on varmaan parantunut sen suhteen, ettei muisti lopu kesken selauksen. Olen myös testannut E71:stä ja siinä internetselain toimi jo kohtuullisesti, jopa Flash-sisältö toimii näissä uudemmissa puhelimissa. Ihmettelyni jatkuu tästä huolimatta. Miksi kannattaa kehittää omaa internetselainta, kun markkinoilla on tällä hetkellä jo todella hyviä selaimia?

Palveluiden pitää toimia


Sisällöt ja palvelut ovat olennaisia myös mobiilissä Internetin käytössä. Sisältöihin pääsemiseen ja niiden hyödyntämiseen taas tarvitaan hyvää ja mielellään yleistä internet-selainta. Jotkut palvelut, eivät vaan toimi oikealla tavalla kuin yleisellä selaimella. Nokialta en ole vielä todella hyvää Internet-selainta nähnyt. Ehkä Nokialla on selaimen kehittelyssä vähän sellainen asenne, että kun kilpailijoilla (Apple,Microsoft ja Google) on omat selaimet, niin meilläkin täytyy olla. Eihän siinä mitään, jos tulevaisuudessa Nokian selainkin toimii hyvin. Jos olisin Nokian Diktaattori, lähtisin tukemaan rankalla kädellä Firefoxin mobiiliselain-projektia. Näin mahdollistaisin käyttäjien pääsyn mahdollisimman moneen internetin palveluun ja myös saas-palveluiden käytettävyys helpottuisi. Ehkä Nokian tulevat Linux-puhelimet tekevät tämän mahdolliseksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

photoshop.com - käsittele kuvia selaimessa ilmaiseksi

Photoshop.com palvelu on ollut olemassa jo jonkin aikaa ja siitä on jalostunut ihan käyttökelpoinen tuote, jossa ainakin hinta-laatusuhde (0€) on kohdallaan. Teknisesti photoshop.com on toteutettu adoben omistaman flash-teknologian päälle. Eli tietokoneessa pitää olla flash-lisäosa asennettuna, jotta palvelu toimii. Adobe on varmasti teknologian kehittäjänä paras Flash-asiantuntija ja se näkyy tässä tuotteessa. Photoshop.com näyttää, että Flashia voi käyttää oikeassa tuotteessa, eikä vain surkeissa resurssisyöpöissä Flash-mainoksissa.

Photoshop.com sivustossa on monia hyviä oivalluksia. Palvelun voi yhdistää jo olemassa olevaan verkkoalbumiin. Tätä kirjoitettaessa tuettuja olivat Picasaweb, Flickr, Photobucket ja Facebook. Varsin kätevää, että yhteys toimii molempiin suuntiin. Web-albumeissa olevia kuvia voi avata muokkaustilaan ja tallentaa sitten takaisin näihin kolmannen osapuolen palveluihin. Toisaalta kuvia voi siirtää raahamalla suoraan Photoshop.com palveluun albumeihin ja siirt…

Windows Vista resurssisyöppö?

Sain inspiraation tähän kirjoitukseen, kun olin pitämässä atk-koulutusta eräässä yrityksessä, jossa osalla työntekijöistä oli Vista Business käyttöjärjestelmällä varustetut tietokoneet. Nämä tietokoneet olivat Lenovon hyviä kannettavia Intelin tuplaydinsuorittemella varustettuina, joten koneilla ei pitäisi olla mitään ongelmia vaativassakaan käytössä. Ihmettelin, kun eräs Vista kone käynnistyi 10-15 minuuttia, ennen kuin Outlook aukesi. Aukeamisen jälkeen tietokone toimi kuin sen näyttö oli voideltu tervassa. Vitsailimme siinä, että kone pitää laittaa "tulille" hyvissä ajoin, ennen asiakaskäyntiä. Esimerkiksi 50 km ennen määränpäätä voisi autoillessa olla hyvä.

Ongelman syy selvisi. Kannettavissa oli "vain" 1Gt keskusmuistia. Muistin lisääminen auttoi. Tietokoneen käyttö oli normaalia. Kysymykseni kuitenkin kuuluu: Onko tässä mitään järkeä? Voiko olla niin, että sähköpostin lukemiseen ja tavallisten dokumenttien pyörittämiseen tarvitaan 3Gt keskusmuistia? Samat asi…

Kuinka varastoida tuuli-ja aurinkoenergiaa?

Tekno&Logia on aikaisemmin keskittynyt suurimmaksi osaksi pelkkiin tietotekniikan ilmiöihin, mutta nyt haluaisin herättää keskustelua vaihtoehtoisten energiamuotojen varastoinnista. Koska itse kirjoitan tätä blogia, saan varmasti myös itse päättää millaisia asioita käsittelen.

Suomi ja Eurooppa ovat sitoutuneet aika rankkoihin kasvihuonepäästöjen rajoituksiin. Erilaisia ratkaisuja tavoitteeseen pääsemiseen on esitetty ja osa näitä ratkaisuja on ehdottomasti sekä tuuli, että aurinkoenergia. Eniten on puhuttu tuulivoimasta, vaikka aurinkoenergiaa on saatavilla useita kertoja enemmän, myös täällä pimeässä pohjolassa. Wikipediassa näkyvän kuvaajan mukaan aurinkoenergiaa on oikeasti käytettävissä erittäin paljon maailmanlaajuisesti. Jopa niin paljon, ettei muita energiamuotoja edes tarvittaisi.

Sekä tuuli, että aurinkoenergiassa on kuitenkin yksi suuri ongelma ja se on varastointi. Kuten hyvin tiedämme, niin maailmasta löytyy vähän sellaisia paikkoja, joissa tuulee aina. Toisaalta ei löy…