Siirry pääsisältöön

Flash ei kuulu verkkosivun navigointiin

Olen aikaisemmin arvostellut paljon käytetyn Adoben Flash-lisäosan väärinkäyttöä mainoksissa. Nyt olen huomannut toisia epäkohtia kyseisen sovelluksen käytössä.


En vihaa Flashiä. Flashin avulla saa aikaan näyttäviä animaatioefectejä ja osaava saa sillä aikaan hienoja interaktiivisia esityksiä. Flashin avulla voidaan myös käyttäjän ääni ottaa sovellukseen mukaan tai kaapata videota suoraan käyttäjän web kamerasta (YouTube). Loistavimpia Flash- sovelluksia, joita olen vähään aikaan nähnyt on Vector Magic, jonka avulla bittikarttatiedostoja, voi muuntaa vektorimuotoon. Heikkotasoisten videoiden streamauksessa Flash on hyvä vaihtoehto, koska se toimii niin monessa paikassa.

Epäkohta, jonka olen Flashin kanssa huomannut liittyy verkkosivujen navigointiin. Alla olevat kaksi kuvaa kertovat kaiken:
sivusto Flashin kanssa. Navigointi näkyy ja kaikki näyttää hyvältä.
Sivusto ilman Flashiä. Pääsen ainoastaan sivuston etusivulle.

Ensimmäisessä kuvassa Flash plugin on käytössä ja sivusto näyttää kaikinpuolin hyvältä ja nykyaikaiselta. Toisessa kuvassa Flash Block käytössä ja en pääse navigoimaan etusivua pitemmälle. Etusivun kauneus ja hienous on tipotiessään. Mitä sitten? Suurimmalla osalla internetin käyttäjistä on Flash asennettuna ja käytössä enkä minä välttämättä kuulu kyseisen yrityksen kohderyhmään. Suurin ongelma Flash-navigoinnissa on, että hakukone ei osaa surffata sivustolla ollenkaan. Tämä kannattaisi ottaa aina huomioon "hienoja" juttuja tehdessä. Toinen ongelma, etten ymmärrä, mitä lisäarvoa Flash tuo tämän kyseisen sivuston navigointiin. Ehkä mainokset on saatu nopeasti pyöräytettyä Flash-muotoon? Joka tapauksessa. Älkää käyttäkö Flash- navigointia!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Apple laatua: iPhone 5 käytössä päivän ja näyttö rikki.

Olen käyttänyt Applen laitteita muutaman vuoden ajan. Olen ollut erittäin tyytyväinen laitteiden yleiseen käytettävyyteen. Aluksi käytin MacBookPro 2010 mallia työkoneena pari vuotta, Tuossa koneessa ei ollut mitään laatuongelmia. Kone toimi oman käyttöni ajan moitteettomasti.
Pari vuotta sitten vaihdoin viimeisen Nokialaiseni (N900) iPhone 4S malliin ja luonnollisesti ero näiden kahden välillä käytettävyydessä ja sovellusten määrässä on huomattava. Tällä kyseisellä laitteella nytkin tätä Blogia kirjoitan. 4S:n olen ollut kokonaisuutena erittäin tyytyväinen. Ainoa laatuongelma, jonka muistan, on ollut näytön satunnainen napsuminen kovan käytön jälkeen. Liittynee siihen, että laite lämpenee kovaa suoritinkäyttöä vaativissa toimissa ja lämpöero vaikutti tähän. Ongelma ei ole ollut mitenkään jatkuvaa ja kokonaisuus on ollut laadultaan erinomainen.
Viime syksynä sain työkoneekseni Retina MacBookPron:n. Kone on ollut kokonaisuutena mainio, mutta pari asiaa ovat häirinneet. Kone lämpenee ja…

Toimiiko Mac työkäytössä

Olen käyttänyt työssäni ja harrastuksissani tietokonetta pikkupojasta lähtien. Microsoftin käyttöjärjestelmistä olen käyttänhyt suurinpiirtein jokaista ja viime vuosina olen ajanut työkoneessani Ubuntu Linuxia. Toki yritysmaailmassa Microsoftin markkinaosuus näkyy, joten olen joutunut ajamaan Windowsia virtuaalisesti. Nyt kun vaihdoin työpaikkaa ja minulle tuli mahdollisuus kokeilla MacBookProta työkäytössä.

Valintani osui 15 tuuman malliin ja omassa yksilossäni on keskusmuistia 8 gigaa. Ajan koneessa Mac/OS Snow Leopard käyttöjärjestelmää. Toki Intel Macillä voi ajaa myös Windowsia tai Linuxia suoraan, mutta se ei ollut minulle vaihtoehto. Siinä tilanteessa olisin ottanut suoraan Lenovon kannettavan. Macin vahvuus on ehdottomasti suorituskykyinen käyttöjärjestelmä ja halusin kokeilla sen toimivuutta ns. oikeissa töissä.

Aluksi tottuttelemista vaativia asioita Macissa oli näppäimistökomennot. CTRL -näppäin vaihtuu command näppäimeen esimerkiksi tutuissa kopio, leikkaa, liitä ja uusi väl…

Tor salaa identiteettisi verkossa

Yleensä kaikki tieto, mitä verkon yli lähetetään, sisältää osoitteen tiedon alkuperästä. Jos naapurin Matti menee lukemaan web-sivua tai lataa tiedoston internetistä, hänet voidaan helposti paikantaa ip-osoitteen perusteella. Jokainen hakupyyntöpaketti sisältää hänen ip-osoitteensa. Voit käydä kokeilemassa oman sijaintisi löytymistä, vaikka täältä.

Tor on avoimen lähdekoodin ohjelma, joka ei siis maksa mitään. Kuka tahansa voi asentaa ohjelman koneelleen ilmaiseksi. Ohjelman toiminta perustuu siihen, että Tor verkon kautta välitetty tieto ohjautuu aina verkoston läpi ja tietopaketin osoitetiedot, muttuvat joka solmukohdassa. Lisäksi Tor vaihtaa reittiä, muutaman minuutin välein ja kaikki siinä kulkeva tieto on salattua. Uuden identiteetin voi vaihtaa myös käsin lennosta, jolloin tiedon reitti vaihtuu välittömästi.

KuulinTor-järjestelmästä eilen. Asensin Tor-ohjelmiston sekä siihen liittyvän Firefox-laajennuksen aktiiviseksi, ja kokeilin IP-address-palvelua. Lopputuloksena kyseinen pal…