Siirry pääsisältöön

Flash ei kuulu verkkosivun navigointiin

Olen aikaisemmin arvostellut paljon käytetyn Adoben Flash-lisäosan väärinkäyttöä mainoksissa. Nyt olen huomannut toisia epäkohtia kyseisen sovelluksen käytössä.


En vihaa Flashiä. Flashin avulla saa aikaan näyttäviä animaatioefectejä ja osaava saa sillä aikaan hienoja interaktiivisia esityksiä. Flashin avulla voidaan myös käyttäjän ääni ottaa sovellukseen mukaan tai kaapata videota suoraan käyttäjän web kamerasta (YouTube). Loistavimpia Flash- sovelluksia, joita olen vähään aikaan nähnyt on Vector Magic, jonka avulla bittikarttatiedostoja, voi muuntaa vektorimuotoon. Heikkotasoisten videoiden streamauksessa Flash on hyvä vaihtoehto, koska se toimii niin monessa paikassa.

Epäkohta, jonka olen Flashin kanssa huomannut liittyy verkkosivujen navigointiin. Alla olevat kaksi kuvaa kertovat kaiken:
sivusto Flashin kanssa. Navigointi näkyy ja kaikki näyttää hyvältä.
Sivusto ilman Flashiä. Pääsen ainoastaan sivuston etusivulle.

Ensimmäisessä kuvassa Flash plugin on käytössä ja sivusto näyttää kaikinpuolin hyvältä ja nykyaikaiselta. Toisessa kuvassa Flash Block käytössä ja en pääse navigoimaan etusivua pitemmälle. Etusivun kauneus ja hienous on tipotiessään. Mitä sitten? Suurimmalla osalla internetin käyttäjistä on Flash asennettuna ja käytössä enkä minä välttämättä kuulu kyseisen yrityksen kohderyhmään. Suurin ongelma Flash-navigoinnissa on, että hakukone ei osaa surffata sivustolla ollenkaan. Tämä kannattaisi ottaa aina huomioon "hienoja" juttuja tehdessä. Toinen ongelma, etten ymmärrä, mitä lisäarvoa Flash tuo tämän kyseisen sivuston navigointiin. Ehkä mainokset on saatu nopeasti pyöräytettyä Flash-muotoon? Joka tapauksessa. Älkää käyttäkö Flash- navigointia!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

photoshop.com - käsittele kuvia selaimessa ilmaiseksi

Photoshop.com palvelu on ollut olemassa jo jonkin aikaa ja siitä on jalostunut ihan käyttökelpoinen tuote, jossa ainakin hinta-laatusuhde (0€) on kohdallaan. Teknisesti photoshop.com on toteutettu adoben omistaman flash-teknologian päälle. Eli tietokoneessa pitää olla flash-lisäosa asennettuna, jotta palvelu toimii. Adobe on varmasti teknologian kehittäjänä paras Flash-asiantuntija ja se näkyy tässä tuotteessa. Photoshop.com näyttää, että Flashia voi käyttää oikeassa tuotteessa, eikä vain surkeissa resurssisyöpöissä Flash-mainoksissa.

Photoshop.com sivustossa on monia hyviä oivalluksia. Palvelun voi yhdistää jo olemassa olevaan verkkoalbumiin. Tätä kirjoitettaessa tuettuja olivat Picasaweb, Flickr, Photobucket ja Facebook. Varsin kätevää, että yhteys toimii molempiin suuntiin. Web-albumeissa olevia kuvia voi avata muokkaustilaan ja tallentaa sitten takaisin näihin kolmannen osapuolen palveluihin. Toisaalta kuvia voi siirtää raahamalla suoraan Photoshop.com palveluun albumeihin ja siirt…

Windows Vista resurssisyöppö?

Sain inspiraation tähän kirjoitukseen, kun olin pitämässä atk-koulutusta eräässä yrityksessä, jossa osalla työntekijöistä oli Vista Business käyttöjärjestelmällä varustetut tietokoneet. Nämä tietokoneet olivat Lenovon hyviä kannettavia Intelin tuplaydinsuorittemella varustettuina, joten koneilla ei pitäisi olla mitään ongelmia vaativassakaan käytössä. Ihmettelin, kun eräs Vista kone käynnistyi 10-15 minuuttia, ennen kuin Outlook aukesi. Aukeamisen jälkeen tietokone toimi kuin sen näyttö oli voideltu tervassa. Vitsailimme siinä, että kone pitää laittaa "tulille" hyvissä ajoin, ennen asiakaskäyntiä. Esimerkiksi 50 km ennen määränpäätä voisi autoillessa olla hyvä.

Ongelman syy selvisi. Kannettavissa oli "vain" 1Gt keskusmuistia. Muistin lisääminen auttoi. Tietokoneen käyttö oli normaalia. Kysymykseni kuitenkin kuuluu: Onko tässä mitään järkeä? Voiko olla niin, että sähköpostin lukemiseen ja tavallisten dokumenttien pyörittämiseen tarvitaan 3Gt keskusmuistia? Samat asi…

Kuinka varastoida tuuli-ja aurinkoenergiaa?

Tekno&Logia on aikaisemmin keskittynyt suurimmaksi osaksi pelkkiin tietotekniikan ilmiöihin, mutta nyt haluaisin herättää keskustelua vaihtoehtoisten energiamuotojen varastoinnista. Koska itse kirjoitan tätä blogia, saan varmasti myös itse päättää millaisia asioita käsittelen.

Suomi ja Eurooppa ovat sitoutuneet aika rankkoihin kasvihuonepäästöjen rajoituksiin. Erilaisia ratkaisuja tavoitteeseen pääsemiseen on esitetty ja osa näitä ratkaisuja on ehdottomasti sekä tuuli, että aurinkoenergia. Eniten on puhuttu tuulivoimasta, vaikka aurinkoenergiaa on saatavilla useita kertoja enemmän, myös täällä pimeässä pohjolassa. Wikipediassa näkyvän kuvaajan mukaan aurinkoenergiaa on oikeasti käytettävissä erittäin paljon maailmanlaajuisesti. Jopa niin paljon, ettei muita energiamuotoja edes tarvittaisi.

Sekä tuuli, että aurinkoenergiassa on kuitenkin yksi suuri ongelma ja se on varastointi. Kuten hyvin tiedämme, niin maailmasta löytyy vähän sellaisia paikkoja, joissa tuulee aina. Toisaalta ei löy…