Siirry pääsisältöön

Parhaat ilmaiset ohjelmat

Tämän viestin otsikon myönnän kirjoittaneeni tarkoituksellisesti, koska joku saattaa olla kiinnostunut ilmaisista hyvistä sovelluksista. Ilmaisuus on suhteellinen käsite. Open Source -ohjelmat ovat oikeasti ilmaisia mainosvapaita ja niitä saa jopa muuttaa omiin käyttötarkoituksiin sopivaksi. Kirjoittelenpa tähän nyt sitten listaa, mitä ilmaisia sovelluksia itse käytän. Työkoneenani minulla on Windows XP-
työasema eli käytän näitä avoimia sovelluksia siis sillä.

Firefox. Pidän tuliketusta: olen vaan niin tottunut sen käyttämiseen nettiselaimena, etten aio toistaiseksi vaihtaa muuhun. Lisäksi pidän siitä, että vaikka tietoturvaongelmia välillä tuleekin, niin niihin reagoidaan nopeasti. Firefoxin lisäpalikat ovat osoittautuneet myös todella hyödyllisiksi. Itselläni on käytössä Web Developer toolbar ja IE tab. Web Developer on yleisesti nettikehitystä varten ja IE tab mahdollistaa sivun tarkastelemisen Internet Explorerilla, ilman kyseisen selaimen aukaisemista.

Gimp
on tällä hetkellä kuvankäsittelyohjelmani. Ominaisuuksia on hurjasti tässä täysiverisessä, täysin ilmaisessa kuvankäsittelyohjelmassa. Täytyy tunnustaa, että tutustuminen vei vähän aikaa. Olen käyttänyt aikasemmin Paint Shop Prota ja PhotoShoppia.

HTML-Kit toimii pääasiallisena HTML-editorinani. HTML Kitillä onnistuu myös PHP editointi.

TopStyle lite on editori, jolla tutustuin CSS merkkauskieleen. Edelleenin käytän kyseistä editoria.

GMAIL on sähköpostini nykyisellään. Erittäin loistava esimerkki toimivasta ajax-sovelluksesta.

Joomla on loistava sisällönhallintajärjestelmä, joka on säästänyt minulta satoja työtunteja.

Inkscape on ammattitason vektorigrafiikkaohjelma, jolla suunnittelen mainoksia ja tarvittaessa esimerkiksi logoja. Suosittelen lämpimästi.

Google Analytics toimii tämänkin sivuston analysoijana. Olen huomannut, että jostain syystä juuri tämä blogi-viesti on suosituimpien artikkeleiden joukossa.


Ubuntu toimii tällä hetkellä oman koneeni käyttöjärjestelmänä. Käytän Ubuntun päällä VirtualBoxia, jossa pyöritän tarvittaessa Windowsin eri versioita.


Tässä näitä tärkeimpiä. Lisään listaan uusia ohjelmia, kun kerkiän. Mikäänhän ei estä kommentoijia lisäämästä niitä :)

muokattu 10.12.2006. Kiitokset nimettömälle kielipoliisille :)

Edit: Suomesta löytyy kattava ilmaisille ohjelmille omistettu verkkosivu(http://www.ilmaisohjelmat.fi), josta voi olla ilmaisista ohjelmille kiinostuneille hyötyä.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Innoistuin jälleen lukemaan kirjoituksiasi, ja silmään
osui - kuten aiemminkin - muutamia korjausta kaipaavia kohtia.

Open Source ohjelmat -> Open Source -ohjelmat
Kirjoittelempa -> Kirjoittelenpa
Windows XP työasema -> Windows XP -työasema
nähdä miltä -> nähdä, miltä
ajax sovelluksesta -> ajax-sovelluksesta

Kohdasta "Pidän tuliketusta olen" puuttuu jokin välimerkki.
Voit yksinkertaisesti luoda noista erillisiä lauseita erottamalla
ne pisteellä. Myös muita välimerkkejä kannattaa harkita. Esimerkiksi
kaksoispisteellä voisi ilmentää jälkimmäisen virkkeen perustelun-
omaisuutta.

Lisäksi kohta "minun ei tarvitse avata toista selainta auki" sisältää
toistoa.
Anonyymi sanoi…
Vielä täydennys:

hyödylliseksi -> hyödyllisiksi (subjekti oli monikossa)

Samassa lauseessa on myös näppäilyvirhe (todellÄ).
Toni Hintikka sanoi…
Kiitokset korjauksista jälleen kerran.
Renne sanoi…
Tuli mieleeni, että voisi mainita myös Operan. Se on mielettömän monipuolinen selain ja kaikkiin sen ominaisuuksiin tutustuminen vie aikaa.

RSS-feedit saa tilattua näppärästi ja niitä on helppo lukea oman valikon kautta.

Erilaisia näyttötiloja löytyy kokonäyttötilasta piennäyttötilaan (piennäyttötilaa käyttäessä voi katsoa, miltä sivu näyttäisi vaikka matkapuhelimen selaimella katsottuna). WAP-sivuja voi katsoa, vaikka moni voikin ajatella, että se on sangen turha ominaisuus. Sivujen skaalautuvuus on loistavasti toteutettu: myös kuvat skaalautuvat.

Hiiren kakkospainiketta käyttämällä voi löytää monenlaisia mielenkiintoisia toimintoja eri asioihin: klikkaa kakkospainiketta esim. linkkien ja välilehtien päällä. Liitä ja mene -toiminto on mielestäni sangen näppärä ominaisuus, kun jokin nettisivun osoite liitetään osoiteriville.

Merkittävin miinus mielestäni Operan käytölle on se, että Googlen jotkin palvelut eivät toimi siinä vielä kovin hyvin. Esimerkkinä Google Pages: toistaiseksi sivuja ei voi tehdä/muokata Operalla. Mutta tämä ei sinänsä ole selaimen vika...

Mainittakoon vielä lopuksi, että Opera tukee erittäin hyvin web-puolen standardeja ja ainoana selaimena valtaselaimista se läpäisee The Acid2 Testin, jossa testataan mm. CSS 2.1 -yhteensopivuutta.
Toni Hintikka sanoi…
Mitenkäs muuten operalla toimii Gmail? Ite käytän operaa puhelimella ja se on siinä käytössä oikein hyvä. En vain pidä oikein siitä, että kaikki web 2.0 sovellukset eivät toimi oikein. Omassa käytössäni on aika paljon Googlen sovelluksia ja niiden kanssa on ongelmia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SF-anytime on hyvä idea

SF-anytime viedeovuokraamo on hyvä idea. Eli voit vuokrata leffat suoraan laajakaistaliittymän läpi omalle kotikoneellesi. Maksat katseluajasta, eli yhdellä krediitillä voit katsella leffan seuraavan vuorokauden sisällä. Sain postista, jonkin lehden mukana yhden ilmaisen krediitin tähän kyseiseen filmivuokraamoon. Ja positiivista oli, että krediitin mukana tuleva esite näytti ihan hyvältä. Olen joskus aikaisemminkin kokeillut SF-anytimea, joten tiesin, ettei ohjelmaan ole millään muulla selaimella asiaa kuin IE:llä. IE:tä en miellellään käytä muutakuin Windows update palvelun käyttämiseen ja tässä syy on hyvin selvä: se ei muuten onnistu. Ok, kun kerran minulla oli ilmainen krediitti, päätin kuitenkin kokeilla. No ensin tuli systeemitesti, joka kesti mielestäni 2mb nettiyhteydellä turhan kauan. Testi ilmoitti että minulta puuttuu, joku Microsoftin "suojaushärpäke", joten ei kun painamaan linkkiä ja asentamaan se. No tämän jälkeen järjestelmä ilmoitti, että Flash versioni ei

Windows Vista resurssisyöppö?

Sain inspiraation tähän kirjoitukseen, kun olin pitämässä atk-koulutusta eräässä yrityksessä, jossa osalla työntekijöistä oli Vista Business käyttöjärjestelmällä varustetut tietokoneet. Nämä tietokoneet olivat Lenovon hyviä kannettavia Intelin tuplaydinsuorittemella varustettuina, joten koneilla ei pitäisi olla mitään ongelmia vaativassakaan käytössä. Ihmettelin, kun eräs Vista kone käynnistyi 10-15 minuuttia, ennen kuin Outlook aukesi. Aukeamisen jälkeen tietokone toimi kuin sen näyttö oli voideltu tervassa. Vitsailimme siinä, että kone pitää laittaa "tulille" hyvissä ajoin, ennen asiakaskäyntiä. Esimerkiksi 50 km ennen määränpäätä voisi autoillessa olla hyvä. Ongelman syy selvisi. Kannettavissa oli "vain" 1Gt keskusmuistia. Muistin lisääminen auttoi. Tietokoneen käyttö oli normaalia. Kysymykseni kuitenkin kuuluu: Onko tässä mitään järkeä? Voiko olla niin, että sähköpostin lukemiseen ja tavallisten dokumenttien pyörittämiseen tarvitaan 3Gt keskusmuistia? Samat asi

Lukujen pyöristäminen yhdistettäessä tietoja Word 2007:n

Minulle on tullut ennenkin ongelmia tietojen tuomisessa ulkoisesta tietolähteestä Wordiin. Niin myös tänään, mutta tänään päätin ratkaista asian. Tavoitteenani tehdä todistukset, Excel taulukossa olevien tietojen perusteella. Kaikki toimi normaalin yhdistämistoiminnon tapaan. Eli tallensin tiedot Exceliin ja laskin keskiarvon. Yhdistämistoiminto löytyy Word 2007:sta postitus välilehdeltä. Tietolähteeksi lisäsin Excel-taulukon. Kävin Excelin puolella transponoimassa "liitä määräten" -toiminnolla sarakeotsikot allekain toiselle taulukkovälilehdelle. Kopioin taulukon Wordiin ja lisäsin siihen toisen sarakkeen. Nyt saatoin lisätä arvosanatietoja yksi kerrallaan "lisää yhdistämiskenttä" - valikosta. Ongelmia pyöristyksessä Kaikki toimi hyvin "keskiarvo"-kenttään asti. Pyöristys ei toiminut oikein. Kokeilin tehdä Excelissä uuden sarakkeen johon käytin "pyöristä"-funktiota, mutta tämäkään ei auttanut. Kaavana solussa oli"=PYÖRISTÄ(K2;1)". &quo