Siirry pääsisältöön

Suosittelupalvelut: löydä parhaat sivut

Internetin perusongelma on tiedon valtava määrä. Tämä ongelma luo peräänsä myös toisen ongelman eli sen, että jotkut ilkeämieliset käyttävät tätä tiedon valtavaa määrää omiin rikollisiin tarkoituksiinsa. Tällä tarkoitan sitä, että hakukonelinkit saattavat oikeaa asiaa etsiessä, johtaa roskan jäljille. Internetistähän haetaan perinteisesti tietoa hakukoneilla, joka monesti toimii oikein hyvin.

Tietyissä asioissa hakukone ei ole kuitenkaan paras mahdollinen tiedonhakuvälinen itsessään. Esimerkiksi ilmaisia tietokonesovelluksia hakiessa törmää monesti mainoksia sisältävään roskaan tai muutaman päivän kokeiluversioon. Itse löysin nettisivujen suosittelupalvelun (http://del.icio.us/) avulla ilmaisten sovellusten suosittelupalvelun, joka näyttäisi olevan varsin asiallinen freeware ohjelmien esittelijä. Sivustolla on käyty perusteellisesti läpi ja tehty top listoja parhaista ilmaisohjelmista. Tälläisiä sivuja nettiin pitäisi saada lisää.

Hieman tuota äsken mainitsemaani amerikkalaistasta suosittelusivustoa vastaava on suomalainen herq.fi, joka tosin taitaa tällä hetkellä keskittyä lähinnä huumorituubaan. Kaikki tälläiset palvelut ovat tosin käyttäjiensä näköisiä, joten herkkuukin saattaa joku päivä olla varteenotettava sivusto tiedonhakijalle. Joskushan tiedonhaku saattaa jumittua paikalleen vanhoja sivustoja kalutessa. Internetissä on kuitenkin paljon hyvää sisältöä, jolle hyvää näkyvyyttä antavat suosittelupalvelut.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

photoshop.com - käsittele kuvia selaimessa ilmaiseksi

Photoshop.com palvelu on ollut olemassa jo jonkin aikaa ja siitä on jalostunut ihan käyttökelpoinen tuote, jossa ainakin hinta-laatusuhde (0€) on kohdallaan. Teknisesti photoshop.com on toteutettu adoben omistaman flash-teknologian päälle. Eli tietokoneessa pitää olla flash-lisäosa asennettuna, jotta palvelu toimii. Adobe on varmasti teknologian kehittäjänä paras Flash-asiantuntija ja se näkyy tässä tuotteessa. Photoshop.com näyttää, että Flashia voi käyttää oikeassa tuotteessa, eikä vain surkeissa resurssisyöpöissä Flash-mainoksissa.

Photoshop.com sivustossa on monia hyviä oivalluksia. Palvelun voi yhdistää jo olemassa olevaan verkkoalbumiin. Tätä kirjoitettaessa tuettuja olivat Picasaweb, Flickr, Photobucket ja Facebook. Varsin kätevää, että yhteys toimii molempiin suuntiin. Web-albumeissa olevia kuvia voi avata muokkaustilaan ja tallentaa sitten takaisin näihin kolmannen osapuolen palveluihin. Toisaalta kuvia voi siirtää raahamalla suoraan Photoshop.com palveluun albumeihin ja siirt…

Windows Vista resurssisyöppö?

Sain inspiraation tähän kirjoitukseen, kun olin pitämässä atk-koulutusta eräässä yrityksessä, jossa osalla työntekijöistä oli Vista Business käyttöjärjestelmällä varustetut tietokoneet. Nämä tietokoneet olivat Lenovon hyviä kannettavia Intelin tuplaydinsuorittemella varustettuina, joten koneilla ei pitäisi olla mitään ongelmia vaativassakaan käytössä. Ihmettelin, kun eräs Vista kone käynnistyi 10-15 minuuttia, ennen kuin Outlook aukesi. Aukeamisen jälkeen tietokone toimi kuin sen näyttö oli voideltu tervassa. Vitsailimme siinä, että kone pitää laittaa "tulille" hyvissä ajoin, ennen asiakaskäyntiä. Esimerkiksi 50 km ennen määränpäätä voisi autoillessa olla hyvä.

Ongelman syy selvisi. Kannettavissa oli "vain" 1Gt keskusmuistia. Muistin lisääminen auttoi. Tietokoneen käyttö oli normaalia. Kysymykseni kuitenkin kuuluu: Onko tässä mitään järkeä? Voiko olla niin, että sähköpostin lukemiseen ja tavallisten dokumenttien pyörittämiseen tarvitaan 3Gt keskusmuistia? Samat asi…

Kuinka varastoida tuuli-ja aurinkoenergiaa?

Tekno&Logia on aikaisemmin keskittynyt suurimmaksi osaksi pelkkiin tietotekniikan ilmiöihin, mutta nyt haluaisin herättää keskustelua vaihtoehtoisten energiamuotojen varastoinnista. Koska itse kirjoitan tätä blogia, saan varmasti myös itse päättää millaisia asioita käsittelen.

Suomi ja Eurooppa ovat sitoutuneet aika rankkoihin kasvihuonepäästöjen rajoituksiin. Erilaisia ratkaisuja tavoitteeseen pääsemiseen on esitetty ja osa näitä ratkaisuja on ehdottomasti sekä tuuli, että aurinkoenergia. Eniten on puhuttu tuulivoimasta, vaikka aurinkoenergiaa on saatavilla useita kertoja enemmän, myös täällä pimeässä pohjolassa. Wikipediassa näkyvän kuvaajan mukaan aurinkoenergiaa on oikeasti käytettävissä erittäin paljon maailmanlaajuisesti. Jopa niin paljon, ettei muita energiamuotoja edes tarvittaisi.

Sekä tuuli, että aurinkoenergiassa on kuitenkin yksi suuri ongelma ja se on varastointi. Kuten hyvin tiedämme, niin maailmasta löytyy vähän sellaisia paikkoja, joissa tuulee aina. Toisaalta ei löy…