Siirry pääsisältöön

Miljoonan taalan paikka

Uskomatonta miten joku voi keksiä, niin hyvän idean jota ei oikeastaan tarvitse uudestaan edes keksiä. Puhun nyt opiskelijasta, joka avasi opiskelujensa tukemiseksi miljoonan taalan (The million dollar homepage) sivun. Tästä on ollut lähiaikoina paljon juttua eri uutislähteissä, joten monet tietävät jo idean. Kaverilla on siis kotisivullaan myynnissä miljoona kuvapistettä, jotka maksavat dollarin kappale. Kuvapisteitä myydään minimissään sadan pisteen erissä ja paikan haltija voi julkaista sitten mainostilassaan, pelkän kuvan tai sitten linkin kotisivuilleen. Kuulostaa pähkähullulta idealta. Kuka sellaisia ostaa? Alex Tew on myynyt kaikki kuvapisteet ja viimeiset tuhat pistettä olivat myynnissä ebayssä kirjoitushetkellä hinta oli 160,109.09 dollaria.

Mainoksiahan internetissä on ollut Webin auvoisesta alusta lähtien ja tiedetty tosiasia on, että hyvästä mainostilasta maksetaan maltaita. Kuitenkaan juuri Alex Tew on vienyt mainosten myynnin aivan uudelle tasolle. Hänen sivullaan ei ole mitään muuta kuin mainoksia ja hän tienaa sillä yli miljoona taalaa. Kopiojia riittää mm. Suomessa joku on viritellyt täysin kopion alkuperäisestä. Toinen taas on pistänyt myyntiin miljoona mummoa.

Mihin tämä perustuu? Ei kai ihmiset noin vain ole löytäneet sivua ja alkaneet klikkailla linkkejä? Koko juttu perustuu siihen, että Alex sai sivuilleen tunnettavuutta. Sivujen idea oli täysin uusi ja asiasta nousi kohu, kun hän oli saanut useita mainoksia myytyä. Tästä en ole varma, mutta uskoisin, että alun perin kohu on noussut blogkeissa, jotka ovat nykyisessä yhteiskunnassa nopeimpia uuden tiedon levittäjiä. Seuraavaksi asiasta kiinnostuivat suuret uutistoimistot ja sen jälkeen peli oli selvä. Näin Alex sai sivuilleen täysin ilmaista mainosta(uutiset) ja suuren linkitysmäärän(blogit ja uutiset). Kun sivujen kävijämäärä nousee mainostilasta, tulee arvokasta. Kun linkitysmäärä nousee, nousee sivun google page rank. Page rank on taas asia, joka tekee mainostilasta todella arvokasta. Ei tarvitse olla kuin yksi 10x10 alue Alexin sivuilla, niin oma sijoitus nousee googlessa kohisten.

Johtopäätöksenä voidaan sanoa, että internetissä ei tarvitse välttämättä myydä mitään fyysistä tuotetta, jotta saat sieltä elannon. Internet on aivan uudenlainen maailmankokoinen pelikenttä, jossa tunnettavuuden arvo mitataan todella suurissa rahoissa. Google on menestyneimpiä internetyrityksiä, joka on saavuttanut menestyksensä ainoastaan aineettomia palveluita myymällä. Alex on esimerkki niin sanotusti pienestä ihmisestä, joka yksinkertaisella idealla aloitti maailmanvalloituksen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Apple laatua: iPhone 5 käytössä päivän ja näyttö rikki.

Olen käyttänyt Applen laitteita muutaman vuoden ajan. Olen ollut erittäin tyytyväinen laitteiden yleiseen käytettävyyteen. Aluksi käytin MacBookPro 2010 mallia työkoneena pari vuotta, Tuossa koneessa ei ollut mitään laatuongelmia. Kone toimi oman käyttöni ajan moitteettomasti.
Pari vuotta sitten vaihdoin viimeisen Nokialaiseni (N900) iPhone 4S malliin ja luonnollisesti ero näiden kahden välillä käytettävyydessä ja sovellusten määrässä on huomattava. Tällä kyseisellä laitteella nytkin tätä Blogia kirjoitan. 4S:n olen ollut kokonaisuutena erittäin tyytyväinen. Ainoa laatuongelma, jonka muistan, on ollut näytön satunnainen napsuminen kovan käytön jälkeen. Liittynee siihen, että laite lämpenee kovaa suoritinkäyttöä vaativissa toimissa ja lämpöero vaikutti tähän. Ongelma ei ole ollut mitenkään jatkuvaa ja kokonaisuus on ollut laadultaan erinomainen.
Viime syksynä sain työkoneekseni Retina MacBookPron:n. Kone on ollut kokonaisuutena mainio, mutta pari asiaa ovat häirinneet. Kone lämpenee ja…

Toimiiko Mac työkäytössä

Olen käyttänyt työssäni ja harrastuksissani tietokonetta pikkupojasta lähtien. Microsoftin käyttöjärjestelmistä olen käyttänhyt suurinpiirtein jokaista ja viime vuosina olen ajanut työkoneessani Ubuntu Linuxia. Toki yritysmaailmassa Microsoftin markkinaosuus näkyy, joten olen joutunut ajamaan Windowsia virtuaalisesti. Nyt kun vaihdoin työpaikkaa ja minulle tuli mahdollisuus kokeilla MacBookProta työkäytössä.

Valintani osui 15 tuuman malliin ja omassa yksilossäni on keskusmuistia 8 gigaa. Ajan koneessa Mac/OS Snow Leopard käyttöjärjestelmää. Toki Intel Macillä voi ajaa myös Windowsia tai Linuxia suoraan, mutta se ei ollut minulle vaihtoehto. Siinä tilanteessa olisin ottanut suoraan Lenovon kannettavan. Macin vahvuus on ehdottomasti suorituskykyinen käyttöjärjestelmä ja halusin kokeilla sen toimivuutta ns. oikeissa töissä.

Aluksi tottuttelemista vaativia asioita Macissa oli näppäimistökomennot. CTRL -näppäin vaihtuu command näppäimeen esimerkiksi tutuissa kopio, leikkaa, liitä ja uusi väl…

Tor salaa identiteettisi verkossa

Yleensä kaikki tieto, mitä verkon yli lähetetään, sisältää osoitteen tiedon alkuperästä. Jos naapurin Matti menee lukemaan web-sivua tai lataa tiedoston internetistä, hänet voidaan helposti paikantaa ip-osoitteen perusteella. Jokainen hakupyyntöpaketti sisältää hänen ip-osoitteensa. Voit käydä kokeilemassa oman sijaintisi löytymistä, vaikka täältä.

Tor on avoimen lähdekoodin ohjelma, joka ei siis maksa mitään. Kuka tahansa voi asentaa ohjelman koneelleen ilmaiseksi. Ohjelman toiminta perustuu siihen, että Tor verkon kautta välitetty tieto ohjautuu aina verkoston läpi ja tietopaketin osoitetiedot, muttuvat joka solmukohdassa. Lisäksi Tor vaihtaa reittiä, muutaman minuutin välein ja kaikki siinä kulkeva tieto on salattua. Uuden identiteetin voi vaihtaa myös käsin lennosta, jolloin tiedon reitti vaihtuu välittömästi.

KuulinTor-järjestelmästä eilen. Asensin Tor-ohjelmiston sekä siihen liittyvän Firefox-laajennuksen aktiiviseksi, ja kokeilin IP-address-palvelua. Lopputuloksena kyseinen pal…