Siirry pääsisältöön

Miljoonan taalan paikka

Uskomatonta miten joku voi keksiä, niin hyvän idean jota ei oikeastaan tarvitse uudestaan edes keksiä. Puhun nyt opiskelijasta, joka avasi opiskelujensa tukemiseksi miljoonan taalan (The million dollar homepage) sivun. Tästä on ollut lähiaikoina paljon juttua eri uutislähteissä, joten monet tietävät jo idean. Kaverilla on siis kotisivullaan myynnissä miljoona kuvapistettä, jotka maksavat dollarin kappale. Kuvapisteitä myydään minimissään sadan pisteen erissä ja paikan haltija voi julkaista sitten mainostilassaan, pelkän kuvan tai sitten linkin kotisivuilleen. Kuulostaa pähkähullulta idealta. Kuka sellaisia ostaa? Alex Tew on myynyt kaikki kuvapisteet ja viimeiset tuhat pistettä olivat myynnissä ebayssä kirjoitushetkellä hinta oli 160,109.09 dollaria.

Mainoksiahan internetissä on ollut Webin auvoisesta alusta lähtien ja tiedetty tosiasia on, että hyvästä mainostilasta maksetaan maltaita. Kuitenkaan juuri Alex Tew on vienyt mainosten myynnin aivan uudelle tasolle. Hänen sivullaan ei ole mitään muuta kuin mainoksia ja hän tienaa sillä yli miljoona taalaa. Kopiojia riittää mm. Suomessa joku on viritellyt täysin kopion alkuperäisestä. Toinen taas on pistänyt myyntiin miljoona mummoa.

Mihin tämä perustuu? Ei kai ihmiset noin vain ole löytäneet sivua ja alkaneet klikkailla linkkejä? Koko juttu perustuu siihen, että Alex sai sivuilleen tunnettavuutta. Sivujen idea oli täysin uusi ja asiasta nousi kohu, kun hän oli saanut useita mainoksia myytyä. Tästä en ole varma, mutta uskoisin, että alun perin kohu on noussut blogkeissa, jotka ovat nykyisessä yhteiskunnassa nopeimpia uuden tiedon levittäjiä. Seuraavaksi asiasta kiinnostuivat suuret uutistoimistot ja sen jälkeen peli oli selvä. Näin Alex sai sivuilleen täysin ilmaista mainosta(uutiset) ja suuren linkitysmäärän(blogit ja uutiset). Kun sivujen kävijämäärä nousee mainostilasta, tulee arvokasta. Kun linkitysmäärä nousee, nousee sivun google page rank. Page rank on taas asia, joka tekee mainostilasta todella arvokasta. Ei tarvitse olla kuin yksi 10x10 alue Alexin sivuilla, niin oma sijoitus nousee googlessa kohisten.

Johtopäätöksenä voidaan sanoa, että internetissä ei tarvitse välttämättä myydä mitään fyysistä tuotetta, jotta saat sieltä elannon. Internet on aivan uudenlainen maailmankokoinen pelikenttä, jossa tunnettavuuden arvo mitataan todella suurissa rahoissa. Google on menestyneimpiä internetyrityksiä, joka on saavuttanut menestyksensä ainoastaan aineettomia palveluita myymällä. Alex on esimerkki niin sanotusti pienestä ihmisestä, joka yksinkertaisella idealla aloitti maailmanvalloituksen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

photoshop.com - käsittele kuvia selaimessa ilmaiseksi

Photoshop.com palvelu on ollut olemassa jo jonkin aikaa ja siitä on jalostunut ihan käyttökelpoinen tuote, jossa ainakin hinta-laatusuhde (0€) on kohdallaan. Teknisesti photoshop.com on toteutettu adoben omistaman flash-teknologian päälle. Eli tietokoneessa pitää olla flash-lisäosa asennettuna, jotta palvelu toimii. Adobe on varmasti teknologian kehittäjänä paras Flash-asiantuntija ja se näkyy tässä tuotteessa. Photoshop.com näyttää, että Flashia voi käyttää oikeassa tuotteessa, eikä vain surkeissa resurssisyöpöissä Flash-mainoksissa.

Photoshop.com sivustossa on monia hyviä oivalluksia. Palvelun voi yhdistää jo olemassa olevaan verkkoalbumiin. Tätä kirjoitettaessa tuettuja olivat Picasaweb, Flickr, Photobucket ja Facebook. Varsin kätevää, että yhteys toimii molempiin suuntiin. Web-albumeissa olevia kuvia voi avata muokkaustilaan ja tallentaa sitten takaisin näihin kolmannen osapuolen palveluihin. Toisaalta kuvia voi siirtää raahamalla suoraan Photoshop.com palveluun albumeihin ja siirt…

Windows Vista resurssisyöppö?

Sain inspiraation tähän kirjoitukseen, kun olin pitämässä atk-koulutusta eräässä yrityksessä, jossa osalla työntekijöistä oli Vista Business käyttöjärjestelmällä varustetut tietokoneet. Nämä tietokoneet olivat Lenovon hyviä kannettavia Intelin tuplaydinsuorittemella varustettuina, joten koneilla ei pitäisi olla mitään ongelmia vaativassakaan käytössä. Ihmettelin, kun eräs Vista kone käynnistyi 10-15 minuuttia, ennen kuin Outlook aukesi. Aukeamisen jälkeen tietokone toimi kuin sen näyttö oli voideltu tervassa. Vitsailimme siinä, että kone pitää laittaa "tulille" hyvissä ajoin, ennen asiakaskäyntiä. Esimerkiksi 50 km ennen määränpäätä voisi autoillessa olla hyvä.

Ongelman syy selvisi. Kannettavissa oli "vain" 1Gt keskusmuistia. Muistin lisääminen auttoi. Tietokoneen käyttö oli normaalia. Kysymykseni kuitenkin kuuluu: Onko tässä mitään järkeä? Voiko olla niin, että sähköpostin lukemiseen ja tavallisten dokumenttien pyörittämiseen tarvitaan 3Gt keskusmuistia? Samat asi…

Kuinka varastoida tuuli-ja aurinkoenergiaa?

Tekno&Logia on aikaisemmin keskittynyt suurimmaksi osaksi pelkkiin tietotekniikan ilmiöihin, mutta nyt haluaisin herättää keskustelua vaihtoehtoisten energiamuotojen varastoinnista. Koska itse kirjoitan tätä blogia, saan varmasti myös itse päättää millaisia asioita käsittelen.

Suomi ja Eurooppa ovat sitoutuneet aika rankkoihin kasvihuonepäästöjen rajoituksiin. Erilaisia ratkaisuja tavoitteeseen pääsemiseen on esitetty ja osa näitä ratkaisuja on ehdottomasti sekä tuuli, että aurinkoenergia. Eniten on puhuttu tuulivoimasta, vaikka aurinkoenergiaa on saatavilla useita kertoja enemmän, myös täällä pimeässä pohjolassa. Wikipediassa näkyvän kuvaajan mukaan aurinkoenergiaa on oikeasti käytettävissä erittäin paljon maailmanlaajuisesti. Jopa niin paljon, ettei muita energiamuotoja edes tarvittaisi.

Sekä tuuli, että aurinkoenergiassa on kuitenkin yksi suuri ongelma ja se on varastointi. Kuten hyvin tiedämme, niin maailmasta löytyy vähän sellaisia paikkoja, joissa tuulee aina. Toisaalta ei löy…